Léčba vysokého tlaku jinak než práškama?

398
11.11.14 12:55

Léčby vysokého tlaku..??

Ahoj nemáte někdo zkušenost s léčbou vys. kravního tlaku jinak než prášky? U druhého těhotenství mě byla zjištěna preeklapsie poslední 3 týdny před porodem. Vyvolali mě i porod kvůli tomu..tlak jsem ale neměla moc vysoký. I tak mě gyn.dr. doporučovala se léčit ale po porodu jsem byla ok. Jsem ted rok a půl po porodu a pár týdnů je mi zle. Mám domácí tlakoměr tak vím že mám tlak dost vysoký 167/100
K doktorce se mi nechce vím že hledání vyhovujících prášků na tlak je běh na dlouhou trat. Máme ho i v rodině tak vím o čem mluvím. Chci vás poprosit o názor a zkušenosti. Mám 36let na 165cm vážím asi 71kg tak si myslím že obezitou to být nemůže. Cvičím snažím se žít zdravě.. Děkuju všem za názory.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2854
11.11.14 12:58

Tak hlavně s takovým tlakem byste měla byt uz u lékaře. U mne to samé, v těhotenství ke konci vysoký tlak a ted, pul roku po porodu, jsem na to dostala léky. A to zdaleka nebyl tak vysoký, jako ten Váš. Léky beru měsíc a zabraly už výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
11.11.14 12:59

Já mám hypertenzi teď pár let bez léčby od 9 let.
Proč nechceš brát tablety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
11.11.14 13:05

Já bych neriskovala zbytečně komplikace s tím do budoucna spojené, třeba cévní mozkovou příhodu, proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.11.14 13:08

Cesnek snizuje krevni tlak… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
11.11.14 13:11

Šišák bajkalský mimo jiných, skoro zázračných účinků, příznivě ovlivňuje hypertenzi. Ačkoliv já užívám léky na tlak včetně betablokátorů a šišák si pěstuju a kombinuju s léky. (Pokud užívám šišák, vynechávám večerní prášek a mám tlak v pořádku, léky ráno si ale vezmu). Nicméně, jsem líná a neužívám ho celoročně, občas si udělám kúru a navíc by se byliny neměly užívat bez přestávky. Více o šišáku zde:

http://www.celostnimedicina.cz/…lensis-l.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
11.11.14 13:14

@Apaji
Můžu se zeptat? Bereš na tlak a betablokátory zvlášť? Mne napsal doktor na tlak, tachykardii a arytmie jeden prášek dohromady ( betablokátor ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.11.14 13:14

@Apaji Ty brďo… to je zázračná bylinka! Trpím skoro vším, na co je ;) Tu budu muset začít pěstovat! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
11.11.14 13:23

@Radka1979
Tak já mám ráno dohromady Betalock (betablokátor) a Tritace a večer ještě jeden Tritace. Ale já mám genetickou vadu, co mi postihuje cévy (a srdce k tomu), už jsem měla prasklé aneurysma, disekci aorty (takže pro mě je nízký tlak výhodný, ačkoliv mám sklony k hypertenzi), chlopně mi taky fungují špatně, jsem po srdečním selhání…Na to všechno mám dva pidiprášky ráno a jeden malý večer - to není tak špatné, ne? A pokud si dám šišák, tak večerní nemusím vůbec. Já jsem posera, doktoři mi xkrát zachránili život, takže přejít na úplnou alternativu si netroufám a ani nechci. Snažím se o rozumnou kombinaci. Šišákem ulevím i játrům a udělám si detox po lécích a ještě na chvíli snížím užívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
11.11.14 13:24

@Black Cat
Určitě, koupila jsem si semínka a chytlo se to bez problémů a ještě ji pěstuju ve stínu. Není náročná. Jen kořen užívat až po prvním roce pěstování, tudíž od druhého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.11.14 13:30

120/80
120… budoucnost
80… minulost

Když je tlak vysoký, znamená to, že něco táhneme na sílu, děláme, že to zvládneme, ale je toho na nás moc. Potřebujeme pomoc. Zvolnit, relaxovat, zatočit se stresem.

Když ho vysoký i ten spodní, pak nás moc zatěžuje minulost. Vzít si z ní poučení, ale aby nás nezatěžovala příliš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
11.11.14 13:30

@Agli Můžu se zeptat proč nechceš brát léky? Já měla dva týdny před porodem vysoký krevní tlak tak jsem hned dostala prášky i kuli tlaku jsem měla vyvolávaný porod po porodu se mi tlak zlepšil tak mi vysadily prášky šla jsem na kontrolu 14dní po vysazení prášku zas jsem měla vysoký tlak a dr mi řekl že musím zhubnout mám 175cm a 82kg což bych měla mít k mé výšce asi jen 65kg protože před těhu jsem měla 57kg a měla jsem podváhu

• Citovat
  • Upravit
398
11.11.14 13:43

@omites Mám ted hodně osobních problémů..jsem si říkala že to může taky souviset.
@Soňa Zacharová Nechci brát prášky protože to je jen řešení důsledku a ne problému.

Taky jsem hodně citlivá na chemii a vím a bojím se že mi pak bude ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.11.14 13:45
@Agli píše:
@omites Mám ted hodně osobních problémů..jsem si říkala že to může taky souviset.

To, co jsem popsala já, mám z přednášky o psychosomatice… Znám jednoho dobrého v Ostravě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
11.11.14 13:47

@Apaji
Ty toho mas tedy požehnaně. Přeji ti moc a moc zdraví do budoucna a kytičku jsem si napsala a pročtu o tom něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková