Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Taky se přidávám k holkám, že už se teď u druhého těhu nejde vyhnout zvedání prvního dítka. Náš malej má 16 kg, už je teda větší, ale prostě občas ho zvednout musím, taky mám strach, aby to neohrozilo mimi, ale fakt to jinak nejde. Jinak při prvním těhu jsem to ale fakt pečlivě dodržovala, nezvedla jsem snad za celé těhu vůbec nic, fakt jsem si to hlídala. Tak snad to ti mimísci v bříšku vydrží.
K tomu zvedání těžkých věcí - no nákup taky má někdy třeba víc než 3 kila že…ale snažím se netahat radši fakt nic…ale mám takový blbý problém - já hrozně kýchám, hlavně ráno…to asi taky není moc dobré co? A taky jsem v poslední době lekavá, takže chudák mimčo tam má furt šoky…doufám, že mu tím moc neubližuju…
Jinak gratuluju všem, co už viděly srdíčko, já už chci taky! Jinak xlin se tu ptala co na nachlazení, já jsem teď taky šíleně nastydlá a taky používám Vincentku a v lékárně mi poradili Sinupret na odhlenění, je to prý přírodní a v těhu se to může, jinak nepoužívám radši ani kapky do nosu, dneska mi kamarádka řekla, že prý jde použít Nasivin pro miminka.
No já jsem taky byla nachlazená, tak jsem se ptala dr. a říkal, že při teplotách třeba paralen, když to bude nutné, ale s mírou…absolutně ne ibuprofen apod., ale to už tu bylo řečeno…jo a na kašel třeba nějaké dětské sirupy, nebo určitě i jitrocelový sirup, ten já mám moc ráda ![]()
ahoj holky, tak mam taky po kontrole. „miminko“ je tam kde ma byt, takze tehotenstvi potvrzeno.
jeste netlouklo, ale to sam doktor rikal ze je jeste brzo. priste jdu za 5tydnu na kontrolu. No rodine uz to ale budeme muset prozradit , protoze jinak uz by to asi naprasil Davidek ![]()
Dobré ránko těhulky, také gratuluji všem k úspěšným kontrolám, případně
. Já jsem zase extrém - měla jsem pozitivní test 6dní před zpožděním ms, pak pořád zesiloval… Mám teda ovu dřív, ale i tak mi to přišlo rychlý.
Patřím rovněž k těm, co zvedají své dítko, Lucinka má 10kg, není to „tak hrozný“, a právě proto, že jsem rodila předčasně, jsem přesvědčená, že to, co je tvé tělo zvyklé dělat před otěhotněním, tak bys měla dělat i min. první půlku těhu, aby bylo tělo v „kondici“. Takže se neomezuji ani v nošení ani v aktivitě, ono to ani s takovým špuntem jinak nejde. Něco jiného ale je, pokud bych měla problémy (např. krvácení), to jsou signály zvolnit (později to říká tělo tvrdnutím bříška). Holky, co jste těhulky poprvé, zkuste věřit svým instinktům, fakty to funguje, příroda to má dobře zařízený! Takže pokud cítíš, že to či ono můžeš, či nemůžeš dělat, tak víš, proč to tak cítíš!
Jinak mé nevolnosti - včera mi bylo fakt hrooozně, poslala jsem manžu nakupovat pomocníky (Rennie, Gaviscon), a v noci jsem si dala pod hlavu polštář, normálně na něm nespím, a překvapivě MI JE DOBŘE, asi musím spát prostě ve vyvýšený poloze (děsná úleva). Ráno nalačko studenou sklenici vody, pak cca hodinu pauza a teď piju kávičku a je mi vážně dobře!!!Doufám, že to vydrží, ale s těmi třemi dny předtím to vůbec nejde srovnat. Jo, taky jsem spala na zádech, chvilkama na boku, ale né na břiše, abych ten žaludek nedráždila…
Jinak s Lucinkou jsme byly ve 20tt na kardiologii s podezřením na zúžení aorty a tam se mě ptali na všechny léky, které jsem brala v prvních třech měsících - takže po této zkušenosti se vyhýbám (vyjma Paralenu) úplně všemu!!! Taky doufám, že všechny berete Kyselinu Listovou
, moc a moc důležitéééé!!!! Já beru Femibion 800, protože mé tělo neumí rozložit kys.listovou a nejspíš i proto má Lucinka tu vrozenou vadu. Takže tentokrát to bude určitě všechno v pořádku
.
