Problémy se snachou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4944
14.9.15 13:52
@Pomka píše:
Dodrzovat aspon stejnou dobu vychazek, koupani apod. Mne dite taky spalo podle potreby, rezim si upravovalo samo. Ja to chapu tak, ze v autosedacce spi misto postylky na navstevach. Autosedacka ma byt jen na cesty a jasne, ze tam mimino vetsinou spi.

Režim vycházek a koupání se řídí dítětem..pokud každé tři hodiny jí, tak to prostě vychází jinak. Procházku řídíme podle počasí a volného času. Nechodím pravidelně ve dvě ven, stejně tak nekoupu pravidelně v šest. Prostě někdy jí v šest, někdy o dvě hodiny dýl. Nevidím na tom nic špatného a myslím si, že je to každého věc. Nebudu ho budit přesně ve dvanáct jen proto, že je čas oběda. Až se probudí, tak se bude jíst. Stejně tak ho nebudím kvůli koupání a podobně…

Se synem také hodně cestujeme a nevidím na tom vůbec nic špatného. Je klidný, neplačtivý, má rád lidi a má rád nové podněty a cestování tomuto jen přispívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.9.15 13:52

@RadkaCh tak pokud neuvidí dítě ani jeho otec, tak babička už tuplem ne… a chápu, že ten kluk je z toho špatnej, tak to šel řešit s mámou.. nebavíme se tady o tom, že snacha pere barevný s bílým a neumí uvařit omáčku a dítě jí moc málo, jak se tu řeší běžně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
14.9.15 13:55

Ano, přesně, nechce debatovat, říká, že co dělá ona je nejlepší a syn, že to toho nemá co mluvit. Můj názor je takový, že do výchovy dítěte mají mluvit oba rodiče.
Jak je psáno, vše si musí vyřešit oni dva. Díky za Vaše připomínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
14.9.15 13:56
@Viwienn píše:
Ale ona ani neuvaří když je náhodou o víkendu doma, teď mi v sobotu přinesl hromadu nevyžehleného prádla a přišel na oběd, protože nedorazila.

No jo, tak to je jiná. Tak to běžte se synem podat žádost o rozvod. Tady už jiný řešení :,(

• Citovat
  • Upravit
10905
14.9.15 13:57

@Krrysa Teď je jen otázka, v čem je problém, osobně mi ta rozlítanost nepřipadá jako nějaký rozmar (moc pohodlné to být pro snachu nemůže, pokud mám soudit podle sebe a popisu zakladatelky), spíš důsledek čehosi nekalého ve vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
14.9.15 13:58

Já bych řekla, že zakladatelce šlo o to, že není vytvořen domov a zázemí, ani miminku ani pro něj, když dojíždí „domů“…

Pokud snacha reaguje, tak jak reaguje, tak nestojí o vytvoření toho domova, ale chce si dělat, co sama chce a nikdo ji k ničemu nedonutí :think:

• Citovat
  • Upravit
11
14.9.15 13:59

@ivik21
Přesně o tohle mi jde. Díky za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
14.9.15 14:00
@Viwienn píše:
Ano, přesně, nechce debatovat, říká, že co dělá ona je nejlepší a syn, že to toho nemá co mluvit. Můj názor je takový, že do výchovy dítěte mají mluvit oba rodiče.

Tak já být na místě vašeho syna, tak pokud do toho nemá on co mluvit, tak bych to řešila radikálně a milou zlatou trošku uzemnila a on na to ty páky jistě má.
Chápu snachu, že být sama mezi čtyřma stěnama s tříměsíčním miminem není žádná hitparáda (já to beru jinak, mám čtyři děti a být doma jen s tím nejmladším je pro mě oáza pohody :mrgreen: ), ale aby se vykašlala na tatínka dítěte, když on přijede na víkend z práce, to už mi fakt přijde jako silné kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.9.15 14:00

@RadkaCh No, ale to nedorazí, nevyžehlí a nenavaří tuplem.

@Viwienn Pokud dítě vidí jen o víkendech, doporučuji, aby mluvil hlavně tiše, zvolna a s pauzami :) Přece jen je s tím dítětem daleko míň než jeho matka a o jeho potřebách má tím pádem menší ponětí, ač je jistě dobře teoreticky proškolen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.9.15 14:02

@ivik21 Otázka zní, jak motivovat snachu, aby na vytváření domova měla vůbec chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
14.9.15 14:03
@Knihomyš píše:
@ivik21 Otázka zní, jak motivovat snachu, aby na vytváření domova měla vůbec chuť.

Bojím se že nijak… Nejspíš brzy zjistila, že „tohle“ není život pro ni a proto je furt v tahu… :think:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
14.9.15 14:04

@Krrysa Tak ještě tady přece mají ty soudy, který ji naštěstí vídání dítěte a vnoučete přiklepnou. Stejně k tomu dospějou, buď dneska nebo zítra, to je z tohoto popisu, bohužel, víc než jasné.
Když teda vezmu v úvahu to, že synek je z toho nešťastný a jde si pobrečet k mamince, tak co tím vyřeší? Maminka to začne řešit se snachou a ta se zákonitě nase. e ještě víc, to je naprosto předvídatelný. Jejich problém to ale stejně nevyřeší. Když oni se nedokážou domluvit, tak maminka jim to nevyřeší, jenom situaci zhorší. Bohužel, musí si spolu buď sednout a nějak se domluvit nebo můžou jít od sebe rovnou teď, protože k tomu stejně dospějou. Furt to ale bude jejich situace. I když věřím, že asi ne všude řeší lidi svoje problémy sami. Co se vůbec divím. Dnes a denně vidím na facebooku, že životní situace rozsuzují online „přátelé“, tak vlastně proč by nemohli rodiče, to je fakt :lol:

• Citovat
  • Upravit
29350
14.9.15 14:05
@Viwienn píše:

samozřejmě, výchova se týká obou dvou rodičů, to jistě… akorát za podmínek, jaké mají (muž je celý týden pryč, žena doma sama s dítětem) je to trochu jiné, tam je vše právě na té matce a tak si to organizuje hlavně ona sama… prostě je to jiné… už jen tím, že na dálku se pomoct a ovlivnit tak hodně nedá… je to náročnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
14.9.15 14:05
@Knihomyš píše:
@ivik21 Otázka zní, jak motivovat snachu, aby na vytváření domova měla vůbec chuť.

odstěhovat do společného bytu z dosahu tchyně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.9.15 14:07
@sagina píše:
odstěhovat do společného bytu z dosahu tchyně? :think:

a nebo prostě se ze zahraničí vrátit a zkusit tu rodinu stmelit, pokud to ještě půjde… když je na čem stavět, tak to půjde… pokud ale nejsou ani ty základy pevné, tak je to víc než jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová