Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte maminky,
chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo své maličké začal už v takhle nízkém věku krmit z lahvičky. Já mám hrozně citlivá prsa, techniku kojení mám správnou, ale i tak mě prsa při kojení bolí
Proto už 4 dny mlíčko odstříkávám a dávám ho mimískovi z lahvičky. Vůbec ji neodmítá a dudlík taky v pohodě
Jen mě trošku vyváděj z míry řeči mého okolí, tvrdí že mám kojit a že krmení z lahvičky je špatné
Mě to ale vyhovuje, bolavá prsa mě akorát stresují a tskhle s krmením může pomoci i přítel a já si trošku odpočinu ![]()
Co si o tom myslíte vy?
Děkuji za odpovědi ![]()
No, každý by si to měl dělat jak jemu vyhovuje ![]()
Nicméně pro udržení dostatku mlíčka je opravdu lepší kojit, odstříkávání většinou nestačí.
Jinak můj názor je ten, že bych si tu techniku kojení možná ještě nechala zkontrolovat, protože alespoň mě tedy odstříkávání bolelo výrazně víc než když malý pil sám a to ať už ručně nebo odsávačkou, plus mi to přijde jako podstatně větší pakárna.
ostříkávala jsem 4 měsíce pro dvojčata, lahev je normální, nic zlého na ní nevidím
Janinko…kojení mě ze začátku tak bolelo,že jsem brečela,když se přicucnul… časem to přešlo…
Ale jestli ti to vyhovuje,proč ne…
Ale asi bych prcka přikládala a zkoušela to…přece jen když mlíčko máš,škoda toho nevyužít a kojení je nejjednodušší ![]()
Proč by mělo být krmení z lahvičky špatné?
Nejde přece o to, jestli dítě dostane prso nebo lahvičku, ale o to, zda dostane MM nebo UM. ![]()
Jako ano, když budeš odstřikávat a dávat z lahvičky, tak se může stát, že s tím „kojením lahvičkou“ skončíš dřív, než by jiná skončila s klasickým kojením. Protože to odstřikávání tolik nestimuluje produkci jako dítě pusinou… (takže toho MM můžeš mít málo, začít přikrmovat UM a pak to půjde do kytek). Navíc, je to strašný práce (časově). Je to vlastně všechno dvojmo - odstříkání a pak ještě krmení. U kojení je to polovina doby. Takže i to může vést k tomu, že se na to brzy vybodneš.
Ale každému je do toho prd. Dělej si to po svým tak, abys byla spokojená ty i dítko… ![]()
Kojila jsem 14dní, pak jsem dávala z flašky…
Mlíko šlo do háje, já postupně přestala kojit, začala jsem odsávat, ale malej si i tak zvyknul na Nutrilon, moje mlíko plival.. takže od 6 týdnů jsme byli plně na UM ![]()
Ale nemyslím si, že by lahvička byla špatná, tak zkus třeba tu která „nahrazuje“ prso - Medela Calma..
Janinna23 píše:…ze začátku je kojení nepříjemný,ale časem si bradavky zvyknou (podel mě tak měsíc) a je to ok, já být tebou bych vydržela, přeci jen bych řekla,že z prsu je to lepší aby sis na sebe neušila bič …zkus po každém kojení omýt bradavky a namazat bepantenem, ono to dost pomáhá,aby nebyly tak citlivé a zregenerují se
Ahojte maminky,chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo své maličké začal už v takhle nízkém věku krmit z lahvičky. Já mám hrozně citlivá prsa, techniku kojení mám správnou, ale i tak mě prsa při kojení bolí
Děkuji za odpovědiProto už 4 dny mlíčko odstříkávám a dávám ho mimískovi z lahvičky. Vůbec ji neodmítá a dudlík taky v pohodě
Jen mě trošku vyváděj z míry řeči mého okolí, tvrdí že mám kojit a že krmení z lahvičky je špatné
Mě to ale vyhovuje, bolavá prsa mě akorát stresují a tskhle s krmením může pomoci i přítel a já si trošku odpočinu
Co si o tom myslíte vy?
Taky jsem nejakych 14 dni v tom prvnim mesici co jsme byli doma z porodky vzdy z jednoho prsa na stridacku odstrikavala a pak davala z lahvicky,aby se ta bradavka stihla zahojit.U kojeni to byla silena bolest,brecela jsem bolesti,mela jsem az strach si prcka pustit k prsu ![]()
Pak se to uz zlepsilo,bradavky si asi zvykly a kojeni slo v pohode.Kojila jsem do 10ti mesicu.
a co zkusit kojící kloboučky? já když jsem měla ragády ( špatné přikládání na začátku kojení) tak mi moc pomohly. třeba by ti pak kojení bylo míň nepříjemné. my přes ně kojili od porodnice skoro celé šestinedělí a nebyl pak problém přejít na kojení z prsa.
Nakonec jsem se k prsu vrátila, když nejde nic odstříkat a zatím je to v pohodě, nebolí to tak jako předtím:-) Odstříkávám teď častěji, tak snad se mi produkce mlíčka trošku zvýší
Je to pro mě úleva, když může nakrmit někdo jiný a já stihnu i něco jiného nebo můžu odpočívat.. Na spánek mimíska se spoléhat nemůžu, spáč to zrovna není, zvlášť v noci ![]()
Kdyby holt odstříkávat nešlo a my potřebovali někam vyrazit, tak jsme koupili Hami Extra, tak uvidíme, co na to bude říkat. Zatím naštěstí není potřeba ![]()
O těch kloboučkách už jsem taky přemýšlela, z levého prsa neodstříkám vůbec nic, to mi vždy jen teče a přijde mi, že je ta bradavka vpáčená ![]()
Janinna23 píše:O těch kloboučkách už jsem taky přemýšlela, z levého prsa neodstříkám vůbec nic, to mi vždy jen teče a přijde mi, že je ta bradavka vpáčená
určitě je vyzkoušej, pokud mimi dobře pije z flaštičky, tak přes klobouček mu to půjde dobře, je to skoro stejné. stojí kolem 150kč, takže to není až tak velká investice. horší je vybrat velikost. mě naštěstí vybrali velikost už v porodce, jinak bych si s tím asi lámala hlavu.
Janinna23 píše:
Ahojte maminky,chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo své maličké začal už v takhle nízkém věku krmit z lahvičky. Já mám hrozně citlivá prsa, techniku kojení mám správnou, ale i tak mě prsa při kojení bolí
Děkuji za odpovědiProto už 4 dny mlíčko odstříkávám a dávám ho mimískovi z lahvičky. Vůbec ji neodmítá a dudlík taky v pohodě
Mě to ale vyhovuje, bolavá prsa mě akorát stresují a tskhle s krmením může pomoci i přítel a já si trošku odpočinu
Co si o tom myslíte vy?
dělala jsem to úplně stejně, kojila jsem přes den a v noci odstříkávala a mezitím předešlým mlíčkem krmil manžel. Prsa si odpočala, zahojila a asi po 14 dnech jsem začala kojit i v noci. Kojím už 10 měsíců bez problémů.