Na nastydnutí určitě pomáhají homeopatika (Oscio, Belladona), pokud budete mít teplotu, jděte hned k doktorovi, kamarádka (14tt) měla zánět moč. cest a vůbec to nepoznala…
Dobré ránko, tak jsem hned po ránu naklusala k dr. na UZ, tam mě přivítal slovy - že se jdeme podívat jestli je tam jedno nebo dvě- tak jsme koukli na první, tak váček už byl krásně vidět a v něm embryo 2 mm, a srdeční akce, v tom druhém srdeční akce není a začíná mizet, takže to vypadá že to bylo druhý který se nechytlo a zaniká, nebo že to taky mohl být nějaký myom… což to se už nedopátráme, hlavně že prcek je vpořádku. Mám i fotečku, na kontrolu mám přijít za 14 dní a dostanu už průkazku.
Tak to gratuluju k srdicku já du až v pondělí a už Ted nemůžu myslet na nic jinyho.
Ahoj holky, samozrejme s tim zvedanim je mi jasne, ze to nekdy nejde, taky jsem tahala v prvnim mesici 35kg psa na voditku a nic se nestalo, ale brisko pak bolelo, tak jsem toho radsi nechala… A ted, kdyz nemusim, zveda vsechno pritel, na nakupy jezdime spolu nebo si to rozkladam do vice tasek… Je mi ale jasne, ze kdyz mate male deti, tak to proste nejde.. Ale kdyz to jde, tak nevim, proc bych mela riskovat a neco zbytecne tahat… zas tak moc toho neni, co potrebuju denne zvednout.
A k tomu nachlazeni - vincentka zabira, jitrocelovy sirup taky, tak snad bude brzy lip… Cekaji tu na me tri kupy zehleni, tak se do toho budu muset pustit ![]()
a gratulace k
! ja se tesim na pristi tyden v utery
to uz snad taky bude ![]()
Holky, já vám tak ty
závidím (v dobrém). Taky už bych chtěla mít v tomto směru jistotu, že je vše OK, ale já si ještě 14 dní počkám, ach jo. ![]()
Ahojky,
doufám, že dnešní ráno se všude obešlo bez nevolností a že jste se pěkně vyspaly ![]()
Gratuluju k úspěšným kontrolám a Ilko tobě především!
a ke zvedání - nemáme auto a manžel chodí pozdě, takže nákupy stejně jako v prvním těhu nosím jen a pouze já, pravda, teď radši jdu 5× týdně, než jeden velký, ale nevyhnu se tomu.¨
Pobavila mě tchýně v prvním těhu, že nemám ani věšet prádlo (by mě zajímalo, kdo by to dělal
), chodit do schodů (jak když nemáme výtah ?
) a neměla bych chodit na podpatcích (podotýkám žádný štekle ale 5cm podpatky
), že nemám venčit psy aby mě nestrhli, nepovalili atd (měli jsme fenky kokra a retrievera - jak jinak vyřešit venčení už neporadila) …
už se těším, jak to zase začne. Příští týden se uvidíme a co hůř - ona přijede k nám (po 5letech) a já mám doma jako v tanku a strhat se kvůli ní nehodlám, takže už se těšim, jak začne vše přerovnávat, uklízet a utírat a ikdyby bez komentářů, tak to nesnášim ani u vlastních rodičů … už aby to bylo za mnou, mi to kazí náladu už týden předem ![]()
jé jsem se nějak rozjela
no nic, tak pěkný zbytek dne a opatrujte se ![]()
Ahojky,
gratuluju k dalsim uspesnym kontrolam a
.
Zuzi, ty jo, az za 5 tydnu?? To je docela dlouho … ale hlavne, ze vis, ze je drobek, tam kde ma.
Lindi, to je jasny, my jsme taky nepsaly … tahejte vsechno, ale jen nekdy se tomu proste clovek nevyhne a kdyz to jde, tak to samozrejme nedelat.
Ale jak jsi psala, telo si samo ukaze, co muzes a co ne, kdyz by zaclo bolet brisko, nebo spineni, tak to priste nedelat a vic odpocivat.
Jinak taky beru femibion 800 … ale existuje mnoho jinych vitaminu … jen listovka, nebo calibrum baby … kazdymu co mu vyhovuje.
Streli, uplne ti rozumin, ja mam taky KO nejspis az tak za tyden a uz chci hlavne vedet, jestli je vse v poradku a bambulka je na svem miste. ![]()
A zle mi teda diky bohu jeste porad neni. Lindo co ty lizatka, pomahaji???
Tak holky, prave jsem docucala prvni lizatko a je mi fakt lip, ne o moc, ale je
takze to asi fakt zabira… Jmenuje se to GRAVI POP - Lízátková úleva, je tam Vit. C, Vápník a zázvorový extrakt… muzou se 4 denne… tak uvidime, za jak dlouho mi zase zacne ta moje bezalkoholova kocovinka ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat