Léčba vysokého tlaku jinak než práškama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
552
11.11.14 19:34

@MarketinkaKopretinka Musím zase něco nového vyzkoušet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.14 19:44

@yweth uvidis budeš nadsena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.11.14 13:23

Taky konzumace ovesnych vlocek pomaha snizit kr. tlak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
14.11.14 12:44

Ahoj dostala jsem se k psaní až ted.. všem moc děkuju za reakce.

Nakonec jsem k dr. šla s tlakem 157/140 bylo mě šíleně málem jsem tam nedošla :) dostala jsem prášky s tím že je to genetika že to máme v rodinně :zed: ještě tam jdu na kontrolu, dělala mě nějaký testy tak uvidím. Moc se s tím nehodlám smířit protože si myslím že genetika není všechno. Jenže moje dr. protože zná celou naši rodinu na vše říká za to může genetika :roll: a v naší rodinně máme geneticky snad všechny civilizační nemoci :roll:

Budu se snažit změnit životní styl, určitě i přírodní doplnky vyzkouším. Ale myslím si že za tohle prostě může zlomený srdce a následnej stres..takže možná až si urovnám osobní věci bude i tlak v pořádku.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.14 15:02

@Agli musíš se dat do pohody a pokud jsi v presu, tak zmirnit, vim o cem mluvim, ja to mam naopak, nizky tlak geneticky, ma to i babi, i mamka (ta uz ma kardiost.), ale sama mamka mi říká, ze fakt staci se dat do pohody ještě dokud je cas, nez dopadnout se strojkem jako ona, ze se porad za necim honila, aby nam to mohla poridit atd.

Takze reakce lékařky totez s tim, ze jsem ani nevedela, ze nejakou bradykardii mam, na ekg jsem poslusne sla, ale u me to proste všechno jisti prirodni léčba, pohyb zivotni styl a doplňky stravy ve velkem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.11.14 13:41

Chce to zvýšit příjem hořčíku a draslíku…ale spíše potravinama než pot. doplňkama z lékárny. Na netu není problém najít potravinové tabulky. Vyměnit klasickou sůl za himalajskou…neváže na sebe tolik hořčík jako klasická a navíc ho sama obsahuje. Já ještě užívala denně na špičku nože mleté jmelí a hodně chilli. A tlak už mám 120/80. Když to nepomůže, rozhodně to neuškodí…narozdíl od léků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.24 06:03

@Agli ahojky, sice stara diskuze, ale zkusim napsat. Take jsem si namerila posledni tydny 160/100 docela me to desi, pac kvuli praci chodim na prohlidky a vzdy byl 120/80. Boli mi trochu oci a vzadu hlava, ale lehce. Pres den 135/95. Chtela bych tomu dat sanci take nejakyma prirodnima preparatama, pac je mi divny, ze to bylo skoro ze dne na den, kdy to zacalo. Jak jsi celou vec vyresila ty?

• Citovat
  • Upravit
2292
19.3.24 09:41

Tlak zvyšuje stres, solení, celkově špatná životospráva, a od 35 let výš může jít také o estrogenovu dominanci. Píšete, že už léky máte. Nechte si změřit hormony a pokud se dominance potvrdí, je třeba estrogeny potlačit a progesteron podpořit. Jinak z bylinek všechny, které podporují prokrvení a roztažení vlásečnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
19.3.24 09:45

@Agli Genetika jsou predispozice, ne příčiny. Tedy pokud povedete stejný životní styl jako ostatní v rodině, pak máte šanci na nějaké genetické problémy, ale není to podmínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková