Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak byste vy vnímaly a jak váš partner, kdyby vám do práce k narozeninám nechal kamarád poslat velkou kytici růží (ne rudých
). Je to přes čáru, nebo ok dárek?
Bílý nevadí, rudé ano? Jednou mi poslal kytku někdo neznámý, manžel mi koupil větší
občas je jak malé dítě ![]()
Já bych měla radost, manžel by asi (vůbec) nadšený nebyl
Ale to záleží…mamce kupuje v práci její šéf kytky pořád, on je na ně šíleně ujetý (na ty kytky)
Kupuje je všem. I mě, když jsem tam měla brigádu. A tátovi je to šumák.
pokud by to byl kamarád, o kterém je známo, že podobně okázalá gesta jsou u něj naprosto normální, tak by mě to potěšilo a jela bych dál.
Pokud to u něj na denním pořádku není, tak bych větřila, co se děje. A vůbec bych se nedivila, kdyby to partnerovi nebylo pod fousy, protože, za mě, poslat někomu do práce pugét růží, není úplně nevinné…
NO asi tak, že kytice by zůstala v práci na mém pracovním stole a manžel nebo přítel by se to vůbec nedozvěděl ![]()
No, je to divné. Asi bych si ji nechala v práci. Domů bych ji nenesla.
@Katydr Mně jeden kolega donesl kytici a bonboniéru až domů
zjistil si u HR adresu a prostě přijel. Partner docela koukal, a já taky, ale jinak jsme se tomu smáli
asi to není úplně běžné ![]()
tak jestli chceš svému kamarádovy přebrat holku a to ještě takovýmihle okázalými gesty, tak to není OK.
Jinak z friend zony se dostaneš tak, že si najdeš někoho jiného. Ne kyticemi růží.
@Lalelale No s GDPR už by se to nestalo ![]()
Já bych asi přemýšlela, co ta kytka znamená. Pokud má důvod akceptovatelný pro manžela (např. jsi mu s něčím pomohla, poradila, mohl se Ti vyplakat na rameni atd.), tak bych to neřešila.
Pokud takový důvod nemá, nechala bych ji v práci. A asi bych si s chlapcem promluvila, co to má znamenat.
Uřezaný rozmnožovací orgány rostlin jako dekoraci moc nemusím, takže by nejspíš byl škodolibě mrtvej smíchy. Když už, tak beru ty, které se dají sežrat. Například kytici artyčoků, nerozkvetlý květák a tak…