Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Když jsem byla u dětské, tak mi říkala dávkování, myslím 2,5 tablety 5 mg když má 12,5 kg, ale já myslela, že mi to v lékarně napíšou na krabičku, ale oni mi už tam jen napsali 1×3 denně, což už je pak udržovací. Proto to zjišťuji, jelikož dětská mi říkala ještě o užívání jiných léků, že má člověk toho plnou hlavu a tak vždy spoléhám ještě na lékarnu.
Holky a nechápu, že se má dávat studené nápoje, studený vzduch a v nemocnici mu dávali teplý lejový zábal
. Dala jsem mu ho večer též.
Předcházet te laryngitídě asi nějak nejde že. Mívají děti třeba před tím horečky, rýmu?
Ahoj,předcházet ji opravdu ,nelze.Přepadne to úplně zdravé děti a vždy k ránu.Já to prožila s těmi staršími 3 roky po sobě,nakonec nám pomohli lázně,protože jsme ji měli každý měsíc i dvakrát.Teď s dvojčaty už jsem ji prožila v 7 měsících,také z ničeho nic,pomohlo polohovat postýlky,vlhko a otevřené okno,než jsme vyrazili k mudr.Napsala nám rectodelt čípky.mám je doma v ledničce.Spíš si vždycky říkám,je to dobré,nemají k tomu teplotu.Pak nám to většinou spadne na průdušky a už jen léčíme kašel.Ale vím ,že se děsím každé rýmy,aby z toho nebyla laryngitida.Dá se to zvládnout,držím palečky ať už Vás nechá. ![]()
Andrejka, ked mala miska 2.5 roku, mala tie laryngitidy 3×… potom sme absolvovali vysetrenia na ORL, imuno-alergologii a vysla nam znizena imunita a nabeh na alergiu… dostali sme imunoliecbu - ribomunyl a imunor (trvalo to pol roka), odvtedy sa miske stav ovela zlepsil a ked uz vidim, ze je miska zahlienena alebo zachripnuta, davame vitaminy a sledujeme a hned davame ten zeleny trifed (ten obsahuje aj antihistaminy).
mame zvlhcovac, jednoduchy, ale super (taky pinguin/tucnak).
drzim palce!
Děvčata, děkuji moc za rady. Chětala jsem s ním na alergologii, ale prý je na to brzo. Myslíte, že když se mu objedví rýma, tak urychleně začít dávat vitamíny. Někde jsem četla článek, že na to pomáhá C a B. A když budu větrat, zvlhčovat, tak i to může pomoci a zmírnit?
Andejko,Matyáš vždy bez teploty,prostě šel večer spinkat a najednou se s tím vzbudil…
Začali jsme jezdit do solné jeskyně…teda ted v létě se mi nechce…
mám půjčený zvlhčovač vzduchu…pouštím před den aspon,ale jestli pomáhá nevím ![]()
Mám doma inhalátor,tak i při rýmě a kašlíku mu dám inhalovat aspon vincentku,protže se děsím vždy toho,že se mi zase bbude dusit.
Peto chci se zeptat kolik ten inhalator stoji a je ucinny?Jak se pouziva?Ja jen,ze moje svagrova ma deti se stejnymi problemy tak abych vedela…
Já mám inhalátor od mého táty…měl ho doma a dal nám ho…
Je to do elektriky,nádobka na to,co se inhaluje a náhubek…
Takže jsem ti moc neporadila…
A když jsem řekla dr.že mám inhalátor doma,předepsala mi Mucosolvan roztok přímo do něj.
http://www.proalergiky.cz/…F%20200.html
něco jako toto třeba,jen my máme už starý
http://inhalatory-c-17.fonetip.cz/…08-p-68.html
a tady koukám mají přímo pro děti ![]()
A jak to prosimte funguje u ty laryngitidy?Mam tomu rozumet,ze jak dite dostane zachvat tak vdechne a je po?Ja to fakt neznam,ale mam syna a prave jak to vidim u svagrovych deti tak me to docela desi a obavam se toho,kdyby to na nas taky prislo-
Holky, v nemocnici měli Omron inhalátor, nějakou starší verzi a měli jen jeden na celé oddělení, tak jsem musela vždy si pro něho chodit k sestřičkám. Asi to vidím, že si inhalátor koupíme, prý u zvlhčovače musí být zavřené okno, toto manžel zjistil někde na netu.