Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pevné objetí ale znamená, že dítě zalehneš a nenecháš ho hnout, vypadá to šíleně a já z toho mám spíš husinu. Ano, velmi často malou uklidňuju tak, že jí vezmu do náruče, ale taky záleží z čeho ten hysterák je, někdy je to spíš na pleskanec ![]()
Já to mohu z praxe vřele doporučit! Nyní praktikuji na druhém dítku. ![]()
Než to budeš zkoušet na dětech, přečti si o tom výrazně víc než jeden článek.
Znam, libi se mi a treba u postizenych deti ma vyborne ucinky. Sama to praktikuju, kdyz uz nevim kudy kam a mam stres, deti jsou na vrazdu…vseho necham, placnu je na sebe a razem je klid (deti mam zdrave). Nesnasim fyzicke tresty, podle meho nazoru uhodi jakymkoli zpusobem dite jen clovek, ktery si na nem vyleva svuj vlastni vztek a pretlak nebo ktery nechce hledat jinou cestu. Taky toho mam obcas plny zuby a svrbi me ruka, ale uhodit dite neni reseni. Trpelivost, kontakt, vysvetlovat a usmev staci. Taky nasi nesli daleko pro ranu a podle meho nazoru to do vychovy proste nepatri. Asi se ozve dost maminek, ktere me za muj nazor budou rekneme citovat, ale to na nem nic nezmeni ![]()
Edit: nepouzivam klasickou metodu pevneho objeti se znehybnovanim, ale vzala jsem si z ni ten kontakt, obejmuti.
Příspěvek upraven 02.06.14 v 14:38
@anubis25 No vidíš a na jiných článcích tuhle metodu pokládají za škodlivou a hraničící s týráním dítěte… tak si vyber. ![]()
@Sibyla0 píše:
Pevné objetí ale znamená, že dítě zalehneš a nenecháš ho hnout, vypadá to šíleně a já z toho mám spíš husinu. Ano, velmi často malou uklidňuju tak, že jí vezmu do náruče, ale taky záleží z čeho ten hysterák je, někdy je to spíš na pleskanec[/citace
to jako vazne, zalehnout?:) my zalehavali psa, jak byl stene a kousal. uplne jsme ho znehybnili a tak dali najevo, ze jsme nadrazeni. s ditetem si to moc nedokazu predstavit.
@anubis25 píše: Četla jsem nádherný článek, který snad v budoucnu vyzkouším v praxi, teď dětí ještě nemám. Tak mě napadlo založit tohle téma co na něj říkate a zda s tím máte zkušeností. Objevuje se tady hodně témat jak maminky nezvladají své dětí a jak je bijou ( placnutí přes zadek, ale i facka) Já mám i díky dětství k bití odbor a proto své dětí bít nechci a budu radějí zkoušet tuhle metodu. Jde o to že jedna psycholožka poradila mamince, která měla syna ve školce a který byl nezvladatelný a neposlouchal ( sama bych řekla že dětí tohoto věku takové jsou), ale psycholožka ji poradila že vždy když bude zlobit mu nic neříkat, neřeším to po dobrém ani po zlém jak to do teď doma řešili. Ale jen k němu přijít a obejmout ho a přitisknout na pár minut k sobě a dítě pak naprosto zkrotne. A i když dítě nechce udělat něco co má tak po otm obejmutí jde a udělá co mělo. Máte to někdo vyzkoušené? Velmi se mi to líbílo a myslím že by nebylo na škodu aby to některé maminky vyzkoušeli
když se nechá obejmout a je to fakt jen vztekání nebo jiné negativní chování pro získání pozornosti, tak proč ne.
![]()
jenže většinou to dítě nechce, nechce chovat. Když chce třeba ubližovat, ničit, tak mi třeba taky přijde vhodná chvíle ho vzít na klín a fyzicky tomu zabránit, držet ho, než ho třeba mlátit nebo někde zavřít.
Ale jinak mi to teda moc fajn už nepřijde. Pokud dítě chovat nechce, já ho prostě fyzicky napadnu, zcela znehybním proti jeho vůli několik desítek minut, děti se u tho třeba i počuraj,… " Objetí" mi pak přijde fakt jak eufemismus. Je to prostě fyzický trest, skoro horší, než nějaký plácnutí.
U nás tohle nepomáhá, dcera nemá ráda mnou vynucený kontakt. Musí přijít ona sama ![]()
@burgundy píše:
Tato metoda pevneho objeti mi připadá dost násilnická
Mně taky, zlatý plácnutí.
@valkil píše:
Přesně tak, jsem si teda myslela, že je to výsada kluků
Má to po mně, já na to taky moc nejsem ![]()
Četla jsem nádherný článek, který snad v budoucnu vyzkouším v praxi, teď dětí ještě nemám. Tak mě napadlo založit tohle téma co na něj říkate a zda s tím máte zkušeností. Objevuje se tady hodně témat jak maminky nezvladají své dětí a jak je bijou ( placnutí přes zadek, ale i facka) Já mám i díky dětství k bití odbor a proto své dětí bít nechci a budu radějí zkoušet tuhle metodu. Jde o to že jedna psycholožka poradila mamince, která měla syna ve školce a který byl nezvladatelný a neposlouchal ( sama bych řekla že dětí tohoto věku takové jsou), ale psycholožka ji poradila že vždy když bude zlobit mu nic neříkat, neřeším to po dobrém ani po zlém jak to do teď doma řešili. Ale jen k němu přijít a obejmout ho a přitisknout na pár minut k sobě a dítě pak naprosto zkrotne. A i když dítě nechce udělat něco co má tak po otm obejmutí jde a udělá co mělo. Máte to někdo vyzkoušené? Velmi se mi to líbílo a myslím že by nebylo na škodu aby to některé maminky vyzkoušeli