Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ginuš ja bych si taky podzim nevybrala. Nejradsi bych otěhotněla někdy před letem
. abych ani nenosila břicho ve ve vedrech, trimestr první neměla na podzim a porodila někdy na konci zimy třeba
. Ale
To asi nejde takhle ![]()
ahoj, jsem taky po revizi, byla jsem 16.11., krvácení v nemocnici a po ránu vždy maličko krvácím, jinak celý den špiním. Jsem zvědavá, kdy to ustane. Na kontrolu jdu 30.11.. Poté budu čekat na MS a pak chceme zkusit znova. Čas není čekat, věk klepe na dveře
. Držím palce, ať je líp. Lucka
@Jeanine33 mám to stejně, kdybych si mohla vybrat, tak chci rodit v březnu - dubnu
, ale ono je spíš hlavní, ať se to povede. Drž se
@Jeanine33 když tě podrží rodina tak bude dobře
přesně jak píšeš je třeba si říct, že jsou horší věci, ale je to rána obrovská …to trávení asi bude stresem jestli k tomu máš sklon, zítra už bude zase o něco líp
jen ještě malá rada, neupínej se na to, že se zadaří hned znova. Já tu představu měla a pak jsem byla jenom zklamaná, ono se to tělo musí prvně uzdravit a to někdy chvilku trvá. Naplánuj si něco hezkého
já se objednala třeba na nehty, na masáž abych o sebe trošku pečovala
a do práce uvidíš jak se budeš cítit, já šla asi po 14 dnech kvůli tomu zánětu, ale chtěla jsem být v práci brzo, pro mě to bylo lepší zaměstnat hlavu.
@anavi13 to ja vím no. Mam problém s tím, ze chci všechno hned. Hele a je normalni ze nemám tmavou krev, ale čerstvou? Proste spinim lehce červeně, ale curam krvavou moc. Nemůže to byt něco s ledvinama?
@Jeanine33 to chce každý všechno hned
jj to nevadí, já třeba ani nešpinila. A fakt je to v moči ta krev? Jsi si jistá? Jestli máš fakt v moči krev tak bych jela se ukázat do nemocnice. To by být nemělo. Kdyžtak se zkus vyčůrat do kelímku, v míse se to může míchat s tím špiněním z pochvy.
@anavi13 mam proste růžový curani. Ale je fakt, ze to muzenbyt smíchaný. Při utreni je tam Čerstvá krev stále, sice min a min, ale jen první utreni, pak je to klasika… občas mě tam pichne silene, ale nemám ms bolesti. Jen lehce. Spis se teď citim tehotne víc, než predtim. Blila bych a tak.
@Jeanine33 to bude dobré, to vše dělá hlava
každý den bude líp ![]()
@anavi13 hele a je normalni, ze mě každý den už od rana bolí hlava? Jako fakt hodně. Na gynde na rychlém UTZ nic nevidela. Obvodačka vzala jen papír a nic. A to si stěžují ma zvýšenou teplotu, morální a bolest hlavy, teď už i pálení při curani a tlaky na spodek… proste se necitim ve sve kůži porad. Je to 4 den. Spineni je slabší, ale ty tlaky před stolici, divne bolesti břicha a podbrisku.. podle mě u zánětu dělohy, případně mocaku nemusi byt hned veliké bolesti ne?
@Jeanine33 můžeš mít spíš zánět močového měchýře. Leda zajít znovu na kontrolu. Kdyby to byla děloha tak by tě to bolelo fakt hodně si myslím, protože je přece jenom ta děloha po zákroku a propuknutí zánětu je lehčí. Ale každý to může mít jinak. Fakt teda poradím znovu lékaře.
@Jeanine33 já jsem velké bolesti neměla, ale prý to bylo tím, že jsem brala ATB. Začalo mě to hodně bolet až když do mě dr sáhla. Jinak jsem cítila takové divné škubání čípku když jsem si sedala. ALe já měla i 2 bezbolestné samovolné potraty, jsem asi divná. Po kyretážích zas nemůžu chodit bolestí. Chjoo teda ty si to vyžíráš. Drž se
@Ginuš ještě mam dotaz, než se rozhodnu najet na pohotovost, kde je přístup sileny. Radi operují. Vím, ze toho mate holky za sebou dost a mate zkušenosti
Ja mam sileny strach, ze pujdu znovu. Od včera vecer mam tlaky na spodek, obcas i divne pocity při chůzi. Přestala jsem krvacet, postupne. Dnes v noci jsem si nemohla skoro ani prdnout, tlačilo mě v hrdle a pak jsem musela na velkou a to jsem myslela, ze mi vyleze děloha, ale po stolici nebo prdu, je to vždy lepší. Porad mam takové jako pálení při mykoze, tlaky a divne pocity. Piju hodně kontryhel a beru kapky a prasky lichorerisnice. A dnes rano jsem zacala špinit tmavě a hnědé s kousky sliznice. Nic šíleného. Jako na konci MS. A teplota stridave, někdy nic někdy 37.3 max. Jsem unavena, motam se a jsem jak když mam chvilkama nejakou virozu. Takže nevim, jestli to nemám jestennechat. Ale abych nezanedbala něco. Jenže přístup doktoru je sileny tady.
@Jeanine33 ono je to těžký něco poradit po netu. Zánět jsem nepoznala ani sama na sobě. Já bych tam pro svojí jistotu jela, ale jsem docela bebíčko co všechno řeší. Kontryhel u mě působil snad obráceně než na všechny. MS jsem po něm nedostala přes 2,5 měsíce. ALe jsem v tomhle vyjímka.
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti. V pondělí jsem byla na kyretáži dělohy z důvodu ZT 11tt. Všechno proběhlo v klidu a ve středu jsem se cítila jako nová. Bez krvácení a bez bolesti. Ve čtvrtek jsme začala zase krvácet a přišli i bolesti a zvýšená teplota. Nepodcenila jsem to a jeli jsme s mužem v noci na pohotovost. Našli mi krevní sraženinu v děloze. Pichli injekci s tím že by mi ji to mělo pomoci vypudit. Veliké bolesti po ní už ustoupili ale v těle se to očividně ani nehlo
. Nevíte jak dlouho to může trvat než se to pročistí? Trošku mě paní doktorka vyděsila když říkala že to může být o velikosti pěsti.
@Eywiri ahoj. Moje kamaradka teď na podzim mela podobný problém. Jen s tím, ze se rozkrvacela, mela bolesti až nam malem odpadla. V nemocnici hned rychle na sál, mela delohu plnou krve, znovu kyretaz… ale jestli to nasli srazeninu, bolesti ustoupili, dali ti “jen” injekci, tak to snad bude dobrý
. Chce to čas..viz moje problémy “po” vyse. Držím palce.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.