Tchýně nerespektuje

2156
12.9.15 19:55

Tchýně nerespektuje

Ahoj všem,

potřebuju se vykecat, páč doma to nejde.
Máme dvě malé děti a obě dvě mají mléčnou intoleranci, když si něco dají, mají průjem, už od malinka.
No a jelikož už musím chodit něco přivydělat, máme hodnou tchýni, která nám hlídá.
Ale…dává jim Floriany, i když jsem jí prosila, že jim to nedělá dobře. Ona mi tvrdí, že je má v ledničce pro sebe a malý mi pak doma pyšně říká, že mu babička dala sladký jogurt a brečí v obchodě, že mu ho nechci koupit.
Bydlíme od sebe kousínek a nejde ji nevídat, žije jen pro ně.
Ale co s tím dělat, nevím. A jsem pak na ni naštvaná, že nemluví pravdu a nemůžu jí věřit.
Prostě klasika s tchýní :)
Co byste dělali vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
12.9.15 20:02

@Petullka82 To je smůla. A to tchyně nevidí, že má klučina nějaké problémy? Možná si myslí, že „přeháníš“ a jde o nějakou moderní novotu atd. Co takhle nakoupit nemléčné „jogurty“, aby mu tchyně mohla dát jogurt, když po tom tak touží. Že nerespektuje tvůj zákaz je blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.9.15 20:03

Já bych to znovu zkusila vysvětlit babičce i dětem, co jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
12.9.15 20:07

Opravdu durazne vysvetlit, ze tim detem ublizuje! Proboha, to snad neni mozne. A tchyni taky vybavit jogurty, ktere deti muzou. A mozna bude klud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.9.15 20:08

A ona neví, že děti všechno vykecají, nebo jí to nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.15 20:09

Nemléčné jogurty jim nechutnaj :) Hlavně už díky ní znají ten rozdíl. Já už jí to říkám skoro 4 roky, právě. Určitě si myslí, že přeháním. Právě prcek měl atop. ekzém a k tomu ty průjmy a bez mléka se to spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
12.9.15 20:09

Je třeba jí říct ne že jim to „nedělá dobře“, ale že je jim po tom zle, že je ohrožuje na zdraví, klidně i dost rázně, pokud už jste to spolu několikrát probíraly a pořád to nerespektuje. Dej jí přečíst nějaké články, informace o zdravotním stavu kluků, aby pochopila, že si to nevymýšlíš jen tak z plezíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.15 20:10

No podle mě je bude učit, aby to doma neříkaly :mrgreen: já je vybavuju přesnídávkama, ale její ledničku neovlivním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.9.15 20:11

Já bych ji vzala s sebou k doktorovi, třeba k dětskému a pravidelnou prohlídku, aby jí to vysvětlil, když ti nevěří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.9.15 20:12
@Petullka82 píše:
Nemléčné jogurty jim nechutnaj :) Hlavně už díky ní znají ten rozdíl. Já už jí to říkám skoro 4 roky, právě. Určitě si myslí, že přeháním. Právě prcek měl atop. ekzém a k tomu ty průjmy a bez mléka se to spravilo.

A máš to potvrzené od doktorky? Tak jí ukaž nějaký papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.15 20:12

@Zireael ty články jsou dobrý nápad, zkusím najít, děkuju :)
Ona to v dětsví měla těžké, tehdy byli rádi, že mají co jíst. Takže je vidí jako chudáčky, kteří to mají odepřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.15 20:14

Doktorka tohle psala do školky, ale v krvi se intolerance zatím nezjišťuje, je to spíš tak, že já jí říkám, že průjmují. A ona si to zapíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.9.15 20:14

Jestli je bude učit, aby to doma neříkaly, tak to je učí lhát, to by se mi teda nelíbilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
12.9.15 20:15

@Petullka82 A co na to manzel? Chapu, ze by nerespektovala nejake tve utkvele predstavy, kterym ona neveri, ale pokud jste s tim meli potize, resili to s dr a zaver je intolerance, tak to by ji snat mohl manzel vysvetlit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.15 20:16

No a jak to máte s tchýní vy? Já měla právě fajn mámu, dokud k nám jezdila, tam jsem cítila velikou podporu. Jenže se dala cestou, která znamená nevídat se s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová