Květina - mš

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
27.6.19 06:30

Malá technická, pi je vždycky bez tečky, po samohlasve se tečka nepíše.
Hloupé je, že ani učitelky ve škole to nedokážou napsat správně. Takže většinou vidím p. učitelka, což je pan učitelka, nebo pi s teckou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.6.19 06:35

Taky nedáváme květiny, ale kafe, čokolády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.6.19 06:36
@g.sandova píše:
Hloupé je, že ani učitelky ve škole to nedokážou napsat správně. Takže většinou vidím p. učitelka, což je pan učitelka, nebo pi s teckou

Díky za vysvětlení, i já jsem v tomto tapala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.6.19 06:39

@Jana206 hele nechci mudracit a je to OT. Jen nechápu, že to nenapisou ani učitelky správně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
27.6.19 07:15

Nevím, kolik chceš :nevim: :nevim: :nevim: ale dodám poznámku, každá učitelka dostane povětšinou od každého dítka kytičku a pak nevědí co s nimi (jak říká má známá učitelka: „vážím si toho, je to milé, ale co mám dělat s 30 kytkama, to pak vozím na hřbitov“).

Já bych dala něco jiného. Já třeba u obou učitelek ze školky vím, kam chodí na manikúru, tak jsem dala oběma poukaz na manikúru. Letos mám připravené poukaz na kávu + dortík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
27.6.19 07:17

@g.sandova, tečka se nepíše hlavně z důvodu, že zkratka se skládá z prvního a posledního písmena slova. Stejně jako fa (zkratka slova firma).
Ale samozřejmě je důležité, že tečku nepíšete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.6.19 07:21

@AnnieTRoj můžeš mi klidně týkat. My jsme se učili už na základní škole, že po samohlasce se tečka prostě nepíše. Není to jedno? Pi i fa na sanohkasku končí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
27.6.19 07:27

Já dávám svazek máty a svazek meduňky, můžou si udělat mochito nebo ledovej čaj. Dáváme taky k tomu domácí med, takže si můžou nasušit i na zimu na čaj. Do školy děláme luční kytici, paní učitelka to má ráda. Do ZUŠ kytky nenosíme, tam věcné dary. :lol: jedna paní učitelka víno, pan učitel pivní speciál a další paní učitelka náramky z minerálů. Řezané květiny nedáváme z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.19 07:45
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím řešíme poprvé, jak velká květina se dává učitelkám a kuchařce do mš? Kolík kvítků? Děkuji

Ahoj! Píšu z vlastní zkušenosti :) Včera jsem si přinesla opravdu náruč kytek a osobně nesnáším názor kolegů, že to je pak doma jako v krematoriu. Mám velké vázy a kytky mi to doma hezky zdobí a dělají mi radost.! Ale.. K tomu jsem si přinesla 13 čokolád a bombonier. Je to milé, ale… Radost mi udělala kvalitní káva a čaj a kytka v květináči. Vím, že jí mají v Hornbachu a spol., jsou to malé modré zvonky (jako ty luční) a stojí asi 70 Kč. K tomu hezký květináč a máš super dárek do 150Kč. :dance: Když něco dávám já např. doktorce, koupím krásné ovoce a udělám balíček. A vždy udělá radost. Nebo ten kvalitní čaj, něco ze zdravé výživy nebo farmář. obchodu. Mamka je zdravotní sestra a čokolád mají plnou jednu skříňku a nikdo to nechce. Tedy vyhozené peníze :( Tak to jen postřeh z praxe, snad se něco bude hodit :hug:

• Citovat
  • Upravit
8142
27.6.19 08:26

Já koupila meduňkový sirup a k tomu oříšky v čokoládě.
Ale taky mam problém, kdy to dát. Syn bude chodit ještě 14 dní v červenci, tak aby tam pak zastihl všechny učitelky, kterým chceme něco dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
27.6.19 08:32

Taky nechápu, co pak dělají učitelky s tou vší čokoládou, většinou učitelky jsou štíhlé osoby, které se čokoládou netláskají
a jestli do pak dají svým dětem, tak v podstatě chudáci děti, v tomto vedru s kily čokolády - hlavně když to těm učitelkám dávají maminky, které kdyby se jejich dítě napilo slazeného čaje, tak hrůzou zkolabují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
27.6.19 10:36
@g.sandova píše:

Děkuji za vysvětlení ;)

• Citovat
  • Upravit
19388
27.6.19 11:06

@dagmarkaa tak stejně jsem to vysvětlila blbě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
27.6.19 11:40

Letos jsme s kamarádkou pekli makronky a kazda pani ucitelka dostala sacek se sesti makronkama ve trech barvach. K tomu jsme koupili v mixit krabičku orisku a sušeného ovooce, cele jsme to doplnili malou kytickou - 1gerbera. Mame dve ucitleky a jedna z nich je ředitelka. Ucitleky jsou úžasné, uz mam deti ve skolce 4roky a dalsi 4 roky bude chodit nejmladší syn, ktery v zari bude nastupovat.

Loni jsme davali vázanou kyticku s pralinkama a oříšky.

Do skoly nejstarší syn pani učitelce, asistence a vychovatelce z družiny ponese makronky a kyticku.

Naopak mi pani ucitleka rikala, ze kyticek dostávají kazdy rok min a min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí