Poradna duly
Jana Čurdová
Mě teda taky zuby trápí..kór dneska..ta osmička, kter má jít ven..Mám kolem ní, chronickej zánět dásně, páč ta osmička je velká jako ostatní stolička, ale nemůže se přes dáseň dostat ven a ještě je tam nakřivo.Hnus. Tak furt proplachuju kanylou.. ![]()
Holky mě teda ty zuby naštestí nebolej ale mám tam zase dva váčky, jeden nad tím urvaným zubem a druhej tam mám už půl roku, ale odmítla jsem jít na rentgen a pan doktor s tím zatím nic neudělal.
Nezměníme radši téma?..Vím, že jsem s tím začala já, ale už mě to nějak stačilo…
Tak jsem se inspirovala jak tady někdo včera psal o těch špagetách tak jsem si k obědu udělala boloňský špagety a je to teda mňamka…i Adámek tady křičí mami ňam ![]()
Mňam…úplně jsem dostala hlada..tak jdu něco zdlábnout..Mám chuť na květák, ale prvně musím dopapat kuřecí maso s rýží ze včerejška..
Já už razítko od zubařky mám, protože jsem stejně byla objednaná a týden před tím jsem dostala průkazku. Byla jsem úplně hotová - lepší 100× gynekolog než 1× zubař. Převrtávala mi POUZE jednu zmršenou plombu, a měla jsem z toho hrůzu - jsem hrozná posera - naštěstí se nestresuju dopředu, ale až ten den. Je pravda, že jsem se málem pozvracela, protože vrtala vzadu nahoře, a ten záklon mě hustě nadavoval. Tak jsem museli dělat přestávky.
Místo stříbrné jsem si nechala dát šetřící „těhotenskou“. Sice stála 300,– Kč, ale netlačí a nezlobí mě. Většinou se mi plomby musí po týdnu převrtat, protože tlačí. Mám nějaké divné zuby.
Viky, o tuňákovi mi vykládej - já sním min. plechovku týdně ![]()
kobla píše:
Nezměníme radši téma?..Vím, že jsem s tím začala já, ale už mě to nějak stačilo…
Jé kobli promiň
Jsem to dlouho psala, protože přišla kolegyně na radu.
Takže my jsme s manžou dojedli ty bramborové škubánky s uzeným masem - vzali jsme si je so práce a ohřáli v mikrovlnce. ![]()
Holky mám dotaz z trochu jiného soudku - dělá vám některé problémy vstávání. Já když chci vstát, tak se musím opřít oběma rukama a pak teprve vstanu. Jinak mě děsně bolí v podbřišku když zatnu břišní svaly. Musím konstatovat, že mi začali padat kalhoty. Asi je mimčo moc žravý a všechno mi sní, takže ono přibírá a já hubnu. Jsem zvědavá, co mi zítra doktorka řekne.
Pimpi tak toto jsem měla u prvního těhu ale až dýl, tak po tom 20 tým týdnu…ono by se v těhu mělo vstávat z postele a z bobku když si třeba zavazuješ boty tak abys ty břišní svaly namáhala co nejmíň, učili nás to na předporodním kurzu.
žiži: v pohodě:-)
pimpi: Já taky musím pomalu vstávat, páč mě jinak hrozně píchne v podbříšku, většinou na jedné straně. A hlavně ráno.
pimpi mám přesně to samé, vstávám z postele jak bába, otočím se na bok a pak
No Viky to píše správně, máš se při vstávání z postele otočit na bok a pak slézt. Nebo když nemůžeš vylézt ze strany, máš tam třeba zeď tak se musíš z boku otočit a slézt po zadu z postele, tak jsem to dělala já a jinak to ani pak v pokročilejším těhu nešlo.
To jste mě uklidnili. Docela mi to leželo v hlavě. Tak teď vím, že je to normální. Díky
jinak jsem se dnes vážila a mám o 1,5 kg víc, tak snad je to další signál, že je vše o.k. jsem dnes zase nějak na nervy
Ahoj vespolek,
tak se pokusím polepšit v docházce ![]()
TATARÁK-já ho miluju, ale teď bych si ho nedala. Stačilo mi, že v létě jsem z něj chytla salmonelu (úplně na začátku těhotenství naštěstí ta neohrožuje plod. asle listerioza se dá chytnout taky a ta už plod ohrozí a je jedno, v jakém období těhotenství. Ale jinak třeba hermelín si výjimečně dám, paštiku jsem taky měla, játra taky ![]()
S tím tuňákem - rizikové jsou velké ryby, které dlouho rostou, tím se asi hromadí ta rtuť. Jak už někdo psal - žralok, mečoun atd. Ty konzervy jsou většinou z malých kousků, tak by ohrozit neměly, ale má se jíst tak 1× týdně a jinak spíš tresky a menší ryby.
ZUBAŘ - já jdu 11.12. a že by se mi tam chtělo… Mám tolik kamene, že bych z něj postavila domek
Ale zas většinou nemívám kazy
Jo a já jsem trochu exot - mám totiž nahoře nejenom osmičky, ale i devítky ![]()