Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, může mě někdo uklidnit? Včera jsem měla laparoskopii, odstranovali mi vejcovod spatny a delali pruchodnost druheho a ten je pry krasne zdravý. O mimco se snazime necele 3 roky. Dnes jsem pozadala doktora aby me propustil a tak jsem jela domu. Boli me bricho, nemuzu moc chodit a jsem nafoukla jak kdybych byla v 9 mesici tehotestvi
i krvacim ale to mi starost nedela. Spis se bojim tech bolesti zda je to normalni a zda nevíte jak ten plyn dostat ven. Sice větry mam ale nic moc a furt mam bricho jak balon
predem dekuji za odpovedi
Jo, pár dní mě bolel každej pohyb a sotva jsem se plížila… ale lepšilo se to každým dnem. Pokud bys z toho měla blbej pocit, cinkni k dr., ale jinak jo, bolesti po laparoskopii můžou být zcela normální.
@ugluk jako doktor rikal, ze je normalni mit takove bolesti, ze to je velky zasah do tela a ze kdyz se prý riznu do prstu tak to taky boli nejaky cas ale spis jsem z toho vystrasena a jeste ten plyn. Bricho jak balon a plyn mi cestuje nahoru a dolu ![]()
@sabinka098 tak to můžeš byt rada
me museli dat hned po probuzeni kapacku na bolesti ![]()
Plyn je obvyklý velmi, i mě na to upozorňovali. Tak ať je brzo líp
Já byla tehdy doma, ale chodit do práce, regulérně zůstanu těch 14 dní doma.
@ugluk moc dekuji. No hlavne me boli bricho. Snazim se hybat ale kazdy pohyb je bolestivy ![]()
Já měla bolesti jak kráva, tři týdny jsem byla úplně nepoužitelná, ale já mám asi hodně nízký práh bolesti, jak to tak vidím, při srovnání s většinou 😅
Nafouknutá jsem byla tak tři dny po laparce.
@Marlovee uf to me trochu uklidnilo protoze bolesti mam taky velke a uz jsem si chvilkama predstavovala svuj vlastni pohreb ![]()
@JitkaS0
Je to hrozně individuální, já po operaci byla úplně k. o. a slečna, co tam se mnou ležela byla úplně v pohodě. No ve mě se ten plyn držel hrozně dlouho, myslím že asi 3 týdny a bolesti jsem měla týden velké, že jsem tak tak chodila a pak asi dva týdny menší. Každopádně jizvy po laparoskopii jsem cítila ještě dva měsíce. Snad se ti to brzy uklidní ![]()
@Bobule113 tak to ráda slyším. Dnes jsem se vzbudila a už se mi lépe chodí a plyn se mi začal hýbat, takže pomaličku odchází. Stehy hrozný protože se mi „dřou“ o triko tak je to nepříjemný ![]()
@Bobule113 a muzu se jeste zeptat? Mela si problem s curanim? Ja curam normalne, nic nepali ale kdyz jakoby docuravam tak me to boli
tak nevim jestli je to normalni nebo je neco spatne
Ja mela laparku minulý mesic, presne jak rikas 9ty mesic tehotenstvi pocitove 😂 Plynatost byla silena, hlavnr na pokoji noc po zákroku, jeste ze tam byla neslysici babicka
Ja jsem hned doma chytla neskutečne strevni potize, to byl nazec, dva dny nekončící behavky. Jinak mi pomahal Espumisan. Bolest je normalni prirovnala bych to k bolestem pred menstruaci ale kazdym dnem to bylo lepsi. Hlavne davej bacha na stehy, me je vyndali zebto je super a vecer mi vsechny jizvy praskly ![]()