Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám HA, musím ji vždy vysadit abych dostala menzes. Poté ovulaci přece musím mít.
@Anonymní píše:
Mám HA, musím ji vždy vysadit abych dostala menzes. Poté ovulaci přece musím mít.
Ne. V drtivé většině hormony v HA blokují ovulaci, nedojde k ní, spermie nemají co oplodnit. Stane se, že toto nezafunguje a k ovulaci dojde, pak další mechanismus je zhuštění hlenu, takže je pro spermie neprostupný. A další mechanismus je nedostatečný nárůst děložní výstelky, což brání uchycení případně oplodněného vajíčka. Takže pokud bereš HA správně, k ovulaci nedochází, je hormonálně blokovaná a plodné dny nemáš, přirozený cyklus je nahrazen, překryt umělým. Přirozená MS je nahrazena pseudoMS, krvácení kvůli prudkému poklesu hormonální hladiny.
A kdy bys ji asi mela?
A proc si myslis, ze MS krvaceni souvisi s ovulaci?
to by pak asi byla kazda porad tehotna, kdyz by HA nefungovala tak, jak se pise ![]()
Tak antikoncepci vysazuješ na 7 dní, během toho se dostaví menstruace. Po 7 dnech začínáš užívat 21prášků. Ty blokují ovulaci. Chtělo by si to nastudovat něco o fungování těla a antikoncepci. Máš v tom dost bordel! Proč by jsi brala antikoncepci, když by neblokovala ovulaci?
Ty nemas klasickou menstruaci, ale jen pseudo krvaceni vyvolane prave antikoncepci, tim.vysazenim. sliznice ti nedorusta. Proto i spousta zen pri HA skoro nekrvaci.
Při užívání HA nemáš ovulaci a ani MS. Je to pseudokrvaceni, které je výsledkem toho, že tělo nedostane hormony v sedmidenní pauze. Ale někdo nemá ani to krvácení.
A nemáš MS, máš krvácení z vysazení… To je zas nějakej troll ne? ![]()
No, a to se tu jedna nedávno vztekala, že její holka bude mít v 8. třídě 2 na vysvědčení z přírodopisu a navrhovala, aby se „nedůležité“ předměty jako přírodopis zrušil
![]()
A tady jsou ty konce
- spousta lidí ani neví, jak funguje jejich tělo, a to ani v základní rovině (není třeba hned medicínská úroveň). Chybí i prosté základy, na které straně těla jsou například játra.
Jo, možná bych ubrala hodiny u šutrologie, různé blanokřídlé apod. Tam stačí základ, ale nic bych nerušila. Nicméně u lidského těla bych naopak hodiny přidala, evidentně je toho zapotřebí jako sůl.
Biologii jsem ve škole měl a za jedna ale pořádně jsem se poučil o anatomii savců až při kuchání jelenů ![]()
@Lainaire8 píše:
A nemáš MS, máš krvácení z vysazení… To je zas nějakej troll ne?
Tak jo, já ode dneška budu všude říkat - zítra dostanu krvácení z vysazení
. To už je trapný… když žena krvácí, je to prostě menstruace. Nebo když mám anovulační cyklus, to taky nemenstruuju?
@KalamityJohn píše:
@ApajiBiologii jsem ve škole měl a za jedna ale pořádně jsem se poučil o anatomii savců až při kuchání jelenů
No, možná bychom měli zavést pitvání žab (mrtvých, žádná vivisekce), vepřového srdce apod. i na naše školy
Ale to by se ochranáři ukvičeli k smrti a někteří rodiče také, že ubohé dětičky budou z pohledu na syrové maso kolabovat ![]()
Upřímně, mi hodně dala pitevna na fakultě, to je fakt
Ale teorii jsem měla zvládnutou už na ZŠ. Nicméně zcela tě chápu - přece jen pitva byla vedená patologem. Nejvíce mi dalo, když jsem se naučila sama vraždit naše „mařeny“ (tj. husy) - setnout hlavičku (neumím zaříznout, přece jen je nechci trápit), zakleknout, nechat vycukat, pověsit a oškubat (dělá se mi to lépe, když visí) a potom vykuchat - zcela v mé režii, vše si ohmatat, prohlédnout v klidu…Jo, máš pravdu. Vlastní rukou je to nejlepší ![]()
Ahoj holky, pokud beru prášky a mám ovulaci, je lepší se milovat s kondomem, nebo se nemusím bát, že by se něco stalo?