Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě jsem zapomněla dodat že si malou chtějí půjčovat jen proto, aby jí fotili a pak to ukazovali známým.
Odstehujte se do vlastniho a nebudete muset dite ze strachu davat lidem, kteri se o nej nejsou schopni normalne postarat.
Tohle není o právu, ale o dementech a vyděračích. Jediné právo je to, že dítě má právo na kontakt s prarodiči. Jestli se ale chovají takhle, tak bych se odstěhovala sama a ten kontakt výrazně omezila.
Tak předně bych se vystěhovala z jejich bytu, pak jim nebudeš muset být vděčná.
A taky bych mluvila slušně a ne tímto způsobem, jsou to rodiče tvého manžela.
A nevím, kolik je dceři, ale asi málo, takže bych jim ji nepůjčovala a trvala na tom, že s ní mohou být třeba u Vás.
Já jsem v těchto věcech dost radikální. Asi bych se především zaměřila na to, jak jinak vyřešit bydlení abyste na nich nebyli v tomto ohledu závislí a pak bych jim dala vale. Malou bych jim nepůjčovala pokud by nehodlali změnit svůj přístup a rozhodně bych se neomlouvala. Přeji pevné nervy ![]()
Je to Vaše dítě a měli by respektovat Vaše pravidla, nenechala bych se vydírat a nepůjčovala bych své dítě člověku, kteří mu ubližují.
@Misskaaa nepůjčit, říct chlapovi, odstěhovat se. Jako proč dáš dítě někomu, kdo se o něj nepostará, to nepochopim.
Tak prvně ti vadí, že ji vrátí vyhladovělou, podruhé, že ji dali najíst
A jinak teda máte super slovník, obě strany
To se od malé v budoucnu asi ve školce přiučí ostatní
Pokud byla malá nastydlá, rozumně, ROZUMNĚ jim to řeknu a ven nejde, jinak půjčovat na hodinu
Máte prazvláštní vztahy, mě by celkem zajímalo, jak by to podala strana druhá
Pokud teda dítě nemá něco jíst, mělo by dostat jídlo sebou, protože nikdy nevíš co se stane a hlídač by měl mít vždy možnost to dítě nasytit
Postavte se na vlastní nohy, pak nebudeš muset poslouchat jejich výlevy. Neomluvila bych se, ale dala bych si příště pozor na výrazy, nadávkami toho moc nedokážeš.
@radkka píše:
Postavte se na vlastní nohy, pak nebudeš muset poslouchat jejich výlevy. Neomluvila bych se, ale dala bych si příště pozor na výrazy, nadávkami toho moc nedokážeš.
Souhlas, postavit se na vlastní nohy, zaplatit si někde nájem a k tchánovcům jezdit pouze čas od času na návštěvu, tím budeš mít dítko pod dozorem.
@Misskaaa A kdyz jsi davala dite na hlidani, dala jsi prarodicum ciste plenky a jidlo pro dceru?
@Misskaaa ano chápu tě, že tě to štve, ale na druhou stranu, bydlí se ti dobře že? Spalo s ti při nemoci taky dobře že?
Z jednoho hamánka ti holka neumře, pokud má nějakou silnou alergii na potraviny vyskytující se v příkrmech, měla jsi jí připravit jídlo, které jí můžou podat.
Jednou ti jí dali hladovou to ti vadilo, takže ti jí dali nakrmenou, protože minule ti to vadilo.
Je fajn, že manžel stojí na tvé straně. Možná by bylo dobré, kdyby jste si s tchány promluvili bez sprostot a v klidu. Jsou to rodiče tvého manžela, tvůj manžel se bez problémů dožil dospělosti.
Jo a jen tak na okraj nikdo není povinný tvému dítěti cokoliv kupovat.
@Misskaaa
1. vystěhujte se do cizího bytu, nebudeš muset poslouchat výhružky
2. nechápu tu drzost mluvit s nima stylek „do prde.le…“
3. nepůjčujte jim dítě a když už, tak s jídlem - i kdyby šli jen na 30minut, tu trochu jídla unesou
4. neomluvila bych se, ale vina je na obou stranách
Zajímala by mě verze druhé strany
Ahojte potřebuji se vypovídat a poradit. Téměř od začátku vztahu s manželem mám problém s jeho rodiči. Nerozuměli jsme si a ani nerozumíme. Potom co se narodila malá tak se to ještě zhoršilo. Tchýně se o malou moc nezajímala a skoro nic malý nekupují. To že jí nic nekoupí a moje rodiče jí neustále něco kupují beru a je mi to vcelku jedno. Ale hlavní problém je v tom, že předminule si malou půjčili, malou jsem jim předala přebalenou, najedenou a vyspalou. Tchánovci mi jí vrátili po x hodinách přetaženou, vyhladovělou a totálně počůranou. No málem jsem z toho měla infarkt. 'Byla jsem naštvaná a řekla že se o ní neumí postarat. Manžel jim to řekl tak jsem čekala, že se to zlepší. V pátek mi došla smska od tchýně, že si v neděli půjčí malou. Nezeptala se pouze to oznámila tak jsem to ignorovala. Jenže v sobotu mi došla výhružná smska od tchána, že pokud jim jí nepůjčíme vystěhují nás. Bydlíme totiž v bytě, který pronajímali. Kvůli manželovi a strachu že nebudeme mít kde bydlet jsem jim jí v neděli půjčila. A to byla hrozně velká chyba a vyčítám si to
Jasně jsem zakázala dávat dceři kupované příkrmy, některé jí nesednou. Dcera byla trochu nastydlá respektive měla rýmu tak jsem jí teple oblékla s tím, že jí mají tak za hodinu vrátit. Manžel jim po skoro 3 hodinách volal kde jsou (já do té doby napůl spala jelikož jsem nemocná) tak řekli že už jdou a že malý daly hamánka. Naštvalo mě to a řekla jsem jestli už si dopr***e dělají srandu. Když se vrátili začal na mě tchán neuvěřitelně řvát a když odjeli napsal mi smsku že jsem to posr**a a čeká omluvu. Jen že, já si uvědomuju akorát jednu chybu a to tu, že jsme jim jí půjčili. Zajímá mě váš nestranný názor kdo je v právu, protože já si myslím že by měli respektovat moje zákazy. Jinak malá den potom měla neuvěřitelné bolení bříška