Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak zajdi zítra k doktoru, dostaneš kalíšky, budeš sbírat stolici a oni to pokontrolují
@iamlenka píše:
A nemohou to být roupy?
Roupy svědí, ne? To by si asi stěžoval.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takovou choulostivou otázku.. Prohlížela jsem syna po víkendu pod stanem jestli nemá někde klíště, a u zadečku jsem si všimla že měl něco bílého, jako zrnko rýže, a teď pořád přemýšlím, jestli to nemohl být nějaký parazit… Problémy nemá, na bříško si nestěžuje.. Nebo jestli to nemohl být mini kousek toaleťáku, ale nejsem si vědoma, že bych ho utírala klasickým toaleťákem.. Dnes jen vlhčenym papírem. Jsem z toho nervózní, nevím, jestli plaším zbytečně, nebo co to mohlo být
Dítě má škrkavky (Toxocara canis, Toxocara cati). parazitují ve střevě psů a koček. Svým tvarem, velikostí a barvou mohou připomínat zrnko rýže. Potíž je v tom, že larvy pronikají stěnou střeva a migrují po těle. A kudy se dostanou, tam škodí. Jestli máte psa, nebo kočku, je třeba je pravidelně odčervovat. Stejně tak důležité je odčervení dítěte. Když nepochodíte u pediatra, (kontrolujte stolici, a případný záchyt, doneste ukázat). Jestli nepochodíte u pediatra, obraťte se o radu na poradce pro detoxikaci, nebo v nejhorším případě na veterináře. Nejlepší mi připadá volby poradce pro detoxikaci.
Dobrý den, mám takovou choulostivou otázku.. Prohlížela jsem syna po víkendu pod stanem jestli nemá někde klíště, a u zadečku jsem si všimla že měl něco bílého, jako zrnko rýže, a teď pořád přemýšlím, jestli to nemohl být nějaký parazit… Problémy nemá, na bříško si nestěžuje.. Nebo jestli to nemohl být mini kousek toaleťáku, ale nejsem si vědoma, že bych ho utírala klasickým toaleťákem.. Dnes jen vlhčenym papírem. Jsem z toho nervózní, nevím, jestli plaším zbytečně, nebo co to mohlo být