Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
potřebuju se vykecat, páč doma to nejde.
Máme dvě malé děti a obě dvě mají mléčnou intoleranci, když si něco dají, mají průjem, už od malinka.
No a jelikož už musím chodit něco přivydělat, máme hodnou tchýni, která nám hlídá.
Ale…dává jim Floriany, i když jsem jí prosila, že jim to nedělá dobře. Ona mi tvrdí, že je má v ledničce pro sebe a malý mi pak doma pyšně říká, že mu babička dala sladký jogurt a brečí v obchodě, že mu ho nechci koupit.
Bydlíme od sebe kousínek a nejde ji nevídat, žije jen pro ně.
Ale co s tím dělat, nevím. A jsem pak na ni naštvaná, že nemluví pravdu a nemůžu jí věřit.
Prostě klasika s tchýní ![]()
Co byste dělali vy?
@Petullka82 To je smůla. A to tchyně nevidí, že má klučina nějaké problémy? Možná si myslí, že „přeháníš“ a jde o nějakou moderní novotu atd. Co takhle nakoupit nemléčné „jogurty“, aby mu tchyně mohla dát jogurt, když po tom tak touží. Že nerespektuje tvůj zákaz je blbé.
Já bych to znovu zkusila vysvětlit babičce i dětem, co jiného
Opravdu durazne vysvetlit, ze tim detem ublizuje! Proboha, to snad neni mozne. A tchyni taky vybavit jogurty, ktere deti muzou. A mozna bude klud.
Nemléčné jogurty jim nechutnaj
Hlavně už díky ní znají ten rozdíl. Já už jí to říkám skoro 4 roky, právě. Určitě si myslí, že přeháním. Právě prcek měl atop. ekzém a k tomu ty průjmy a bez mléka se to spravilo.
Je třeba jí říct ne že jim to „nedělá dobře“, ale že je jim po tom zle, že je ohrožuje na zdraví, klidně i dost rázně, pokud už jste to spolu několikrát probíraly a pořád to nerespektuje. Dej jí přečíst nějaké články, informace o zdravotním stavu kluků, aby pochopila, že si to nevymýšlíš jen tak z plezíru.
No podle mě je bude učit, aby to doma neříkaly
já je vybavuju přesnídávkama, ale její ledničku neovlivním.
Já bych ji vzala s sebou k doktorovi, třeba k dětskému a pravidelnou prohlídku, aby jí to vysvětlil, když ti nevěří
@Petullka82 píše:
Nemléčné jogurty jim nechutnajHlavně už díky ní znají ten rozdíl. Já už jí to říkám skoro 4 roky, právě. Určitě si myslí, že přeháním. Právě prcek měl atop. ekzém a k tomu ty průjmy a bez mléka se to spravilo.
A máš to potvrzené od doktorky? Tak jí ukaž nějaký papír.
@Zireael ty články jsou dobrý nápad, zkusím najít, děkuju ![]()
Ona to v dětsví měla těžké, tehdy byli rádi, že mají co jíst. Takže je vidí jako chudáčky, kteří to mají odepřeno.
Doktorka tohle psala do školky, ale v krvi se intolerance zatím nezjišťuje, je to spíš tak, že já jí říkám, že průjmují. A ona si to zapíše.
Jestli je bude učit, aby to doma neříkaly, tak to je učí lhát, to by se mi teda nelíbilo
@Petullka82 A co na to manzel? Chapu, ze by nerespektovala nejake tve utkvele predstavy, kterym ona neveri, ale pokud jste s tim meli potize, resili to s dr a zaver je intolerance, tak to by ji snat mohl manzel vysvetlit, ne?
No a jak to máte s tchýní vy? Já měla právě fajn mámu, dokud k nám jezdila, tam jsem cítila velikou podporu. Jenže se dala cestou, která znamená nevídat se s rodinou.