Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sagina píše:
ano, a snacha si taky tady nestěžuje
Ale syn ano. A na něm snad taky záleží, nebo je jen na prachy? ![]()
@lupto píše:
@Viwienn Ale no taaaak…nejdriv pises, ze snacha trajda, ale vikendy travi s tvym synem, otcem ditete.Pak jsi po nesouhlasnych komentarich zacala tvrdit, ze jsi ji to rekla jen jednou a onahned reagovala, ze neuvidis dite, pak jso pritvrdila jeste vic, ze Tys nerikala noc, ale syn, jeji pritel a otec ditete. A ted tvrdis, ze otec chce byt se svym ditetem o vikendu a ona trajda a syn ma smulu. Bohuzel, tusim, ze vsechno to bude malicko jinak. I chapu, ze ti to treba vadi, ale srovnej se s tim, ze holt vychovava ona, ne ty, ty uz jsi sve dite vychovala. A syn holt odjizdi na tyden pryc, tak smula, o vikendu jsi jako prvotni informaci psala, ze s nim cas travi.Tak o co vlastne jde? Proste nebud prudici tchyne.Ja takovou mela, nastesti jsme si to vyrikaly, a ted je bezvadna. A dokonce kolikrat i sama o rady zadamaI ji sama zavolam…nezajedu, je 700km daleko, to zase ne.Ale jinak se to uklidnilo.Ja zkousla vic, kdyz ona malicko ubrala a zacala me tolerovat jako manzelku a matku, udelej to taky a nebudes u snachy za kravu, ale za partacku
taky jsem si říkala, že se to nějak stupňuje…
![]()
@Viwienn zdravím, nečetla jsem celou diskuzi, ale napadlo mě, zda byste nechtěla pomoci tím, ze koupíte cestovní postýlku? Protože jediné, co vaše snacha dělá špatné, je spaní děťátka v autosedačce. ![]()
@Viwienn píše:
Jsem učitelka v mateřské školce, máme tam 2,5 letou holčičku, která také přespává skoro každý den někde jinde. Je to strašně bázlivé a vynervované dítě, které nemá žádné zázemí. Proto také mám strach, aby tak nedopadl můj vnuk.
Jinak díky všem za názory…
Nebála bych se. Muž také pracoval v cizině, jezdili jsme s ním. Však ono ji to také přejde, až dítko povyroste. Teď si sbalí pár věcí a jede. Až bude dítko spát strukturovaněji a bude podávat příkrmy, sama uvidí, že pro ně bude jednodušší se víc držet doma. Vámi popisovaná situace a situace holčičky ve školce je o něčem jiném.
Jinak co se týče autosedaček a cestování, potkávám se ve školce denně s maminkami, které stejně jako já vozí děti do školky a s sebou mají mi miminka. Tak to prostě dnes je. Ono si to sedne, nebojte.
Mám nějak pocit, že to cestování mimina nebude ten problém. Problém spíš bude, že syn po návratu na víkend není obskakován, opečováván a zahrnován vděčností, co pro přítelkyni dělá.
@Viwienn Stejně. Pídila bych se po důvodu toho trajdání, protože spát permanentně po gaučích u příbuzných není taková rozkoš, aby to člověk dělal z rozmazlenosti.
Mě by zas zajímalo, proč nereaguješ na zvídavé doplňující dotazy ![]()
@Regina Hero píše:
@araw Nejspíše spolu asi ti dva moc nekomunikují… v tom asi bude problém… A v mnohém dalším… Bohužel…
No to určitě, jako to, že se jim do toho plete jeho matka ( ne tchyně, ale matka) je hodně naprd, ale kdoví, zda zas ji neočkuje její máma. pak bych i hápala, proč to otci rodiny vadí
to jsou ale asi ty vztahy/nevztahy… bez svatby, bez zázemí, bez běžného deního režimu. Vztahy na dálku/víkendové musej být hodně silné, aby to ustály ![]()
@Regina Hero píše:
@MisaHanuska no, toť otázka… trochu mi to přijde, že synův byt je jen synův byt a ona může být ráda, že v něm o víkendu s dítětem může existovat… že ty problémy budou mít kořeny asi někde jinde…
Asi spekuluji až moc, ale taky by mi nebylo dobře v bytě, o kterém by můj muž a tchýně povídali, že je synův… pokud jsou manželé a mají dítě, neměl by ten byt být jejich společný? Pokud by mi matka manžela dávala najevo, že je synův, taky bych chtěla být všude jinde než jen tam…
A ještě kdyby měla řeči o tom, že já tak ráda utrácím JEHO peníze, to bych ji fakt ani nechtěla vidět ![]()
(Mimochodem, toto jsem se od tchýně doslechla taky. A celkově vyjadřováním a názory mi zakladatelka moji tchýni velmi připomíná
)
@araw píše:
Ale syn ano. A na něm snad taky záleží, nebo je jen na prachy?
ani syn si tady nestěžuje. stěžuje si tu tchyně a podává zmatečné informace. ostatně, psala jsem, že pokud opravdu je chlap nešťastný z toho, že jeho přítelkyně nezůstává sama doma a tráví čas u své rodiny, když on je v zahraničí, tak mi to zavání domácím násilím nebo žárlivostí a to bych litovala spíš tu přítelkyni. ovšem zatím mi to přijde, že tchyně spíš strká nos do rodiny svého syna a popichuje ho.
@araw píše:
No počkej, peníze ( ikdyž nejsou manželé) jsou společné, protože jsou RODINA, ale on nemá co mluvit do toho, kde jeho RODINA tráví čas? Dost divné, ne?
Vidim to stejne. Pro me ale teda penize spolecne nejsou, jak tu nekdo psal, ze utraci spolecne penize. Nejsou manzele. Z moralniho hlediska mozna, ale fakticky spolecne opravdu nejsou.
Podle mě, kdyby na tuto diskuzi náhodně narazila ona snacha, to by se asi hodně divila, co se tu o sobě dočetla. Velká škoda, že si nemůžeme přečíst i její verzi ![]()
To vážně otci dítěte, i když je přes týden pryč, nemůže záležet an tom, jak žije jeho dítě? on jezdí pryč, a by je uživil, ne za děvkama.. tak mu snad je něco do toho, jestli jeho dítě spí s matkou co dva dny na jiném gauči, nebo v klidu domova. a pokud na ohrazení mu jeřečeno, že taky dítě nemusí vídat vůbec, co má jako dělat?
@Krrysa no jasně že musí, navíc se chce vracet mezi své domů.
Ale to se tady nechce chápat ![]()
@Krrysa píše:
To vážně otci dítěte, i když je přes týden pryč, nemůže záležet an tom, jak žije jeho dítě?
a jak žije jeho dítě? je s matkou, v kruhu rodiny, zřejmě je dobře živené i opečované, protože kdyby ne, nepochybně bychom si to tu přečetli ![]()
Tam bude problemu mnohem vic a mnohem hlubsi, nez je tu liceno tchyni. Pochybuju, ze kdyz milujici partner projevi zajem o rodinu, ze je mu receno, ze dite nemusi videt vubec.Tam davno nejde o fungujici vztah, tam se neco deje a vime prd, kdo je vinnik.
Ale uz to, ze tchynka zalozi takovou diskuzi, kde neustale posouva dobu, kterou snacha travi mimo domov, od - o vikendu jsou spolu, az po vyhruzky, kdyz chce otec s ditetem travit cas, je dost divny. O tom, ze synacek se spakuje a jde k mamince, aby ho nakrmila a pradlo vyzehlila, ani nemluvim.To mluvi za vse.