Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem…nevím, kde už vyřešit svůj postoj a další fungování v naší rodině. Už mě to i mého partnera a vlastně potažmo už i děti stresuje a limituje v životě. Tak si jdu pro radu, co byste mi poradili - vlastně cokoliv. Vylíčím alespoň v kostce, i když to moc nejde…moje matka před x lety přišla o práci a začala se věnovat vzdělávacím kurzům na masáže a rehabilitace, což nějakou dobu dělala, pak ale začala ´´rozvíjet´´ dál a dál a najednou jsme vlastně zjistili, že máme doma pseudoléčitele, samozvaného, který dokáže předělat strukturu DNA a ´´vyléčit´´ vše a celý život se tomu podřídil. Na úvod ještě připíši, že jsem nakloněna alternativním léčbám (dokonce několikrát jsem za život už využila a primárně se napřed vždy kloním k homeopatii, TČM atd.), ale…kdy s člověka, který 40 let dělal v kanceláři je někdo, kdo pouhou otázkuo do vesmíru změní všem v naší rodině geny tak, že údajně nemusíme malému nic léčit - vyléčí to ona, nemám mít další dítě, protože mě to poškodí a ochrnu, že ´´natočila´´ (ano, používám její slova), že jestli si teď nebudu brát honem vápník, tak ve 40 ochrnu a tak a oslovuje i lidi všude na ulici, tak to už prostě nezvládám ani já ani nikdo v mém okolí…v rodině máme těžce (několik let) nemocného člověka, toho ale vyléčit nelze, protože prý nastoupil do léčení pozdě a vesmír jí nedovolí ho léčit, sama občas šíleně zvrací, ale když řeknu, ať jde k doktoru, řekne mi, že si ´´odbourala´´ nějakou bakterii a musela z těla ven a už to bude ok, i když já mám podezření na nějakou neurózu žaludku…nevím, jestli se to takhle dá pochopit, ale jsem strašně zničená…přítel a všichni se tomu smějí, ale mě to týrá naprosto…chtěla bych pro děti babičku, která když jí jablko mi nebude nadávat, že jim dávám smrtelný jed, ale bude ráda, že papají ovoce :/ :/ jinak funguje normálně přiměřeně jejímu věku - jen toto tvoří 90% jejího času…dokonce v noci někdy nespí a napojuje se kamsi…prosím poraďte…nemůžeme se vůbec už vídat, protože to skončí šílenou hádkou, kdy mi řekne, že mi vrátí celé léčení, které na mě dělá, když tomu nevěřím a do pár let je po mě a já pak akorát sedím na klíně s malým a brečím, přitom vím, že jediné co mě stresuje je tohle…když jsem řekla, že bych měla další dítě, rozeřvala se na mě, že natočila, že bych pak ochrnula a tak…holky prosím poraďte mi cokoliv, nechci malého odříznout od rodiny, ale co mám dělat…už jsem zkoušela říct, ať si dělá co chce, ale mě to neříká když za námi jede, ale to nezvdláne. Závidím okolí, že když přijedou rodiče, dají si s nimi víno a popovídají si, my si ani nemůžeme nalít 2dcl, protože nám začne říkat, že ničíme její práci, že se hned zabíjíme, co ona na nás vyslala a tak…prosím poraďte mi fakt cokoliv…počítám samozřejmě, že jste se žádná s ničím takovým konkrétně nesetkala, ale tak třeba :/ bohužel se najdou lidi nemocní, kteří jí věří a dávají jí i peníze…a to mě děsí nejvíc ![]()
Ahoj, je na čase, abys zapracovala sama na sobě, protože mámu nepředěláš, ale vlastní vnímání skutečnosti můžeš. Odpustit jí, brát ji jako blázna a mít ráda, neočekávat od ní nic - je asi jediná cesta.
Vím, o čem mluvím…když to neuděláš, budeš se tím vnitřně užírat, trápit a nic nezměníš.
Moje matka nemá zájem o mně (jsem zlý a strašlivý energetický úpír) a ani o vnoučata (nejdeme její cestou a stahovali bysme ji). No, dlouho mě to bolelo, měla jsem i chvíle, kdy jsem ji nenáviděla. Jak mě jako dceru může jen tak vymazat?
No, může. Po letech si člověk zvykne a hledá to, co ztratil u matky, jinde.
Důležité je být dobrou mámou a neudělat podobné věci našim dětem.
![]()
Ahoj, taky se trochu zajímám o alternativní léčení a hned na začátek bych tvojí mámě řekla, že nemůže nikoho léčit proti jeho vůli, ani mu „vysílat energii“ nebo nic podobného… každý má svou svobodnou vůli a tu musí ona respektovat. Takže pokud s jejími postupy nesouhlasíš nebo jí nevěříš, měla bys jí důrazně říct, ať na vás už žádné léčení nepraktikuje, hlavně ne, pokud jí k tomu nedáš souhlas. Jestli to dělá i ostatním lidem proti jejich vůli, tak spíš páchá víc škody než užitku.
Jinak to vypadá, že tomu docela propadla a žije už trochu mimo realitu - v takovém případě jí zkus vysvětlit, že ty máš prostě jiný názor a jinou cestu a pokud tě nebude respektovat, tak bych asi prostě omezila kontakt, stejně píšeš, že tě to jen vždycky vystresuje a rozhodí…
Snad jí časem dojde, že tohle její chování není úplně v pořádku.
Troko,
tvoje maminka je nemocná, duševně nemocná. Ale k léčení jí nelze nutit.
Bude to těžké, ale snaž se o to, co navrhuje @Petullka82 .
@Petullka82 píše:
Ahoj, je na čase, abys zapracovala sama na sobě, protože mámu nepředěláš, ale vlastní vnímání skutečnosti můžeš. Odpustit jí, brát ji jako blázna a mít ráda, neočekávat od ní nic - je asi jediná cesta.