Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MarkétkaBeruška
program vymyslíme podle počasí ![]()
ale oni nepoznají jestli jedeme na bazén protože je den dětí, nebo protože chceme ![]()
a dobrůtky teda neeeee maximálně ovoce, ale to i tak dostávají denně, takže nepoznají, že je něco jinak ![]()
@subsomi jasně ale ono podle mě nejde tak úplně o to jestli poznají že je 1.6 jde o to užít si fajn rodinný den
@subsomi píše:
Nedostanou nic, nevidím důvod, proč by mělinavíc v tom věku z toho nemají rozum
Já si z dětství pamatuju sladkosti, nebo výlet na bazén nebo pouť a cukrovou vatu
A když bude den matek, taky svým dětem řekneš nevidím důvod proč bych měla něco dostat?
No u malých dětí bych to taky moc neřešila, ale já mám děti už starší a šestileté za mnou už přišly maminko my v neděli dostaneme dárek že?
Já od nich dostala už na den matek a včera jsme měli opožděnou besídku ve školce tak jsem dostala další dárečky. Jinak zážitky taky beru ale většinu věcí podnikáme pořád takže by asi nepochopily že to mají ke dni dětí, ty starší jo ale ty 6 leté ne. TAkže určitě půjdem i na nějaké soutěžní odpoledne ale dostanou i něco přímo od nás.
@RadkaCh píše:
Nevím, proč, ale tchyně tu potřebu dárků ke dni dětí máTeď, když je mu necelý rok, tak je mi to celkem jedno, ale časem to zatrhnu. To radši vyrazíme na nějakou akci, je jich v ten den dost.
Promiň, ale nějak nechápu, abych zatrhávala někomu, natož z rodiny, aby dítěti přiness dárek. Každopádně u nás se dávají dárky i během roku, nejen k svátkům, narozeninám. Takže být na místě tchýně, asi by mě to dost vzalo.
Souhlasim s maminkama, ktere to prirovnavaji ke Dni matek, taky jsem mela radost za kytku a bonbonieru.. A uprimne, byla bych fakt smutna, kdyby nic nebylo.. Ditko bylo dlouho vymodlene, a ja konecne slavila Den matek..
Mně ani tak nejde o to, ze dítko z toho rozum nemá, ale jde spíš o muj vlastni pocit, že udělám malé radost ![]()
@jopo píše:
Promiň, ale nějak nechápu, abych zatrhávala někomu, natož z rodiny, aby dítěti přiness dárek. Každopádně u nás se dávají dárky i během roku, nejen k svátkům, narozeninám. Takže být na místě tchýně, asi by mě to dost vzalo.
Kdybys znala pricipy dárků od mojí tchyně, tak to pochopíš, ale to do této diskuze nepatří. ![]()
@Ily píše:
Souhlasim s maminkama, ktere to prirovnavaji ke Dni matek, taky jsem mela radost za kytku a bonbonieru.. A uprimne, byla bych fakt smutna, kdyby nic nebylo.. Ditko bylo dlouho vymodlene, a ja konecne slavila Den matek..
Jj, souhlas, u nás se slaví i den otců. Jinak letos na den matek syn už chodil do školky a vlastně jsem letos dostala od něj ten nejkrásnější dárek, to už se nikdy opakovat nebude. Už jsem psala u nás se slaví, dort už dostali, dárečky až odpoledne, zítra výlet. Jinak ano slavíme, ale nepřeháníme, každou volnou chvilku se snažíme být spolu, výletíme, poznáváme nové věci, atd. prostě pohoda. Jinak z dortíku snad byla radost, přikládám foto. Ikdyž měla jsem jinou představu, ale celý týden jsme všichni měli horečky, takže místní pekárna mě zachránila.
@RadkaCh píše:
Kdybys znala pricipy dárků od mojí tchyně, tak to pochopíš, ale to do této diskuze nepatří.
Tak to možná jo, ale já to spíš brala podle nás.
Majda dostane tričko a Jindra malý bazének nafukovací… Dala bych jim to stejně, tak aspoň bude „důvod“.
A zajdem na zmrzku a zákusek.
Nas ma 26m, taky nema rozum z pojmu detskyho dne, zitra s nim jdu na pohadkovy les-sla bych i kdyby byl v srpnu a v nedeli od nas s manzelem dostane darek. Vylet taky nejak nepovazuju za darek, jezdivame i jindy pres rok, za to darky mu jen tak pres rok moc nedavame, to uz mu radsi pak koupim neco poradnyho na narozky, vanoce a treba ten den deti, nez tisic blbin behem roku jen tak.. mne by prislo smutny, na den deti nedat diteti aspon malickost, ja sama jako dite mela z toho radost
U nas doma se darky na den deti nikdy nedavali, maximalne ve skole byvaly nejake souteze nebo se aspon neucilo a slo se do kina a tak. Ted to slavi hlavne babicky, takze darecky urcite budou, ale my spis vyrazime na vylet, mozna vyuzijeme nabidku nejakeho pohadkoveho lesa plus dostanou zmzku. Hracek a jinych kramu maji az dost a hlavne jsou jeste male (starsi 4 a 3 roky), tak nic nevyzaduji.
Nevím, proč, ale tchyně tu potřebu dárků ke dni dětí má
Teď, když je mu necelý rok, tak je mi to celkem jedno, ale časem to zatrhnu. To radši vyrazíme na nějakou akci, je jich v ten den dost.