Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My půjdeme na nějaký program ke Dni dětí, pak dostanou nějaké sladké, v neděli jim udělám oběd podle jejich přání. Máme teda už starší děti. Dárky nedáváme, ani babičky.
Já mám nachystanou pro děti novou soupravu na písek. Koupila bych ji stejně, takhle to budou mít k svátku ![]()
Nevidím nic špatného na tom, aby děti dárek dostaly.Jak už tu bylo zmíněno-oni nám vyrábí dárek ke Dni matek. Starší dostane Tutu sukýnku, čelenku a křídla, mladší novej dudlík
A na výlet pojedeme, ale v Po, davové šílenství v neděli bych nedala ![]()
Nedostanou nic, nevidím důvod, proč by měli
navíc v tom věku z toho nemají rozum ![]()
Já si z dětství pamatuju sladkosti, nebo výlet na bazén nebo pouť a cukrovou vatu ![]()
@subsomi píše:
Nedostanou nic, nevidím důvod, proč by mělinavíc v tom věku z toho nemají rozum
Já si z dětství pamatuju sladkosti, nebo výlet na bazén nebo pouť a cukrovou vatu
protože je den dětí? Sama nejsem zastánce velkého slavení, darů a tak, ale vyrazit někam na výlet na zmarku nebo na pohádkový les mi přijde fajn. A mmchdm tobě by bylo také asi líto kdyby se tvé děti v budoucnu vykašlaly na den matek se slovy nevidím důvod proč bych měl ti něco maminko dávat ![]()
@Ily neslavíme nic - půjdem na dětský den a na koncert /pokud bude dobré počasí/. Jinak nic.
@MarkétkaBeruška
Ale já píšu, že z toho nemají rozum. Mám dvojčata rok a půl staré, oni nerozlišují slavnostní den a běžný den. A zatím mě se dnem matek ignorují ![]()
Psala jsme co si já pamatuju z dětsví a tak nějak to plánuju až to budou více vnímat, možná už příští rok
ale nyní je jim jedno, kdy jdeme na bazén a kdy jsu na hřišti s prolézačkama
Devatenáctiměsíční dítko bych neřešila.
Já chtěla původně napsat, že u nás nic nebude, jen nějaká akce, pokud bude počasí přát. Ale jak píšete, děti na den matek pro nás tvoří a přejí nám. Takže se musíme s mužem zamyslet, jak to bude u nás. ![]()
Slavíte někdo den otců? ![]()
Tak u nás slaví, máme 2 děti kluka 3,5 a holčinu necele 2 roky. Nechala jsem jim udělat společný dětský dort a pro každého mám malý dárek /cca 300,–/, odpoledne přijde babička s dědou a zítra jedeme na výlet do Mirákula, aleto podle počasí, když bude pršet, tak pojedem v neděli. Slyšela jsem na to docela chválu, tak to jedem vyzkoušet, ikdyž to teda máme kus cesty.
@subsomi jo jasně, to chápu že nevnímají, ale i tak bych ten den vzala jako den dětí, nějaké ty dobrůtky, program…
Nevím, proč, ale tchyně tu potřebu dárků ke dni dětí má
Teď, když je mu necelý rok, tak je mi to celkem jedno, ale časem to zatrhnu. To radši vyrazíme na nějakou akci, je jich v ten den dost.
@MarkétkaBeruška
program vymyslíme podle počasí ![]()
ale oni nepoznají jestli jedeme na bazén protože je den dětí, nebo protože chceme ![]()
a dobrůtky teda neeeee maximálně ovoce, ale to i tak dostávají denně, takže nepoznají, že je něco jinak ![]()
@subsomi jasně ale ono podle mě nejde tak úplně o to jestli poznají že je 1.6 jde o to užít si fajn rodinný den
@subsomi píše:
Nedostanou nic, nevidím důvod, proč by mělinavíc v tom věku z toho nemají rozum
Já si z dětství pamatuju sladkosti, nebo výlet na bazén nebo pouť a cukrovou vatu
A když bude den matek, taky svým dětem řekneš nevidím důvod proč bych měla něco dostat?