Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ukulina píše:
To mě teda dovolilo. Mně zas divné připadá dávat spousty dárků miminům, která z toho nemají žádný rozum.
SPOUSTY darku mi taky pripada divne, je to druhy extrem..
Dceři byly nedávno tři roky. Letos poprvé mi došlo, že je den dětí. Vůbec si nemyslím, že by chudinka o něco přišla.
Asi až bude ve školce a tam o tom budou mluvit, tak to bude jiné. Ale u nevědoucích prťat bych to fakt neřešila.
@RadkaCh No to možná pochopily, ale takto to vypadalo jako, že ty jsi snacha fůrie. I mě ten tvůj první příspěvek zarazil. Jinak my taky občas dostaneme nemožné dárky, ale vždy s díky beru, protřídím a uděluji dle uvážení.
My někam vyrazíme, asi ne na klasický dětský den, protože naše dítko nesnáší davy a hluk a dáme nějaký drobný dárek - mám tu schované nové pexeso a omalovánky, tak možná to. Syn má teď skoro 23 měsíců.
U nás se den dětí slaví. Jdeme dneska i zítra na akce pro děti, dostanou dort i dárek.
@IvetJas píše:
@RadkaCh No to možná pochopily, ale takto to vypadalo jako, že ty jsi snacha fůrie. I mě ten tvůj první příspěvek zarazil. Jinak my taky občas dostaneme nemožné dárky, ale vždy s díky beru, protřídím a uděluji dle uvážení.
To si o mně mysli, co chceš
Mně nejdo o konkrténí dárky. Ale jak říkám, do této diskuze ne. Jestli chceš, soukromě ti to vysvětlím ![]()
Tak holky, co jste dávaly dárky, jaké měly úspěch. U nás teda super, hned ráno dostala tutu sukýnku, křídla, čelenku a byla v tom až do večera, jela tak i na návštěvu
No a zapoměla jsem ještě na jeden dárek-knížku s úkolama a samolepkama, tak ji dostala večer.
Tak my byli vcera v ZOO, maleho to vubec nezajimalo
lital a hledat prolezacky. Dnes dostal od babicky doktorku a bazenek na zahradu, ja mu jen poprala a odpo jsme vyrazili na ranc a hriste.
My mu koupili vlackodrahu, s masinkou na baterky a uspech veliky, nejradsi by ani nesel ven a vecer spat.. jinak bysme teda takhle drahy darek na den deti nekoupili, spis drobnost, ale zacal byt blazen do masinek, narozky uz mel a svatek az v listopadu, ale ta radost stala za to ![]()
Mně pro kluka dárek nestihl dorazit (vysněná mašinka k vláčkodráze), ale nezná čas, tak to nevadí. Navíc dneska mu bylo od rána mizerně, že ani neměl na nic náladu. Takže si to užije se zpožděním.