Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o rady a názory. Můj syn má s přítelkyní 3 měsíčního chlapečka. Syn pracuje celý týden v Rakousku jezdí domů pouze na víkend. Snacha od té doby co přišla z porodnice cestuje s dítětem - 2 dny je u její matky, 2 dny u babičky, 2 dny u přítele její matky, víkend u mého syna, a tak pořád dokola. Postýlku pro dítě má jen v bytě u syna, jinak maličký přespává v kočárku nebo autosedačce. Nedá si říct, když jí domlouváme, že tohle není pro dítě vůbec dobré-nemá žádný režim, spánek v kočárku-hrůza, dítě za chvíli nebude vědět kam patří. Syn je z toho zoufalý, snacha vyhrožuje, že nám do toho nic není a že dítě nemusíme třeba už vidět vůbec…Co dělat???
Příspěvek upraven 14.09.15 v 10:03
Co je vam do toho? Je 21 stoleti a v nem se proste cestuje. Ma hnit cele dny doma kdyz jeji partner pracuje mimo CR? 3 mesicni dite nepotrebuje rezim. Spinka kdy chce dle potreby. Trendy ve vychove se proste meni
@Viwienn bohuzel neporadim, ale me spis zarazi to spani v autosedacce, ktera sloiuzi jen na cesty a dite by v ni melo byt jen nezbytne nutnou dobu. Jsou nezodpovedny. Kolik jim je, proboha?
Patří k mámě ![]()
Jedině teda to spaní v autosedačce asi nic moc.
@Šarlota4 píše:
Co je vam do toho? Je 21 stoleti a v nem se proste cestuje. Ma hnit cele dny doma kdyz jeji partner pracuje mimo CR? 3 mesicni dite nepotrebuje rezim. Spinka kdy chce dle potreby. Trendy ve vychove se proste meni
To je blbost. Dite potrebuje zakladni rezim. Nevyjadruju se k cestovani, ale spani v autosedacce? ![]()
@Viwienn píše:
Syn je z toho zoufalý, snacha vyhrožuje, že nám do toho nic není a že dítě nemusíme třeba už vidět vůbec…Co dělat???Příspěvek upraven 14.09.15 v 10:03
Jestli ji chcete prospet kupte malemu cestovni postylku at muze spinkat i po navstevach
Není to trošku přehnané?
tak jezdí no určitě to není celodenní jízda a pak určitě není dítě celý den v kočáře a sedačce.. taky jsou někdy třeba u té babičky doma ne? a že nemá postýlku tak asi spí s ní no a?
jestli je z toho syn nešťastný- to si musí vyřešit oni dva mezi sebou.. Přestaňte do ní rýt
Zdravím, nevidím samozřejmě detaily, ale snacha je dost mladá, aby asi zvládla vše kolem miminka a domácnosti sama. Dítě ve 20ti je celkem brzo a „nálož“ je to veliká ikdyby stál partner vedle ní. Zkusila bych se „usmířit“ a koupila bych cestovní postýlku. Usmířit proto, že pokud se jí daruje po zlém tak je jasné že ji natruc ani nepostaví. Spaní v autosedačce je zrůdnost, doporučuje se max. 1.5 hodiny. Cestování asi není takhle po dvou dnech optimální (musím říct že se 3× za týden balit a vybalit bych nedávala)ale 3 měsíční miminko ještě většinu času prospí takže to tak silně nevnímá jako třeba roční dítě.
@Viwienn píše:
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o rady a názory. Můj syn má s přítelkyní 3 měsíčního chlapečka. Syn pracuje celý týden v Rakousku jezdí domů pouze na víkend. Snacha od té doby co přišla z porodnice cestuje s dítětem - 2 dny je u její matky, 2 dny u babičky, 2 dny u přítele její matky, víkend u mého syna, a tak pořád dokola. Postýlku pro dítě má jen v bytě u syna, jinak maličký přespává v kočárku nebo autosedačce. Nedá si říct, když jí domlouváme, že tohle není pro dítě vůbec dobré-nemá žádný režim, spánek v kočárku-hrůza, dítě za chvíli nebude vědět kam patří. Syn je z toho zoufalý, snacha vyhrožuje, že nám do toho nic není a že dítě nemusíme třeba už vidět vůbec…Co dělat???Příspěvek upraven 14.09.15 v 10:03
Dobry den, muj nazor je takovy, ze s tim nenadelaje nic. Pokud se snacha o dite dobre stara, neni co resit. Mimino nepotrebuje vlastni postel, treba spi s maminkou a rezim a denni ritualy se daji dodrzovat i mimo domov, pokud s jsou s tim hostitele snachy seznameni. Myslim, ze vas trapi, ze s miminkem netravi vice casu i u vas. Pokud je to tak, mela by jste s ni spise vychazet, nez ji domlouvat stram vychovy. Na to jsme my snachy, kor od tchynek, haklive ![]()
@Viwienn píše:
Je jí 21 let, vidím to taky jako nezodpovědnost…
To jsou starosti. To má jako celý týden dřepět u tchýně doma? ![]()
Ze ji je 21 a nezodpovědnost? Ja mela dítě ve 20, a? Jsem automaticky taky nezodpovědná máma? Nerekla bych. Potkávám matky, kterym je ke 40tce a dite nemaji zdaleka vychovane jako já. Jinak, co ma celé dny dělat, kdyt je táta malého pořád pryč? Čekat, az prijde a sedet doma..? Ja na tom nevidim nic špatného, syn aspon bude mit kontakt s rodinou.. Vadilo by mi jen spani v sedacce, treba ho ale nechava v ni dospat po ceste v autě? Jinak ano, ona je máma a ona rozhoduje, jestli se bude s babickou stýkat nebo ne..
Pisete, ze babicce do toho nic neni. Ja to ale pochopila tak, ze synovi - otci ditete, se to taky nelibi. Ten snad ma pravo do toho mluvit, ne?
@Viwienn asi by mel pritlacit syn. A jak tu padlo ohledne styku, pravo na vnouce mate
snacha mi prijde jako fracek, ktery hned vykrikuje, ze dite neuvidite.
Jinak - taky cestujeme od 2 mesicu male. Tyden jsme ve meste a tyden na chalupe. Mala ma ale postylku na obou mistech a vse je zarizene.
Svůj názor jsem jí řekla jen jednou, v podstatě už jsem se s ní delší dobu neviděla, říká synovi, že dítě neuvidí, ale jeho peníze ty ráda utrácí.