Láska nebo studia
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@Májovka1234 Bohužel. Má tu skvělou práci a hlavně by do UK potřeboval víza jelikož není z česka
Chápu a co říká na to, že bys jela?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kockazvysocan nenapadlo.. Dobrá otázka
Jsem klasicky uvažující mladá holka - lepšího přece nikdy nenajdu.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan nenapadlo.. Dobrá otázkaJsem klasicky uvažující mladá holka - lepšího přece nikdy nenajdu..
To víš, to jsou léta praxe a zkušeností ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, asi budu druhá s názorem: láska
![]()
Ale zase píšeš, že „není z Česka“… - tak nevím…vztah s cizincem si na druhou stranu nedovedu představit… přece jen „jiný kraj, jiný mrav“…a bez ohledu na tvoje plány na studium už jenom váš vztah zřejmě potřebuje hodně kompromisů a přizpůsobení se…když píšeš, že je „cizinec“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gerberka zapadli jsme do sebe naprosto neuvěřitelným způsobem a musím říct, že konverzace v angličtině a vztah s cizincem mi vyhovuje mnohem víc. S nikým jiným jsem takové souznění necítila. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám zapeklitou otázku která mi nedá spát. Mám skvělého partnera na kterého jsem snad čekala celý život… Moc se milujeme. Dostala jsem však příležitost dostudovat Magistra v Anglii. Mgr. se tam studuje pouze rok. Vůbec nevím, co mám dělat… Bojím se, že pokud odjedu tak si najde někoho jiného a já ho ztratím. Do UK se mnou nepojede jelikož tu má skvělou práci. Na druhou stranu to byl vždycky můj sen mít školu v zahraničí. Jak by jste se rozhodli vy? Láska nebo studium?![]()
Kdysi jsem taky dala přednost lásce před vzděláním a doteď toho lituju. Bylo mi 22 a prostě je fakt, že tyhle první vážné lásky nikdy nevydrží. Člověk je na to prostě moc mladej. Někomu to sice klapne, ale jsou to fakt výjimky. Když se tak milujete, rok není nic. Jednou přijedeš na týden ty, pak zase on, takhle to uděláte 2× a než se naděješ je po roce. Když to má vyjít, tak ten vztah to rok vydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stála jsem před lety před stejným rozhodnutím. Řekl mi, co by to byl za chlapa, kdyby mě měl sobecky držet doma, když mám před sebou šanci, po které toužím a asi už se nebude opakovat. Usoudila jsem, že pokud ten vztah stojí za to, rok na dálku musí ustát. A to bylo v době, kdy i desetiminutovej telefonát stál pomalu půl studentských úspor, a o nějakým skypování a chytrých telefonech jsme si mohli enom nechat zdát. Takže klasicky papírový dopisy a maily. Nebyla to sranda, ale ani trochu nelituju, dneska máme dvě děti a začínáme spolu třetí desetiletku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studium. Dřív taky holky čekaly na kluky na vojně 2!! roky a tak podobně. Je to zkouška vztahu. Ten pravý to vydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jela bych studovat, rok není zase tak dlouhá doba, aby to vztah neustál. A pokud by to nevydrželo a on si našel jinou, tak to zase tak pevný vztah nebyl (minimálně ne z obou stran) a to je zase lepší zjistit dokud nemáte žádné společně závazky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jste si jista, ze budete na podzim studovat kdekoliv v Evrope prezencne? Vzdyt s podzimem, zase vse omezi. Mozna budete online a studovat z CR.
Ted bych nic venku neplanoval, je tonpeklo a stoji to hodne penez cestovat. Vlastni zkusenost, pracovne jezdim mezi CR a zahranicim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám zapeklitou otázku která mi nedá spát. Mám skvělého partnera na kterého jsem snad čekala celý život… Moc se milujeme. Dostala jsem však příležitost dostudovat Magistra v Anglii. Mgr. se tam studuje pouze rok. Vůbec nevím, co mám dělat… Bojím se, že pokud odjedu tak si najde někoho jiného a já ho ztratím. Do UK se mnou nepojede jelikož tu má skvělou práci. Na druhou stranu to byl vždycky můj sen mít školu v zahraničí. Jak by jste se rozhodli vy? Láska nebo studium?![]()
Rok není zas tak dlouhá doba, kterou by vztah nevydržel. Ale já bych určitě zvolila lásku. Před třemi lety jsem se rozhodovala zda mám pokračovat ve studiu a řešit vztah na dálku, nebo jít pracovat a být s tím, s kým jsem opravdu chtěla. Láska vyhrála a svého rozhodnutí nelituji, vzali jsme se, stavíme domeček a budeme mít rodinu. Kdybych si měla znovu vybrat, tak by láska vyhrála pokaždé. Zato kdybych zůstala na škole, tak bych ještě ani neměla dokončená studia…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite studium, nebud hloupa! Jestli to je fakt laska az za hrob, tak rok zvladnete levou zadni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Májovka1234 Bohužel. Má tu skvělou práci a hlavně by do UK potřeboval víza jelikož není z česka
Ale viza budes ke studiu potrebovat i ty, ted po brexitu, pokud uz v UK nezijes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc v dnešní době jsou mobily, Skype a tomu podobné, takže kontakt udržovat budete.
Vzpomínám, jak mi mamka vyprávěla, kdy v jejích 17ti si s tátou psali dopisy a vídávali se jednou za čas než spolu začali vůbec bydlet a taky to zvládli.
- Citovat
- Upravit
Je to jen rok a pokud je to velka laska, tak vydrzi. Pokud ne, tak za to nestal ![]()
Jed, je to velka příležitost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit