Při kojení otevírá málo pusinku

1307
29.9.11 20:17

Při kojení otevírá málo pusinku

Ahoj všechny, omlouvám se, pokud je už tady podobné téma, ale já ho nenašla. Našemu chlapečkovi je teprve týden, je to naše první a po pravdě je pro mně kojení taková mini věda. Docela trpím, při kojení mně hodně bolí bradavky a i po to trvá, než se zklidní. Chci kojit, bolest se zatím vydržet dá, ale všimla jsem si, že na jednom prsu už se mi nejspíš začíná dělat ragada. Problém bude v tom, že malý otevírá málo pusinku a tak většinou chytne pouze bradavku a minimálně dvorce okolo. Když ji má rozevřenou hodně, tak mu tam bradavku vrazím, ale malý ji většinou vyplivne a potom už pusinu tak moc neotevře…Máte prosím některá nějaký fígl jak na to?
Také mám velká prsa, což podle mně kojení trošku problematizuje. Předem děkuji.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
29.9.11 20:20

Mně tekrát sestřička v porodnici poradila, ať malého jemně šimrám vzadu na krku, zabíralo to a pusinku otevíral víc. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
29.9.11 20:29

Ze začátku při kojení bradavky bolí..... pamatuju si tu bolest - vždy, když mě chytnul :cry:

.......časem to ale zmizí…mazej si Bradavky Bepanthenem…

se zbytkem neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.9.11 20:30

taky šimrat za krčkem..
Nebo pak zkusit klobouček? :nevim:
Na bolest Bepanthen, větrat, a nebo Purelan :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.9.11 20:34

Fígl je následující – jakmile prso chytne, zatlač mu na bradičku směrem dolů (prst mezi bradou a prsem), to ho donutí víc otevřít. Nesmíš to ale přehnat, aby mu neutekl podtlak a prso mu nevypadlo, lepší je lehký delší tlak než rychlý a silný. Zároveň mu u toho hlavičku mírně přitlač k prsu, samozřejmě jen tak, aby se nenaštval a prso nepustil :))

Taky bych před kojením zkusila malinko odstříkat, aby byly dvorce měkčí, snáz se mu to pak vtáhne do pusy.

Cpaní prsa do pusy rukou není dobrá metoda, na bradavku ani na dvorec při úchopu nesahej, zbytečně to dítěti zavazí. Správné držení prsu viz http://www.kojeni.net/…P8050117.jpg, špatně viz http://files.pohodovematerstvi.cz/…%BEkyNNN.jpg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.9.11 20:35
MonnyDee píše:
taky šimrat za krčkem..
Na bolest Bepanthen, větrat, a nebo Purelan :palec:

Kloboučkem si to špatné uchopení akorát zafixuje (má na něm „dudlík“), takže to bych určitě neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.9.11 20:37
ivuska.h píše:
MonnyDee píše:
taky šimrat za krčkem..
Kloboučkem si to špatné uchopení akorát zafixuje (má na něm „dudlík“), takže to bych určitě neriskovala.

A to já bych se nebála. Kojila jsem asi tři měsíce s kloboučkem a potom bez kloboučku až do 16 měsíců. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.9.11 20:41
Raduš.ka44 píše:
ivuska.h píše:
MonnyDee píše:
taky šimrat za krčkem..
A to já bych se nebála. Kojila jsem asi tři měsíce s kloboučkem a potom bez kloboučku až do 16 měsíců. :mrgreen:

Určitě není nemožné klobouček odbourat, ale je to zbytečně pracné a v mnoha případech to kojení definitivně zhatí. Takže bych to brala skutečně až jako poslední volbu, pokud by nic nezabíralo a bolest byla nesnesitelná, ragády se nechtěly hojit ani navzdory změnám poloh při kojení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
29.9.11 20:51

Mě teda pomohl klobouček. Dali mi ho už v porodnici. mám také velká prsa a kort když se nalejou, malá neměla šanci mi pořádně chytit, takže bolest jako prase :roll:
Nedávala jsem jí ho pořád. Odstříkávala jsem, pak jsme kojily normálně a když se špatně chytala, nebo jsem měla hodně bolavé bradavky dala jsem jí ho.. Už tak měsíc kojíme bez a nemáme problém..
myslim, že pořád lepší tohle, než si nechat zničit bradavky a znemožnit kojení.. teď už je šikula, už si mě i drží :mrgreen: Jířa a Anička 3měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
29.9.11 20:53

Jo a po kojení na bolest mi pomáhalo vlastní mlíčko..hezky namatlat, pak omýt a namazat bepantenem, hezky pořádnou vrstvu a chodila jsem doma s kozama ven z košile :mrgreen: pěkně větrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.9.11 20:53

Já měla problém s kloboučky a jejich odbouráváním. Byla zvyklá prso vcucnout přes klobouček, později přes bradavku na dvorec, což bolelo a párkrát se mi bradavky slouply. Upravilo se to nějak samo časem. Otvírat pusinku jsem zkoušela, ale moc to nešlo, stejně si pak jela po svým:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.9.11 20:56
ivuska.h píše:
Raduš.ka44 píše:
ivuska.h píše:
MonnyDee píše:
taky šimrat za krčkem..
A to já bych se nebála. Kojila jsem asi tři měsíce s kloboučkem a potom bez kloboučku až do 16 měsíců. :mrgreen:
Určitě není nemožné klobouček odbourat, ale je to zbytečně pracné a v mnoha případech to kojení definitivně zhatí. Takže bych to brala skutečně až jako poslední volbu, pokud by nic nezabíralo a bolest byla nesnesitelná, ragády se nechtěly hojit ani navzdory změnám poloh při kojení atd.

Pravda, že často to pracné bývá. Ale zastávám názor, že raději odkojím dítě s kloboučkem (a jsou holky, co tak kojí celou dobu), než se trápit bez kloboučku a třeba i kojení vzdát. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
29.9.11 21:19

Taky jsem toho názoru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.9.11 22:10
Raduš.ka44 píše:
ivuska.h píše:
Raduš.ka44 píše:
ivuska.h píše:
MonnyDee píše:
taky šimrat za krčkem..
Určitě není nemožné klobouček odbourat, ale je to zbytečně pracné a v mnoha případech to kojení definitivně zhatí. Takže bych to brala skutečně až jako poslední volbu, pokud by nic nezabíralo a bolest byla nesnesitelná, ragády se nechtěly hojit ani navzdory změnám poloh při kojení atd.
Pravda, že často to pracné bývá. Ale zastávám názor, že raději odkojím dítě s kloboučkem (a jsou holky, co tak kojí celou dobu), než se trápit bez kloboučku a třeba i kojení vzdát. :wink:

Tak jasně, že lepší s kloboučkama než vůbec, ale jak říkám, brala bych to jako poslední volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
30.9.11 12:57

Děkuju vám všem, šimrat za krčkem na našeho mrňouse nezabírá, tlačit bradičku dolů taky moc né, protože mám velká prsa a tak je bradička zcela zabořená :-) ale budu zkoušet. Snad se to naučím, nebo to časem teda přejde a bradavky si zvyknou. Kloboučky beru taky jako variantu, která by mohla pomoci, ale zatím to myslím ještě není tak kritické. Renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová