Den dětí - dárky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5862
30.5.14 17:18

Tak my na výlety a různé dětské akce chodíme běžně, takže u nás drobné dárky budou - nejstarší společenskou hru a mladší dvě každá puzzle. Hračky během roku dostávají zcela výjimečně (jedině nějakou drobnost třeba za statečnost při braní krve apod. ), narozky mají září - prosinec, takže osm měsíců by pak nebylo nic.
Jinak se chystáme na Dětský den, doma si uděláme nejspíš nějaký slavnostnější oběd a zmrzlinový pohár. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
30.5.14 17:21

Já jako malá si vždycky mohla vybrat něco v hračkářství :D Synovi je 19 měsíců, takže ví prd, ale časem určitě něco dostávat bude. Pokud bude hodný, samozřejmě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.5.14 17:26

Moje děti dárky ke Dnu dětí dostávají. I já do nich na Den matek něco dostanu (dárek vyrobený ve školce a kytičku koupenou tatínkem).

Ale dáváme maličkosti - letos dostanou nová pyžamka, vloni dostali plastový stan do pokojíčku.
A samozřejmě s nimi půjdeme někam na Den dětí, vyjde-li počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.5.14 17:34

@subsomi
Hele a první nqarozeniny jste slavili? A co dárky k Vánocům? Je teda fakt, že my jsmevždycky spíš šli někam na nějakou akci, až letos dostanou kluci dárek a to kvůli tomu staršímu (a zas je blbý aby jeden dostal a druhej ne, když jde o den dětí, že jo… :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.5.14 17:35
@Tereza1986 píše:
Já jako malá si vždycky mohla vybrat něco v hračkářství :D Synovi je 19 měsíců, takže ví prd, ale časem určitě něco dostávat bude. Pokud bude hodný, samozřejmě :lol:

Jojo, starší je už delší dobu extrémně hodnej, protože dárečky přece dostávají jen hodní kluci… :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
30.5.14 17:43

@kate02
vezmu to popořadě
1. Vánoce (2 měsíce) - od rodičů nic, stačily dárky od příbuzenstva
1. den dětí (7 měsíců) - od rodičů nic, něco málo od příbuzných
1. narozeniny (12 měsíců) - od rodičů něco málo, hoooooodně od příbuzenstva
2. Vánoce (14 měsíců) - od rodičů něco málo, hoooooodně od příbuzenstva
2. den dětí (19 měsíců) - od rodičů asi zase nic, příbuzní asi zase něco jo

Já nejsem pro materiální zahrnování věcma, i tak mají hraček za 5 dětí :roll: každý kdo přijde, taak přinese vždy 2 dárky, ať dostanee každý něco a pak toho mají tolik, že se ničemu nevěnují pořádně.
Když se já rozhodnu jim něco koupit, tak nehledím na příležitost, ale na to co jim chci koupit a jak je to bude rozvíjet :think:
Až budou chápat, tak určitě něco dostanou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
30.5.14 17:58

Tak u nás se teda hračky, hry, puzzle a podobný kupujou celej rok. A hlavní důvod??? Ono totiž dítě roste a nedovedu si představit dítěti celej rok nic nekoupit. To si jako děti třeba roční hraje s tím stejným až do dalších narozenin nebo vánoc??? Tak nějak bych to chápala u starších, ale ne u dětí, které se vyvíjejí. Každopádně když se u nás něco kupuje, tak vždy něco kvalitního, rozhodně ne nějaké blbosti za pár korun typu „řev v krámě, to chci“ a než se dojdek autu, už o tom ani neví. A je úplně jedno, zda se něco slaví nebo neslaví. Ikdyž, u nás se slaví pořád něco. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
30.5.14 18:25

@jopo
Ono fakt hodně záleží na tom, o jaké staré jde dítě. My letos budeme na Den dětí dávat dárky poprvé, a to jen kvůli nejstarší dcerce, která ví o tomhle svátku ze školky.
A jak píšeš o dávání hraček postupně během celého roku - tak je jasné, že u těch menších dětí je to tak lepší, je jasné, že co baví ročního, už pro dvouleťáka nebude, tak se nebude čekat třeba celý rok. Já to takhle dělala tak do 3 let první dcery, pak už jsem to zavedla tak, že hračky dostává jen na narozky, svátek, Vánoce, Den dětí a během roku jen výjimečně. Hračky, se kterými si už nehrála, jsem schovala, a vytahovala podle potřeby pro prostřední a pak i nejmladší. A protože těch hraček pro dítě cca do dvou tří let máme za tu dobu opravdu hodně (máme hodně příbuzných), nemám potřebu těm mladším už nic dalšího kupovat - stačí ty narozky a Vánoce. A ani příbuzní jen tak hračky nenosí, mamka občas donese nějaké bonbony nebo sušenky, tchyně vůbec nic, takže během roku je nových hraček maličko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
30.5.14 18:26

Tak přímo dárky jako třeba hračky ne, malý má narozeniny v půlce června, tak to s dárečky máme pěkně po půl roce od Vánoc :) Přijde mi, že to tak stačí, letos na narozeniny teda nedostane přímo „ptákoviny“, ale kolo a výbavu k němu :D Jinak mám vytipovaných pár akcí na víkend, tak podle počasí někam půjdem a dáme si zmrzku, nebo jinou dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
30.5.14 23:14

Nevím no, mně to přijde takové pokrytecko-alibisticke obejít vlastní děti jen proto, že přece nevědí jaká bije :) Mně by to svědomí nedovolilo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
30.5.14 23:25
@Ily píše:
Maminky rada bych se optala, jak to vlastne chodi na Den deti? Syn ma 19 mesicu, hracek ma spoustu, sladkosti skoro nedavame.. Je vubec nutne, aby neco dostal? A kdyz, tak co kupujete detem jeho veku? Ja si z detstvi vybavuju jen sladkosti a jeste v puberte nejake sminky.. A jak tento den „slavite“? Vylet? Cukrarna? Loni byl malinky, tak jsem to neresila.. Diiky :* :hug:

Moje dcerka ma 1.6. i narozeniny takze to delame tak, ze ke dni deti dostane treba jen cokoladu a jdeme na nejakou akci kde si vlastne nejakou mnamku vysoutezi a jeste si uzije spoustu legrace a odpoledne ma „oslavu“ nebo jedeme na vylet do ZOO.Tomu vyletu bych dle veku tveho synka dala prednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
30.5.14 23:33
@burgundy píše:
Nevím no, mně to přijde takové pokrytecko-alibisticke obejít vlastní děti jen proto, že přece nevědí jaká bije :) Mně by to svědomí nedovolilo :jazyk:

To mě teda dovolilo. Mně zas divné připadá dávat spousty dárků miminům, která z toho nemají žádný rozum. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
30.5.14 23:38

@Ukulina Se spoustou darku pro miminka, tak nejak asi souhlasim, taky mi to prijde divne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
30.5.14 23:42

Tak miminku bych ke dni deti koupila treba jen nove chrastitko nebo tak jen drobnustku.At vzpominam, jak vzpominam nemuzu si vzpomenout, ale mam dojem, ze k prvnimu dni deti mala nic nedostala to ji byl vlastne rok a „resily“ jsme jen narozky. Ale ve dvou letech uz jsme byly v ZOO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
30.5.14 23:44

@alexxa s tim souhlasim, asi bych to resila podobne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí