Látkové na noc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12735
18.1.10 13:24

Látkové na noc?

Ahoj holky, přes den používám látkové pleny a obyč kalhotky, přebalujeme jednou za hodinu, neli víckrát, takže to stačí obyč kalhotky. Na noc a na procházky jsem kupovala jednorázové, jenomže teď se mi malá začala s těch jednorázových osypávat a je to horší a horší. Tak chci na noc taky látkovat četla jsem tady ty příspěvky ale jsem z toho jelen. Chtěla bych Vás poprosit o radu jaké plenkové kalhotky a plínky koupit. Četla jsem že dáváte nějakou bambusovou plínku na to nějakou další plínku na to nějaké speciální gatky a na to ještě bavlněné gatky? Jsem z toho uplný jelen. Chtěla bych poradit a popsat po lopatě jsem fakt debil na takové věci. Na procházkách taky látkujete a na návštěvách???Četla jsem ještě o nějaké pop in která je v celku ale z toho jsem taky jelen to koupim jen to pop in a zapnu na těch drucích co píšou a k tomu už nemusím nic? Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51750
18.1.10 13:31

Ahoj Lady, myslím že debil fakt nejsí, někdy se opravdu v tom člověk blbě vyzná.
Tak že já dávám na noc Bum Hugger , do něho dám tuto vkládačku a na to vlňáčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
18.1.10 13:31

Přes den používám obyčejné látkové pleny a kalhtoky G mini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
18.1.10 13:34

Katy děkuju moc, sice to bude asi nákladnější protože děti rostou jako z vody, ale koupím je. Co používáš když jdeš na návštěvy nebo tak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750

JInak já látkuji už všude i na návštěvách i venku.
The pop in má doma, ty jsou super na cestování.
A je to jak píšeš, jen nasadíš, zapneš a jdeš, nic už se na tu plenku nedává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750

Lady jak máš staré dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994

Ahojky,
tak nám se na noc hodně osvědčily bambusky Tots Bots http://www.e-plenky.cz/…_skupina.php?… a na ně kalhotky Imse Vimse. Je to ale jen jedna z hodně variant. Obecně jsou na noc nejlepší kalhotky z bavlněného froté, bambusu nebo konopí - nejvíc nasajou. Na ně můžeš dávat jakékoli kalhotky - téměř všechno se dobře kombinuje. Pokud chceš, aby plena nasála ještě víc, můžeš do ní dát nějakou savou vložku http://www.e-plenky.cz/…_ctverce.php?…. :wink: Nebo - pokud chceš investovat víc peněz, můžeš použít pleny 2v1 (např. ta pop in o které jsi psala) http://www.e-plenky.cz/…_ctverce.php?… to jsou už hotové pleny s integrovanými svrchními kalhotkami, stejné jako jednorázovky s tím rozdílem, že je vypereš. Na procházky i návštěvy používám taky látkovky (i když teď už se učíme spíš na nočník), nosím s sebou tašku s náhradníma, dobře se to dá zvládat i v náročnějších podmínkách typu nákupní centrum a tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
18.1.10 13:45

Katy malá má 6 měsíců. Mohli byste mi poslat odkaz na tu popin prosím???Chápu dobře že je to plenka s kalhotkama dohromady???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.1.10 13:45

Rebeko, my taky hamburgrujeme. Je to plena z bambusu, bambus nejvíc nasaje, tak proto. Nepotřebuje už žádnou separační vrstvu, je tam fleece, ale mě se teď Mates docela rudoprdelil právě z fleecu, tak se kdyžtak dají dát viskózové separačky ještě na to - já používám popoliny z krabičky, počůrané se dají i několikrát přeprat, než se roztrhají.

Navrch se dají dát všechny svrchňáky, doporučuju vlňáčky, jsou nejprodyšnější, plenka má možnost se přes noc trochu odpařovat. Nejpříjemnější na noc budou určitě natahovací, dělá je disana nebo třeba popoliny.

