Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Andrejka dekuji! Nam ani jedno z toho neporadili, meli jsme teda pomerne lehky prubeh tak zrejme proto, jen rekli at zvlhcujeme vzduch, fenistil kapky a ditustat, ja jen nevim jak dlouho to proste podavat a kdy ten kasel odezni, na muj vkus uz to trva moc dlouho, takze se pro jistotu vypravime k doktorce. Myslela jsem, ze v lete budeme mit klid a ono je to snad horsi nez pres zimu ![]()
My na noc dávali Tussin…ale ted ho nemám…
k dr,dojdi,jestli to nemá na průduškách..
Človíčku, já jsem také myslela, že malý bude celé léto zdravý. Od září až do dubna měl pořád rýmy a kašel, tak vždy přes léto jsme si oddechli, byl zdravý a tento rok bohužel i to léto. Bylo 33 stupňů a on chytil pořádnou rýmu a do týdne ten kašel, nechápu, kde k tomu přišel.
Andrejka nas se letos ty rymy a kasle taky nejak vic drzi, ryma se u nas tahne klidne i 3 tydny a nekdy mam pocit, ze jen co jedna skonci tak druha zacina
.
Nakonec jsme zasli k dr, tak nam napsala spiropent a stoptussin, mate s tim zkusenosti? Jeste jsme ani jedny nikdy nebrali.
Clovíčku, my dnes jdeme na očkování a fakt mám z toho strach, co když zas chytne rýmu a ten kašel a očkování s eprojeví až za 8 až 14 dní.
Andrejka my jsme meli taky mit ockovani, ale prozatim je odlozeno,jsem docela rada. Doufam, ze vas maly nic nechyti a nebude mit zadnou reakci!!!
Ja se toho spiropentu trochu bojim, cetla jsem na internetu o nezadoucich ucincich, ale asi na to nesmim moc dat,nekdy je spis na chybu, ze se muzeme na netu docist o vsem moznym. Vecer mu dam prvni davku, protoze ted po obede zase pekne pokaslaval ![]()
nežádoucí účinky už raději nečtu…
tehdá jsem si četla o prednisonu a asi bych ho sama nedala..
tak at vám pomůže ![]()
Takze jsme nasadili spiropent a prijde mi, ze snad kasle jeste vic
. Myslite, ze je to tim, jak povolily ty prudusky?
Možné to je…už si nepamatuju,jak to bylo u nás,ale pamatuju si,že zabral ![]()
clovek píše:
Takze jsme nasadili spiropent a prijde mi, ze snad kasle jeste vic. Myslite, ze je to tim, jak povolily ty prudusky?
určitě. Spiropent není na kašel, ale na roztažení průdušek. Doplňuje se sirupem/tabletama na odkašlávání, ale samotnej je na uvolnění
Tak porad kasle a kasle
. Pres den to celkem jde, ale dneska kaslal docela hodne i v noci, k ranu, pak zas po obedovym spanim, uz jsem z toho docela nestastna. Ve ctvrtek jdeme na kontrolu tak jsem docela zvedava co nam dr rekne, myslim, ze spiropent u nas nezabral
. Myslite, ze je mozny, ze se porad dokaslava po te laryngitide?
no a má k tom uspriropentu něco na kašel? Co podporuje vykašlávání? Protože Spiropent neni na kašel, ale na uvolnění průdušek
Gabinka uz jsme meli Hedelix, Mucosin, Jitrocely sirup, ted mu davam uz jen ten Spiropent a Stoptussin, na kterem pisou, ze tlumi kasel a zaroven usnadnuje vykaslavani. Tak nevim jestli je to dobre, mozna jsem mela jeste pokracovat v nejakem tom Mucosinu a ten Stoptussin jen na noc
. Doufam, ze jsem mu to ja sama nezhorsila