Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky máte některá zkušenost s plenkama od canpolbabies?Popřípadně jak je používáte a co k tomu všechno budu potřebovat.Já blbec jsem si objednala už dvoje přes net,Jedny na suchý zip a druhé na druky velikost xl malý má 10Kg.Mám asi 60 čtvercových plínek.
Už mě nebaví kupovat jednorázovky
.teď je zima a my jsme vwsměs doma tak to chci vyzkoušet.díky za rady a nápady.
Mam teda zkusenost jen s jejich separackama a ty jsou teda desny. (jako Anicky, pokud to neni nakonec to ssame, jen s jinym obalem )
A co sis vlastne objednala, svrchnacky?
Ahoj, zkušenost mám jen s jejich sep. plenama a taky musím říct, že mi k srdci nepřirostly.
POkud máš doma dost čtvreců, můžeš skládat - novorozenecký sklad a na draka. Jen je potom prdka objemná ![]()
Máš ještě možnost koupit pletené zavazovací pleny (cca 80Kč jedna), ty já vycpávám čtvercem.
Ono je docela důležité objednat si na začátku ostatními odzkoušené zboží, aby se ti látkování nezhnusilo.
Však při nákupu přes internet máš právo do 14 dnů vrátit nepoužité zboží bez udání důvodu… Tak je pošli zpátky nebo domluv výměnu
Pokud už jsi je teda mezitím nevyprala…
Cappy píše:Ono je docela důležité objednat si na začátku ostatními odzkoušené zboží, aby se ti látkování nezhnusilo.
Ano a pak je taky dulezite uplne se do latkovani nezblbout a nechtit vyzkouset vsechno, co nekdo vychvaluje. ![]()
Můžu se tedy při téhle příležitosti zeptat, které jsou nejlepší separačky?
Mufino, každému vyhovuje něco jiného, já jsem spokojená s Popolinkama v krabičce, jsu ještě i pro novouše v roli.
Holky si chválí i fleecové.
Pro nas byly nejlepsi Popolinky, celulozove i viskozove. Celulozove sem davala ze zacatku, jsou sice drazsi, ale jdou rozstrihnout napul, jsou dost velke a vydrzi dost prani.
Viskozove mame ted, i kdyz je jeste plne kojena a na vajecinu jsou dobre taky, prijdou mi i pocitove sussi, taky se daji rozstrihnout, jsou obrovske a prani vydrzi mrtos.
Pak sem zkousela celulozove Tots bots - ty jsou desnz, maly a nedaji se prat a celulozove Disany - ty celkem usly, ale pri prani se v nich delaji diry.
Jo jo kupovala jsem svrchnacky.kolik jich ještě budu potřebovat?dvě asi určitě málo.a pokud by jste mohly tak mi poraďte nějaké webovky na dobre svrchnačky a separačky.díky
já myslela že stačí do svrchnaček dát dvě látkové a separacku.
jo a jsou lepší na druky nebo na sucháč ( prý se rychle sepere a pak to nedrží.
Ahoj,
také používáme čtvercovky a na zvýšení savosti ještě bambusovou vkládačku.
Co se týká svrchních kalhotek (nejvíce nám vyhovují Imse Vimse Organic, i kvůli čtvercovkám, ale máme i Thirsties), tak my doma máme 14 kousků a stále se točí mezi nošením a pračkou
. A stačí nám. Máme všechny na sucháč a zatím v pohodě, ale uvidíme ještě za čas.
Separačky jsme nejprve používali ze začátku Popoliny celulozové. Dobře zachytí ty kojenecká vajíčka
. Teď používáme (na bobečky ideální
) separačky Imse Vimse vizkozové. I s obsahem je hodím do záchoda.
Ale je na tobě co zvolíš a co ti ještě holky poradí.
A stránky?
Např.: http://www.latkovky.cz/ , http://www.nejenprodeti.cz/, http://www.branakdetem.cz/, http://www.mamaja.cz/ .
Ony ty čtverce moc dobře nesají, takže třeba například na noc nebo na cesty se docela hodí i kalhotkové pleny (konopí, bambus - sají dobře
)
Svrchňáčky - máme doma vlnu, s PUlkama neporadím, ty nevedem, vlna je moje láska
![]()
Vlňáčky se mezi použitím jen nechají vyvětrat, moč vlnu regeneruje, fakt pak nejsou vůbec cítit.
Perou se jednou za čas (podle používání jednou za 3až 6 týdnů nebo když jsou zašpiněné).
Nevím, jak je tvé dítě staré, ale jen tak dát do svrchňáku čteverec - pokud je aktivní a hýbe se, tak by ti to dost dobře nedrželo ![]()
Proto je fixuju těma zavazovačkama.
Taky hodám pár odkazů
www.slune.eu
www.ecoobchudek.cz
www.prdelka.eu
www.tulenik.cz
www.vbavlnce.cz
Je jich strašně moc
Jo, a ještě jsem zapomněla
. Celulozové separačky Popolini teď používám na domácí výrobu vlhčených ubrousků. Na to jsou perfektní
.
PájaD, též si vyrábím domácí vlhčené ubrousky, separačku rozstřihnu vejpůl, potřebné množství zaliju domácí směsí a mám na chvilku vystaráno.
Jednou jsem návod na výrobu zkusila napsat na MMB a tos měla vidět ty kmentáře, jaké jsem prase ![]()