Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, už je to kolem půl roku co se mi opravdu hodné lámou vlasy. Myslím že to mam z toho že jsem si tak před necelým rokem hodné kulmovala vlasy, špatně fénovala a myla každý den. Od té doby co se mi opravdu hodné takhle lámou jsou na nich vidět uzlíky které se následně dají lehce utrhnout, některé konce se jako kdyby dvojí… Prostě opravdu strašné. Beru už kolem 2 měsíců vitamíny B-komplex, lecitin, vitamín A. Vlasovou kosmetiku mám Wella SP pro poškozené vlasy plus masku, kterou si dávám 1 do týdne a vlasy si myju jednou za 3 dny. Vlasy sice fénuji, ale opravdu s citem s tepelnou ochranou a když vlasy nejsou ještě nejsou úplné suché tak si do nich dávám olejíček Wella. Zkouším i různé domácí masky jako třeba kokosový olej, žloutek … Vlasy mám lehce vlnité, nikdy nebarvené a velice suché. Už opravdu nevím co mám dělat, vlasy jsem si i ostříhala, ale bohužel něják radikálně nepomohlo.
Vlasy jsou už opravdu řidké a každý vlas jinak dlouhý, hlavné v horní části mám už opravdu tak krátké vlasy že je to vidět. Taky nevím jestli může něják souviset že už přes rok jsem vegetarián, ale všechny přísuny důležitých vitamínů mám, jím hodně ovoce, zeleniny, ořechy. Moc vás prosím, jestli máte stejný problém, nebo jste měli. Byla bych opravdu moc ráda za jakékoli tipy, rady:) Také bych si chtěla objednat vlasovou kosmetiku Olaplex, tak jestli máte taky nějaké zkušenosti, tak můžete samozřejmě napsat. Moc všem děkuji a všem v této těžké době, hlavně hodně zdravý ![]()
Zajdi si do kvalitního studia, pokud máš tu možnost, tak ti poradí a doporučí kosmetiku na míru
Časté mytí vlasů na to nemá vliv, sportuji, umývám si hlavu každý den pomalu, základ je nejít spát s mokrou hlavou. Mokré vlasy jsou náchylnější na lámání. To stejné dělá vlas v gumičce, konečky spíš, když je chytáš třeba ramínkem od kabelky. Pokud máš vlasy barvené tak hydrataci a protein. Chodit na zastřihování co 3 měsíce + aby ti vlasy vyčistila, jinak se k nim tvá péče nedostane a plácáš si to na hlavu zbytečně (žádný kokosák si tam už nedávej, ani nic jiného z kuchyně)
Doporučuji videa na youtube od Terezy Vlasákové, protože pokud ti kadeřnice už špatné konečky ustřihla, tak máš špatnou péči.
Olaplex mi moje kadeřnice nedoporučovala, ten je prý taky jenom na určité vlasy. Já ho měla a furt si kupovala věci s keratinem, prý se tyhle věci nesnesou a proto se mi konce lámaly.
Je toho mrtě moc ![]()