A jestli už budeš nakupovat v nějakém látkovém obchůdku, tak doporučuju i nějaké svrchňáky na den s PUL zátěrem, budou vypadat jako ty G-mini, ale ty jsou myslím igelitové, kdežto PUL trochu dýchá.

Na přebalování přes den někam na pryč jsou dobré plenky vše v jednom (all-in-one, tj. AIO) nebo tzv. kapsovky, což jsou svrchňáky, z vnitřní strany mají kapsu z nějaké separační látky (fleece, mikrovlákno) a dovnitř nacpeš, co uznáš za vhodné, klidně složenou čtvercovku, vícevrstvou plenku. Výhoda je, že když to máš nacpané, tak se s tím zachází jako s jednorázovkou, tudíž je přebalení ve ztížených podmínkách o dost jednodušší.

Mrkni se na obchody, třeba www.branakdetem.cz nebo www.latkovky.cz, uděláš si obrázek, kolik co stojí.

Pokud by na tebe byl bumhugger moc drahý, dá se samozřejmě na noc dát něco jiného, třeba zavazovací plenku hemp hour strap a do ní vícevrstvé plenky, přes to už zmiňované vlňáčky, jen by to byl větší „balík“, ale finančně to vyjde líp a taky schnutí se zkrátí, bambus sice hodně nasaje, ale taky hodně dlouho schne.

Jako příslušenství k přebalování venku je dobré mít nějaký pytlík, mám taky se zátěrem pul, ale stačí na použité plenky igelitka.

Na vlňáčky je potřeba mít jemný šampon na vlnu a lanolinovou impregnaci. 1× za měsíc je potřeba je do té impregnace namočit, aby si zachovávali svou vlastnost, že nepropouští mokro z plínek ven.

Klidně se ptej, rády poradíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
18.1.10 13:55

Na tu noc se mi líbí ten bumhugger a co byste mi doporučili teda na ten den na ty návštěvy a procházky? POřád nějak nechápu systém těch AIO. Chápu že do toho můžu dat ty bavlněné co používám tu klasiku ale co to znamená AIO nechápu. jsem fakt natvrdlá nějaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.1.10 14:00

Ahoj, ja mam podobnej problem, jak je mala chvilku v papirovkach tak se zacne osypavat. Na noc davam tohle http://www.branakdetem.cz/…p-in-one.htm
Je to bambus plinka AOI (to znamena ze ji nemusis davat zadny svrchnaky, separacku tam davam vzdycky). Nacuca fakt hodne a ja v noci neprebaluju, pokud neni pokakana. Ale rano hned jak se vzbudi tak prebaluju, zalezi jak moc se budi a jak casto pije.Nekdyje plinka skoro sucha a nekdy by se dala zdimat, pripadne kolem 3 rano prebalim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.1.10 14:01

Jo a ty plinky co davam na noc pouzivam i na navstevy, k doktorovi a na prochazky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.1.10 14:05

AIO už nic nepřidáváš, tam je savé jádro, svrchňáky a většinou i separační vrstva, taková jako jednorázovka, ale z látky.

Přidáváš do kapsovek, tam nacpeš cokoli.

Rozdíl je, že AIO ti bude dlouho schnout, tak se hodí spíš pro ty, co mají doma sušičku, kapsovka schne naopak rychle, páč je to jen ten svrchní materiál a separační, co tam nandáš, to zase vyndáš a to schne samostatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
18.1.10 14:19

Takže když si koupím tohle http://www.branakdetem.cz/…l-in-one.htm tak jí jen nandám a až příjdeme domů tak jí celou sundám a dám vyprat, ale když si koupím tuhle http://www.branakdetem.cz/…l-in-one.htm tak ta má sací vložku a na ní ještě dám obyč bavlněnou plenu jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
18.1.10 15:23

http://www.detskybioshop.cz/…ze-Babykicks holky co na to říkáte na den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí