Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eemii píše:
No vidis a ja zas nechapu, na zaklade ceho oznacis snachu za fracka
na základě toho, že místo debaty řekne, že dítě nemusí vidět taky vůbec.
@Krrysa píše:
kdyby ti manžel vyhrožoval,. že když se ti něco nelíbí, dítě už neuvidíš, nikomu bys to neřekla??
No určitě bych nikomu neřekla, ať to za mě jde vyřešit
Já se ale s takovými věcmi nesvěřuju, není mi příjemný si s někým povídat o soukromých problémech ![]()
Kdybych měla s prvním dítětem sama sedět celý týden doma v bytě a čekat až muž na vikend prijede, tak bych se zblaznila. Třeba to má snacha podobně. Taky jsem s miminkem cestovala. Mělo prakticky tri známé místa, kde bydlelo, režim pravidelný, krmeni, kazdodenni večerní koupání apod. Nebyl to problém. Dnes je miminku skoro devět a je to inteligentní bezproblémový jedinec stejně tak jako jeho sourozenec, který spal poprvé mimo svou postylku až skoro ve třech letech. Nevím, nevím jaký byl můj vztah s tchýní, kdyby mi do toho tenkrát kecala.
Já nevím, ale mám z toho trochu pocit, že holka neví, kam patří a to že tatínek dítěte je přes týden mimo tomu ani trochu neprospívá. Jestli nemá nikde zázemí, tak to určitě není v pořádku ani pro ni ani pro to mimčo. Teď je to ještě jedno, za rok to bude jinak.
@Viwienn píše:
Ale ona ani neuvaří když je náhodou o víkendu doma, teď mi v sobotu přinesl hromadu nevyžehleného prádla a přišel na oběd, protože nedorazila.
a oni doma nemají pračku a žehličku? Z mého pohledu, kdyby mi syn přinesl domů prádlo na žehlení, vrátila bych ho zpět, aby si to buď vyžehlil sám nebo si to nějak zařídil… asi tam budou jiné problémy než její návštěvy u rodičů… ale to si musí vyřídit oni dva spolu, já jako matka bych se do toho nemíchala… ani bych ho nelitovala, jakou mizernou ženu má… to je jejich věc… a že syna, snachu a vnučku mám… ![]()
@Krrysa píše:
na základě toho, že místo debaty řekne, že dítě nemusí vidět taky vůbec.
Podívejme se pravdě do očí: do rozhodnutí soudu nemusí.
@Pomka píše:
Dodrzovat aspon stejnou dobu vychazek, koupani apod. Mne dite taky spalo podle potreby, rezim si upravovalo samo. Ja to chapu tak, ze v autosedacce spi misto postylky na navstevach. Autosedacka ma byt jen na cesty a jasne, ze tam mimino vetsinou spi.
Režim vycházek a koupání se řídí dítětem..pokud každé tři hodiny jí, tak to prostě vychází jinak. Procházku řídíme podle počasí a volného času. Nechodím pravidelně ve dvě ven, stejně tak nekoupu pravidelně v šest. Prostě někdy jí v šest, někdy o dvě hodiny dýl. Nevidím na tom nic špatného a myslím si, že je to každého věc. Nebudu ho budit přesně ve dvanáct jen proto, že je čas oběda. Až se probudí, tak se bude jíst. Stejně tak ho nebudím kvůli koupání a podobně…
Se synem také hodně cestujeme a nevidím na tom vůbec nic špatného. Je klidný, neplačtivý, má rád lidi a má rád nové podněty a cestování tomuto jen přispívá.
@RadkaCh tak pokud neuvidí dítě ani jeho otec, tak babička už tuplem ne… a chápu, že ten kluk je z toho špatnej, tak to šel řešit s mámou.. nebavíme se tady o tom, že snacha pere barevný s bílým a neumí uvařit omáčku a dítě jí moc málo, jak se tu řeší běžně…
Ano, přesně, nechce debatovat, říká, že co dělá ona je nejlepší a syn, že to toho nemá co mluvit. Můj názor je takový, že do výchovy dítěte mají mluvit oba rodiče.
Jak je psáno, vše si musí vyřešit oni dva. Díky za Vaše připomínky.
@Viwienn píše:
Ale ona ani neuvaří když je náhodou o víkendu doma, teď mi v sobotu přinesl hromadu nevyžehleného prádla a přišel na oběd, protože nedorazila.
No jo, tak to je jiná. Tak to běžte se synem podat žádost o rozvod. Tady už jiný řešení ![]()
@Krrysa Teď je jen otázka, v čem je problém, osobně mi ta rozlítanost nepřipadá jako nějaký rozmar (moc pohodlné to být pro snachu nemůže, pokud mám soudit podle sebe a popisu zakladatelky), spíš důsledek čehosi nekalého ve vztahu.
Já bych řekla, že zakladatelce šlo o to, že není vytvořen domov a zázemí, ani miminku ani pro něj, když dojíždí „domů“…
Pokud snacha reaguje, tak jak reaguje, tak nestojí o vytvoření toho domova, ale chce si dělat, co sama chce a nikdo ji k ničemu nedonutí ![]()
@Viwienn píše:
Ano, přesně, nechce debatovat, říká, že co dělá ona je nejlepší a syn, že to toho nemá co mluvit. Můj názor je takový, že do výchovy dítěte mají mluvit oba rodiče.
Jak je psáno, vše si musí vyřešit oni dva. Díky za Vaše připomínky.
Tak já být na místě vašeho syna, tak pokud do toho nemá on co mluvit, tak bych to řešila radikálně a milou zlatou trošku uzemnila a on na to ty páky jistě má.
Chápu snachu, že být sama mezi čtyřma stěnama s tříměsíčním miminem není žádná hitparáda (já to beru jinak, mám čtyři děti a být doma jen s tím nejmladším je pro mě oáza pohody
), ale aby se vykašlala na tatínka dítěte, když on přijede na víkend z práce, to už mi fakt přijde jako silné kafe.
@RadkaCh No, ale to nedorazí, nevyžehlí a nenavaří tuplem.
@Viwienn Pokud dítě vidí jen o víkendech, doporučuji, aby mluvil hlavně tiše, zvolna a s pauzami
Přece jen je s tím dítětem daleko míň než jeho matka a o jeho potřebách má tím pádem menší ponětí, ač je jistě dobře teoreticky proškolen.