Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Viwienn píše:
Svůj názor jsem jí řekla jen jednou, v podstatě už jsem se s ní delší dobu neviděla, říká synovi, že dítě neuvidí, ale jeho peníze ty ráda utrácí.
Podle tohoto chápu dobře, že to spíš syn má problém se svou přítelkyní? Jsou tak rozhádání? Bydlí u vás? Nebo mají svoji domácnost?
Hele, vyhrožovat může, ale má smolíka. Dítě nemůže ochudit o otce a naopak.
@berusa.m píše:
@Viwienn Tak pokud spolu žijí a vychovávají dítě, tak jsou to jejich
peníze. Myslím si, že snacha nedělá nic tak strašného.
Navštěvuje rodinu a proč by měla trávit noci sama doma. Dítě ve 3 měsících může spát v kočárku. Je to stejné, jako v kojeneckém košíku. Ta autosedačka je trochu přes čáru. Ale jsi si jistá, že tam opravdu spí? Přes noc?
Já jsem sice alergická na ty typy co hned vyhrožují tím, že zakáže styk s prarodičema, ale na druhou stranu, tchýně která takto komentuje utrácení peněz jejího syna, je vlastně na stejné úrovni.
@Šarlota4 To že dítě ve třech měsících žádný režim nepotřebuje, jak jsi psala ve svém prvním příspěvku. Na to jsem reagovala, to je blbost.
@Míša2014 píše:
Já třeba měla těžký porod a dcerka do 4m jen plakala, tak jsem skoro každý den jela k našim abych si drobet odpočinula a je pravda, že přítel dělá od rána do večera a já jsem s ní nechtěla být sama bála jsem se, že to nezvládnu.
Tak to na tom jejím cestování nevidím nič špatnéhoa já teda dceru v autosedačce prospat po cestě nechala jinde prostě takle dobře nespala. Je jí teď 13m a je ok. Třeba snacha nechce být sama v bytě a když to vadí otci ať si to vyřeší doma ale být Váma, tak se jim do toho moc nepletu. Snacha tíhne ke svým to je přeci normální já taky nikdy k tchánovcům nejela a to jsou moc hodní a máme super vztah. Doma je doma.
Já naopak jezdím častěji ke tchánům než k vlatní mamce. Škoda že žijí tak daleko. Už jsou v důchodu, milují naši malou a je u nich hrozně dobře a pohoda. Když jede manžel pryč a já nechci být doma, jedu k nim. Kdyby to moje mamka komentovala, taky bych jí řekla, že jí vlastně do toho nic není, kde trávím čas s dětmi. Dokud malá chodí do školky a můžeme jet kam chceme, tak jedeme.
A mladi maji vlastni bydleni? protoze popravde at to myslite jakkoli dobre a neustale jste snase stala za zadkem co by mela a nemela s miminem delat, tak se nedivte ze cestuje. cestovala by jste taky. Nejvetsi sluzbu cele rodine si udelate navzajem kdyz mladi pujdou do sveho a vy nebudete davat NEVYZADANE avsak Vami " DOBRE MINENE RADY". ![]()
@Viwienn dítě může mít režim, i když se cestuje… předpokládám, že dostane najíst, když má hlad, spí, když potřebuje spát, přebalí ho, když je počůrané nebo pokakané… ve třech měsících se vyspí v pohodě v kočárku stejně jako v postýlce, v autosedačce asi spává při jízdě autem, ne?
Pokud jí chceš něčím pomoct, kup jí třeba cestovní postýlku… a jinak bych doporučovala nechat snachu a tvého syna, aby si případné problémy nebo věci, které se někomu z nich nelíbí, vyřešili spolu sami… a neplést se mezi ně… je to jejich dítě, jejich život… na cestování není nic špatného, ať už jezdí ke své rodině nebo jen tak po republice…
Trochu nechápu, z čeho je syn zoufalý… jestli skutečně z toho, že jeho žena jezdí ke svým rodičům, k příbuzným a nesedí na zadku doma, nebo z toho, že to vadí tobě a jsi z toho na větvi… ale jestli se mu něco nelíbí, měl by si to vyříkat s ní, ne prostřednictvím tebe…
@Viwienn píše:
Svůj názor jsem jí řekla jen jednou, v podstatě už jsem se s ní delší dobu neviděla, říká synovi, že dítě neuvidí, ale jeho peníze ty ráda utrácí.
no, neutrácí jeho peníze, ale jejich peníze… jsou rodina, peníze jsou společné… stejně jako ona (zejména když je syn někde mimo republiku) si může rozhodnout, co bude s dítětem dělat, kam pojede nebo nepojede… jestli je syn naočkovaný proti ní, není divu, že jí se to nelíbí…
@pavlats píše:
@Šarlota4 To že dítě ve třech měsících žádný režim nepotřebuje, jak jsi psala ve svém prvním příspěvku. Na to jsem reagovala, to je blbost.
To je vec nazoru. Podle meho potrebuje 3 mesicni mimi spinkat, jist, byt prebaleno a vykoupano. Popripade pokud neni spave tak nejakou interakci od rodicu. Jako rezim rozumim delani veci v podobny nebo stejny cas. Ale pokud to nedelaji tak to neni nic cim by mu ublizila.
Nechápu a nevidim tam vůbec žádný problém…To chce klid a starat se o svý trochu..Mě by se taky nechtělo hnípat doma na zadku a čekat až chlap jednou týdně dorazí na dva dny… ![]()
Asi bych synovi řekla, jestli neuvažuje o jiné práci, blíže domovu, třeba by se to tím vyřešilo a snacha by tak netíhla k cestování a necítila se osamocená
Ono se to hezky rýpe a radí, když je x km daleko a je s ní už od počátku jen o těch víkendech..Asi nechce být sama zavřená doma… Chápu, že peníze jsou důležité, ale není to vše, ať zauvažuje, zdali by byla v tomto směru možná změna ![]()
@Eemii Moje chyba, chtěla jsem napsat „nevěřím“. Ano, není to zdravé.
Taky bych neseděla 5 dní doma na zadku, než se manžel vrátí z práce. Pokud to synovi vadí, má možnost sehnat si práci. Jestli chcete snaše diktovat, kde má být a jak často někam může jet, tak si pořiďte její fotku, protože s takovou jí pravděpodobně již ani neuvidíte.
Spaní v autosedačce sice zdravé není, ale vy víte, jak dlouho tam spí? Nebo myslíte tím přejížděním, že v ní spí často? Ať tak či tak, je to dítě její a Vašeho syna a nikdo jiný nemá právo se jim do toho cpát. Pokud to syn řeší s Vámi místo s ní, nebo chce, aby Vy jste jí domluvila, tak se jim ten vztah hezky rychle rozpadne. ![]()
Pokud nemáte ponorku, pak si se snachou v klidu promluvte a netlačte. Většina matek je bohužel na tchyně prostě nabroušená předem. Spoustu věcí bych si tedy nebrala osobně! Na vašem místě bych navrhla tu cestovní postýlku. Ale: naše dcera taky občas spí v kočárku
když jedeme někam na víkend), já na tom nevidím nic špatného. V noci si ji pak při kojení už nechám v posteli a spokojenost je na obou stranách. Vaše snacha takhle cestuje, protože nechce být sama v bytě a já to naprosto chápu! Hlavně prosím nedělejte mezi mladými zle, s tou prací v cizině a malým miminkem to nemají lehké a potřebují spíš podporu než výčitky ![]()