Laidenska mutace u partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
432
30.10.21 18:26

Tak leidenska mutace neni zdaleka jediny trombofilnj stav, ktery muze vest k potratum. Spis by me zajimall, jestli to tak maji gynekologove doporucene delat naslepo. Urcite bych vysetrila i latentni celiakii, uz jsem videla par pacientek, ktere bud nwotehotnel nebo potracely, mely pozitivni protilatky proti gliadinu a endomysiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 18:26
@Anonymní píše:
Tak ja leindenskou mutaci nemam, ale pri patem vlozeni embrya mi pani doktorka z kliniky predepsala Clexane, ktery jsem pichala od prvniho dne KET.
Pry se tim prokrvi deloha a embryo se lepe chytne. Nevim jestli to bylo tim a nebo necim jinym, ale opravdu se konecne zadarilo :D
Pichala jsem az do ukonceneho prvniho trimestru.

Jojo, to gratuluji. :andel:
Tak mi to přesně byl o bylo řečeno. A nebo také, ne hned od začátku, ale pokud se objeví špinění pripadne.

• Citovat
  • Upravit
27662
30.10.21 18:31
@Anonymní píše:
Jojo, to gratuluji. :andel:
Tak mi to přesně byl o bylo řečeno. A nebo také, ne hned od začátku, ale pokud se objeví špinění pripadne.

a jen tak mě napadlo štítnou máš vyšetřenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 18:32
@ka2ka píše:
a jen tak mě napadlo štítnou máš vyšetřenou?

Ano, beru letrox trvale.

• Citovat
  • Upravit
27662
30.10.21 18:33
@Anonymní píše:
Ano, beru letrox trvale.

tam může být taky problém musíš mít jinou hranici při těhotenství ví o tom tvoje endo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 18:34

@ka2ka
Nee, to je v pořádku. Nastaveno dle výsledků. Tam jsem byla.

• Citovat
  • Upravit
27662
30.10.21 18:36
@Anonymní píše:
@ka2ka
Nee, to je v pořádku. Nastaveno dle výsledků.

no dobře ale máš to teda nasteveno podle tabulek pro těhotný? ty jsou jiný a pokud potrácíš může se stát že ti hodně rychle klesá hormon a je potřeba navyšovat letrox jdeš na kontrolu s počůraným testam? máš to tak domluvený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 18:40
@ka2ka píše:
no dobře ale máš to teda nasteveno podle tabulek pro těhotný? ty jsou jiný a pokud potrácíš může se stát že ti hodně rychle klesá hormon a je potřeba navyšovat letrox jdeš na kontrolu s počůraným testam? máš to tak domluvený?

Ano, vždy mi to zvýšila, pak po potvrzení těhotenství, tak věřím, že to má pod palcem.

• Citovat
  • Upravit
27662
30.10.21 18:41
@Anonymní píše:
Ano, vždy mi to zvýšila, pak po potvrzení těhotenství, tak věřím, že to má pod palcem.

tak to je dobře někdy to nedělají a pak jsou z toho zbytečný potraty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 18:46
@Perandoreshe píše:
Tak leidenska mutace neni zdaleka jediny trombofilnj stav, ktery muze vest k potratum. Spis by me zajimall, jestli to tak maji gynekologove doporucene delat naslepo. Urcite bych vysetrila i latentni celiakii, uz jsem videla par pacientek, ktere bud nwotehotnel nebo potracely, mely pozitivni protilatky proti gliadinu a endomysiu.

Tyto testy případně udělá kdo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.21 18:51
@ka2ka píše:
tak to je dobře někdy to nedělají a pak jsou z toho zbytečný potraty

Děkuji, toto vím, tak jsem to hlídala.

• Citovat
  • Upravit
432
30.10.21 19:04
@Anonymní píše:
Tyto testy případně udělá kdo?

Imunolog. Tohle jste měla mít snad dávno vyšetřené. Měli vás na to hnát z reprodukčního centra dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 19:19
@Perandoreshe píše:
Imunolog. Tohle jste měla mít snad dávno vyšetřené. Měli vás na to hnát z reprodukčního centra dávno.

Joo, tak to mám za sebou.
Díky

• Citovat
  • Upravit
81479
30.10.21 20:15
@Perandoreshe píše:

Nemají doporučeno nic. Je to naslepo, prostě už neví co by, tak to zkusí. Koneckonců ani u těch leidenu není prokázáno, že by clexane oplodnění nějak ovlivnilo, doporučení je kvůli riziku trombózy při stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.21 11:28

Clexane jako prevence

Tak dneska ještě konzultace na hematologii, a bylo potvrzeno nasazení clexane z preventivních důvodu v mém případě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky