Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky rada bych se optala, jak to vlastne chodi na Den deti? Syn ma 19 mesicu, hracek ma spoustu, sladkosti skoro nedavame.. Je vubec nutne, aby neco dostal? A kdyz, tak co kupujete detem jeho veku? Ja si z detstvi vybavuju jen sladkosti a jeste v puberte nejake sminky.. A jak tento den „slavite“? Vylet? Cukrarna? Loni byl malinky, tak jsem to neresila.. Diiky
![]()
Dárky ke dni dětí? To slyším prvně. Spis bych šla na nějakou veřejnou akci pro deti a maximálně může dostat velkou zmrzlinu ![]()
Příspěvek upraven 30.05.14 v 12:35
Mam 13 mesicniho a ano dostane neco: najist a napit ![]()
Myslim, ze neni nutny zadny darek, nemaj z toho „rozum“.
Ne dárek ne, pujdem na akci pro děti a tam mu koupíme něco dobrýho a třeba si i něco vyhraje.. ![]()
Nedáváme nic, vždy jedem na akci, výlet, i to stojí penízky, zmrzka, pití atd.
není to o dárkách ale zážitcích ![]()
Letos snad poprvé dostanou, ale spíš kvůli staršímu prckovi (tomu je skoro 5)…
Nevidim duvod k darku ani pro starsi dite, i kdyz babicka si to nenecha vymluvit, ale pekny den je lepsi nez nejake darky…vylet, treba oblibene jidlo na veceri, nebo nejaky pohar
proste pekny den, ktery si uziji deti s rodici, proc to placat materialnima kravinama
@Ily dárky ani omylem.. Výlet do ZOO nebo někam, kde si to dítko užije. Zážitek a čas společně strávený s rodiči je dle mně ten nejlepší dárek.
Žádné hračky taky nekupujeme. Půjdeme na akci pro děti nebo prostě na nějaký výlet, tak jako vždy o víkendu a jako bonus je to skoro všude zaměřeno na děti, tak něco vyhraje. Věřím, že o případné sladkosti navíc se postarají babičky…
Syn 13 měs., dcery 2,5r. a 5,5r. každý rok jezdíme na oběd do Olympie do MC na den dětí (nejmladší bude mít ale domácí zásoby sebou
) jen to posuneme v týdnu asi, že zítra manžel nemůže.
A slíbila jsem jim kuželky a vhazovací kroužky, někde jsem viděla sadu na bedbinton, no prostě vymyslíme nějaký společný dárek pro všechny děcka na vyhrátí ven ![]()
Loni dostali plastové židle na zahradu ![]()
My budeme dělat taborak, se spekackama(máme jednou za rok),takže už se moc těší. a jinak bud nějaký dětský den nebo půjdeme na kola ještě se uvidí. hračky dávat nebudu max cokoladku.
Já určitě chci, aby děti věděli, že mají nějaký svůj den - tak jako je den matek a oni něco dělají. Samozřejmě to pžizpůsobím věku dítěte a u nás to bude o tom, že (snad) někam na nějaký den vyrazíme - hry, houpačky a tak.
@Ily syn má 19m a teda den dětí fakt teď slavit nebudeme… natož dárky. Max si zajdem na zmrzku. Jemu je to stejně jedno, že nějakej den dětí je. A my vždycky na den dětí od mamky dostali jen drobnost. Jako třeba kaktus, čokošku nebo jsme šli na oběd. Ale dárky? To fakt ne.
Diky, vylet bychom chteli, podle pocasi, u nas poslednich par dni jen prsi..
Kupovat nic nebudu, maximalne si zajdem do cukrarny.. A mate pravdu, babicky vzdy neco prinesou..
![]()