Laktační psychóza a další dítě?

Anonymní
10.8.12 20:06

laktační psychoza a další dítě?

Chtěla bych se zeptat na rozdíl mezi poporodní depresí a laktační psychozou.

A jesště se podělit o to, že i já s tím mám problém. Po porodu druhého dítěte se mi rozjela laktační psychoza, že jsem chtěla spolykat platu prášků, ctíla jsem se neschopná, postarat se o děti a i proto, že jsem si nechala po porodu 3 den zastavit laktaci-jelikož mě v porodnici kde bylo baby friendly ukecávali at to zkusím, chtěla jsem pro dítě to nejlepší a necítit se neschopně a že jsem jako matka selhala- 3 den se laktace zastavila právě z toho důvodu, že u prvního syna byly náznaky, ale naštěstí jsem přešla včas na UM.

Proto že se manžel dokáže postarat a vlastně mě nepotřebuje ani to dítě, kyž tu flašku s UM může dát sám, hrozné stavy. A pak jsem nestíhala domácnost, což byl také impulz.

Šly by jste do dalíšho dítěte které si přejete? porod a těhotenství ok, jen to kojení :zed: Šly by jste do toho, pokud budete už od začátku rovnou na UM?

Manžel mě dokopal jít k dr. který mi nasadil léky, už se cítím dobře. Úplně se stydím za to, jaká situace nastala. :roll: :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
395
10.8.12 20:09

Myslím, že dítě zcela ve zdraví přežije živení pouze UM. Nejhlavnější je štastná matka! Nesnáším nucení do kojení. Je to jen a jen tvé tělo a dítě, nikdo nemá právo ti do toho kecat.
Ale rozmysli si, jestli nebudeš neštastná, že zase nestíháš v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
10.8.12 20:12

Laktační psychozu mužeš mít i pokud nekojíš. Většinou to hrozí u dalšího dítěte jště víc. Proto bych do dalšího dítěte šla ale měla bych zjišteního dobrého psychologa kam bych chodila celé těhotenství a po porodu by hlídal stav věcí případně i psychiatra kvuli případným lekum.Pak někoho kdo je schopný si na chvíli vzít dítě a ulehčit pak by to neměl být problem. Musíš být smířená s tim že nejspíš ty stavy se znova z opakují ale dá se to překonat. Léky taky vše nevyřeší ty jenom problém skryjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.8.12 20:26

Jo, šla bych do dítěte. Kristepane, když to napíšu už takto, vždyť jde jen o žrádlo!
Pardon, já považuji kojení za nejpřirozenější a nejstravitelnější pro dítě, ale co se z něj v současné době dělá, to už je opravdu neskutečné. Žena chce prohloubit pouto s dítětem, tak se ždíme ve dne v noci, aby teda jako měli ten fyzický kontakt via prso :zed: Jako by její jediná cena jakožto matky ležela v tom, zda je schopná nadojit dost mlíka.
Prosím, neber to nějak zle, obě děti jsem kojila, ale kdyby nastala situace, kdy by hrozilo, že vlivem laktace ohrozím sebe nebo dítě, tak po ní ani nevzdechnu, ihned po porodu si nechám píchnout injekci na zastavení laktace a všichni v babyfriendly mi můžou vlízt na hrb :cert:
Já jsem svoje první dítě porodila v babyfriendly porodnici a jediný, co tam dokázali bylo mrsknout mi do postele okopírovaný návod na kojení a po spolubydlící řvát, že nechce kojit svoje dítě, takovýhle lidi mi nestojí ani za mrknutí oka.

Mít víc dětí je krásné, přeci tě nezastaví jen to, že dítě bude na UM, kdyby tam bylo nějaké extra vysoké riziko genetické vady, tak neřeknu, ale mlíko, to je fakt to nejmenší.
Přeju rychlé úspěšné snažení :hug: A klid v duši s flaškou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.8.12 20:32
@Gladys píše:
Jo, šla bych do dítěte. Kristepane, když to napíšu už takto, vždyť jde jen o žrádlo!
Pardon, já považuji kojení za nejpřirozenější a nejstravitelnější pro dítě, ale co se z něj v současné době dělá, to už je opravdu neskutečné. Žena chce prohloubit pouto s dítětem, tak se ždíme ve dne v noci, aby teda jako měli ten fyzický kontakt via prso :zed: Jako by její jediná cena jakožto matky ležela v tom, zda je schopná nadojit dost mlíka.
Prosím, neber to nějak zle, obě děti jsem kojila, ale kdyby nastala situace, kdy by hrozilo, že vlivem laktace ohrozím sebe nebo dítě, tak po ní ani nevzdechnu, ihned po porodu si nechám píchnout injekci na zastavení laktace a všichni v babyfriendly mi můžou vlízt na hrb :cert:
Já jsem svoje první dítě porodila v babyfriendly porodnici a jediný, co tam dokázali bylo mrsknout mi do postele okopírovaný návod na kojení a po spolubydlící řvát, že nechce kojit svoje dítě, takovýhle lidi mi nestojí ani za mrknutí oka.Mít víc dětí je krásné, přeci tě nezastaví jen to, že dítě bude na UM, kdyby tam bylo nějaké extra vysoké riziko genetické vady, tak neřeknu, ale mlíko, to je fakt to nejmenší.
Přeju rychlé úspěšné snažení :hug: A klid v duši s flaškou 8)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.8.12 20:36

@Monjie jé, gratuluju k Charlottce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.8.12 20:39

Nevím jaká jsou rizika, ale mám dojem, že kojení resp. hormony to hodně spouští, takže se laktace vždy zastavuje, ale i tak zřejmě riziko opakování bude…bála bych se, ale do druhého dítěte bych šla. máš už zkušenost, že to lze řešit, takže se na to můžeš i lépe připravit. je možné, že s podporou okolí a přípravou, co by kdyby, nebude nakonec nic z toho třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
10.8.12 20:39
@Gladys píše:
@Monjie jé, gratuluju k Charlottce :kytka:

agááátce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.8.12 20:42
@Saroya píše:
agááátce :)

tu až do třetice, né? :P Já vidím starou známou Gitku, pak je tam Charlott a zřejmě chce být pan otec král jako ze Sůl nad zlato, tak bude ještě třetí dcera Agáta :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
10.8.12 20:43

Zase další hon na čarodejnice. V době narození prvního syna si nikdo nedovolil na veřejnosti na prse ani poškrábat, natož ho vystrčit obnažené, žádné kojící matky v čekárnách, parcích, apod. a matky kojící dýl, jak tři měsíce byly prostě DIVNÉ. Mladý byl a je v pohodě, bez nemocí a se vzájemným hlubokým poutem. V porodnici mi nikdo o kojení nic neřekl a mladý byl do 4týdnů na flašce. Dnes tu máme další extrém… Poslouchejme víc sami sebe. Jestli Tvé rozhodnutí závisí jen a jen na kojení, není nad čím uvažovat ;). Hodně štěstí a na kojení a chytrolínky z musu se vyprdni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.8.12 20:48

Ja bych do toho asi sla, uz vis co a jak, zaridila bych si nejake zachanne site - doktora, leky a tak.

Kojeni je hrozne citliva zalezitost a jestli neco laktaci brzdi, tak to je natlak a nepochopeni potreb kojici matky.

Ja jsem ale moc nepochopila z prispevku jak to vlastne bylo. Ty jsi puvodne kojit nechtela a oni te nutili nebo jak? Tri dny mi prijde dost kratka doba na to delat nejake zavery.

Ja jsem taky zastance kojeni, ale ne za kazdou cenu. Dite ziviny dostane i v UM, nijak ho to neohrozi a dulezita je spokojena mama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
10.8.12 21:10

Laktačka podle posledních výzkumů s laktací nesouvisí. Když se psychóza objeví, zastavuje se laktace proto, že se nasazujou psychofarmaka, s kterými se kojit nedá. Takže tím, že nebudeš kojit, se před laktačkou neuchráníš. Bohužel s druhým dítětem je celkem pravděpodobné, že na to dojde opět (pokud šlo fakt o laktační psychózu). Takže do druhého bych šla za předpokladu, že okolí (manžel, babičky) budou připravené se postarat o novorozence (a sourozence) a že budou schopni včas rozpoznat problém a dovléct tě na psychinu.

• Citovat
  • Upravit
12921
10.8.12 21:15

Já sobně musim říct že AD beru a kojim naprosto pokud me to nestresuje to neni problem. Ani příčina mých stavů musim se s tim za pomocí psychologa srovnat a časem to přejde. Důležitá je podpora rodiny a mít možnost být chvíli sa, a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.8.12 23:25
@Gladys píše:
tu až do třetice, né? :P Já vidím starou známou Gitku, pak je tam Charlott a zřejmě chce být pan otec král jako ze Sůl nad zlato, tak bude ještě třetí dcera Agáta :jazyk:

Děkuji:))))
Tenhle porod byl brnkačka takže musíme pokračovat do třetice všeho dobrého:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
11.8.12 17:06

Já bych do dalšího dítěte směle šla, jen zástavu laktace by měli provést už při porodu, ihned po porodu nasadit psychofarmaka. Vůbec bych neviděla problém s flaškou, tady je potřeba v první řadě myslet na to, aby jsi to zvládla Ty - a jakmile se stav upraví, tak už to půjde hladce. A neboj, nejhorší je přechod z jednoho na dvě děti, ze dvou na tři už je to pohodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová