Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kakika píše:
Taky bych neseděla 5 dní doma na zadku, než se manžel vrátí z práce. Pokud to synovi vadí, má možnost sehnat si práci. Jestli chcete snaše
diktovat, kde má být a jak často někam může jet, tak si pořiďte její fotku, protože s takovou jí pravděpodobně již ani neuvidíte.Spaní v autosedačce sice zdravé není, ale vy víte, jak dlouho tam spí? Nebo myslíte tím přejížděním, že v ní spí často? Ať tak či tak, je to dítě její a Vašeho syna a nikdo jiný nemá právo se jim do toho cpát. Pokud to syn řeší s Vámi místo s ní, nebo chce, aby Vy jste jí domluvila, tak se jim ten vztah hezky rychle rozpadne.
Svatá pravda.
A taky vy u nich před barákem spíte? Že tohle vše víte? Třeba je kolikrát holka doma a chce mít klid.
@Viwienn píše:
Mají svůj byt, kam za ní můžou chodit kamarádky, rodina…
A? To je snad její věc, jestli si k sobě bude zvát zástupy a nebo se radši sbalí a pojede někam ne…
To se na mě nezlobte, ale na jejím místě bych vás taky odkázala do patřičných mezí…možná elegantněji, ale kdyby jste pořád doráželi (Vy a syn) tak pak už bych si servítky taky nebrala…mít dneska mimino neznamená zavřít se doma jak ve vězení…Radím to spolknout, neprobírat ani se synem (koneckonců může být rád, že si najde program, když on je pryč pořád a neachá mu doma nebo neprovádí nějaký kraviny)a opravdu se starat o svoje…riskujete, že jí namíchnete tak, že pak opravdu přijdete o vnouče… ![]()
@Viwienn píše:
no a co? Není jedno, jestli jde ona k nim nebo oni k ní? Je dospělá, svéprávná, tak proč by si neměla o svém čase rozhodnout sama? Snad může opustit byt a nepotřebuje k tomu povolenku, nebo ne? ![]()
@Viwienn Přestaň do toho strkat nos, ať si s ní problémy syn vyřeší sám. Jí chápu v tom, že nechce být sama a pokud necestuje přes celou republiku, tak v tom nevidím problém. Dítě snad může mít režim i mimo domov, ne? ![]()
@Viwienn píše:
Pokud je to odpověď na mou otázku ohledně bydlení - díky.
O důvod víc neplést se jim do života.
Takže snacha jezdí po návštěvách všude možně, jen k vám ne. Chápu to tak dobře podle toho, co jsi psala?
Proč ale tvého syna rozčiluje to cestování jeho partnerky a syna - to nechápu. Co mají za problém?
Jsem učitelka v mateřské školce, máme tam 2,5 letou holčičku, která také přespává skoro každý den někde jinde. Je to strašně bázlivé a vynervované dítě, které nemá žádné zázemí. Proto také mám strach, aby tak nedopadl můj vnuk.
Jinak díky všem za názory…
Určitě bych pořídila cestovní postýlku, ta se bude určitě hodit i později, až dítě odmítne kočárek nebo autosedačku.
Jinak soudím, že dítěti to problém nedělá, tak proč by nejezdila.
Mně teda tři návštěvy v jednom týdnu přijdou až až a k tomu tatínek jen o víkendu. Za chvilku v tom bude mít dítě dost velký zmatek. Nás je doma 6, nejmladší 4m a opravdu jí pěknou chvíli trvalo, než nás všechny „pobrala“ a to jsme s ní všichni denně. Léto jsme taky trávili věčným přejížděním mezi domovem a chalupou a jí vždycky min. ty dva dny trvá než si zajede ten svůj rytmus s jídlem, spánkem,…každé dítě je sice jiné, ale některé věci se prostě přehánět nemají.
@Viwienn píše:
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o rady a názory. Můj syn má s přítelkyní 3 měsíčního chlapečka. Syn pracuje celý týden v Rakousku jezdí domů pouze na víkend. Snacha od té doby co přišla z porodnice cestuje s dítětem - 2 dny je u její matky, 2 dny u babičky, 2 dny u přítele její matky, víkend u mého syna, a tak pořád dokola. Postýlku pro dítě má jen v bytě u syna, jinak maličký přespává v kočárku nebo autosedačce. Nedá si říct, když jí domlouváme, že tohle není pro dítě vůbec dobré-nemá žádný režim, spánek v kočárku-hrůza, dítě za chvíli nebude vědět kam patří. Syn je z toho zoufalý, snacha vyhrožuje, že nám do toho nic není a že dítě nemusíme třeba už vidět vůbec…Co dělat???Příspěvek upraven 14.09.15 v 10:03
nic, nic vám do toho není. ![]()
Já bych to zhodnotila jinak.
Mladá holka je doma sama s miminem. Viděla bych jako normální, aby se otec angažoval. POkud na počátku vztahu, partnerství a rodičovství se jeden doma prakticky nevyskytuje, je na problém zaděláno. (Ano, ne vždy, ale ty karty jsou tu rozdány asi jinak, než u stabilního páru kolem 30 např, kdy už člověk ví, zač je toho loket.)
Je to zřejmě vidět i tady, když je syn taky nešťastný (údajně) z jejího cestování.
Když jsou tam všichni tak nešťastní, tchýně, syn, snacha evidentně taky, protože většina žen by asi volila s miminem stabilní zázemí (nejen vlastní byt, ale i muže), měli by to vyřešit z gruntu.
Být tchýní, tedy vámi, zakladatelko, synkovi poradím, ať si najde práci poblíž a chodí domů každý den.
To se mi jeví být jako podstata celého problému.
@Viwienn píše:
Takže podle vás má sedět snacha doma na prdeli, a být z ni domácí putka? Já teda na tom cestování nevidím nic špatného, pokud dítě netravi v autosedačce celý den. S prvním dítětem jsem byla taky pořád někde v lufte, hlavně teda u své mámy, ale doma bylo uvařeno, uklizeno, manžel nic nenamital ![]()
@Viwienn píše:
Jsem učitelka v mateřské školce, máme tam 2,5 letou holčičku, která také přespává skoro každý den někde jinde. Je to strašně bázlivé a vynervované dítě, které nemá žádné zázemí. Proto také mám strach, aby tak nedopadl můj vnuk.
Jinak díky všem za názory…
Tvůj strach je pochopitelný.
Přesto ti poradit nedokážeme (teda aspoň já), protože jsi napsala moc málo informací o tom, jak tvá snacha s dítětem žije, jak se mu věnuje, jaký mají život, atd. Čímž tě samozřejmě nechci nutit, aby ses podrobně rozepsala - to je na tvém uvážení
.
My v podstatě reagujeme jen na to málo, co jsi sem napsala.
Velký problém, když syn pracoval v ČR chyběli jim peníze, proto se rozhodl jít jinam a ona souhlasila.
@Viwienn píše:
Velký problém, když syn pracoval v ČR chyběli jim peníze, proto se rozhodl jít jinam a ona souhlasila.
a co přesně synovi na tom vadí? Že není snacha doma v bytě?
Mě spíše přijde, že vám vadí, že si jezdí za svými a ne za vámi. Já bych taky jezdila ke své rodině, ke svým známým než ke tchýni, zvláště pokud mi cpe pořád „dobře míněné rady“. Že to vadí synovi mi přijde spíše z pohledu takového, že to vadí vám a tudíž syna očkujete. Mají svůj byt.. A? To musí být zavřená v něm a očekávat návštěvy pouze tam, aby vy jste měla přehled? Nebo má snad pět dní sedět doma na zadku a čekat, kdy se přítel vrátí? No tak to by mě brzy kleplo. Občanku má, plnoletá je taky, je to svéprávný člověk který prostě nebude dělat tak jak se líbí vám. Kdyby to byla vaše dcera, neceknu, ale nechápu ty pravomoce tchýní plést se snachám do života, myslet si snad, že to jsou jejich dcery a diktovat…
A to že máte ve školce 2.5 letou holčičku to je o něčem jiném. Tam toho může být doma víc.
Sice teda chápu, že máte o vnuka strach. Ale zase musíte pochopit to, že je to jejich život, jejich dítě. Vy jakožto rodiče jste si už své vychovali. Teď je řada na mladých.
Příspěvek upraven 14.09.15 v 11:48
A to se tě má jako ptát, jestli může se svým dítětem vyjet za svými příbuznými? Co by jako měla celý týden dělat, když chlap je pryč? Sedět doma a pokorně čekat? Nebo líp celý týden strávit u tebe? Pleteš se do věcí, do kterých ti opravdu nic není. Jestli to vadí synovi, tak má snad pusu a dokáže si s ní o tom promluvit sám. I když stejně nechápu, co by na tom mělo vadit jemu. Ať si je vezme do Rakouska s sebou a má vystaráno. Nebo si taky může najít práci takovou, aby nemusel být celý týden v trapu a jeho žena si nemusela hledat náhradní společnost. Všechno je to ale pořád jejich problém a vyřešit si ho musí oni sami. Ne pod tvým dozorem. To je jedno, jestli jim je 20 nebo 40, ta hlavní rodina jsou teď oni 3 ne oni a ty. Tak je nech a nehledej problémy tam, kde nejsou. Taky by mohla přes ten týden jezdit po chlapech