Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Krrysa píše:
a ona neí schopná být s děckem doma? proč on si má sám vařit a žehlit? má sedět sám v prázdným bytě?jenom proto, že má máslo na hlavě, že si dovolil přes týden vydělávat?
a pokud na pokus o debatu mu přítelkyně řekne, že neuvidí dítě, chápu, že se svěřil matce a třeba u ní hledal podporu a pomoc…
to asi ne, když zakladatela původně psala, že přes víkend bývá snacha s přítelem
holt se mezi nimi zřejmě něco aktuálně pokazilo, že tento víkend dopadl jinak. a nebo to můžeme obrátit - když ti vadí, že tento víkend seděl v prázdném bytě chlap, proč ti přijde v pořádku, aby v prázdném bytě seděla přes týden žena?
a jinak zakladatelka nepsala, že by se syn pokusil s přítelkyní domluvit, ona psala, že jí domlouvali… jako sorry, ale nejsem malej fakan, aby mi tchyně s manželem „domlouvali“, když mají jiný názor, než já. nesnášela jsem to ani u tchyně, která domlouvala svému synovi… samozřejmě, s nulovým výsledkem, co taky čekat jiného, než se na kecání do života dospělý člověk ještě víc zatvrdí, že jo ![]()
@Krrysa píše:
tak nějak, navíc pochybujum, že když matk dítěte obráží všechny možný příbuzný, kde spí po gaučích, že se tam nesněří a neřeší problémy…
Ono je otazka, jak to je s tema navstevama. Jestli to takhle mela treba jen jeden tyden a objela navstevy nebo tak jezdi pravidelne. Mne se nechce verit, ze by se ji to chtelo s miminem absolvovat kazdou chvili. Jestli je to pravda, tak se chlapovi nedivim, ze mu to vadi…
@Pomka píše:
@lupto jasne, ze to tu pise ze sveho pohledu. Ale z nekterych prispevku se to tu staci k tomu, jakoze co vubec ten jeji syn po partnerce chce. Chudak holka aby sedela cely dny sama doma, zatimco on taky neni ale po vyletech, ale maka. Navic jako otec ma pravo mluvit do toho, kde jeho dite travi cas. No a tak si postezoval mame, to prece neni do nebe volajici. Nebo prisel s pradlem za mamou a ta si mnohe mohla domyslet… jako souhlas, musi si to vyresit ti dva, ale narazky na chlapa a ze ta jeho pritelkyne nedela nic spatne…staci mi to, ze vyhrozuje, ze maleho nemusi vidat (kdyz se mu to nelibi)…a zase - buhvi, co mezi nima je…proste bych holku neobhajovala a nehazela to na nej a jeho mamu
To je prave ono, dala tak malo informaci, navic ke konci poprela, co napsala na zacatku, ze to jsou vsechno domnenk. A o to vic z toho ona vychazi hur, jako prudici tchyne.Co holka rekla je sila, ale kdo vi co komu kdo a jak rekl, a kdo vi, jak to maji mezi sebou ti dva.Na samotnem cestovani ja za sebe nic spatneho nevidim. Vzdyt ani nevime, jak daleko cestuje…moje deti mely ve 3mesicich najeto pres 1000km, nejmladsi dokonce pres 2000km. A nicemu jim to nevadilo, nevadi. Naopak mam super male partaky. A jediny rozdil je, ze my jezdime i s manzelem, a mame na vsech mistech postylky.
@Krrysa píše:
Podle mě je vláčení miminka tak, že spí s mámou každí dva dny na jiným gauči špatně…
a jak ty víš, že spí miminko každé dva dny na jiném gauči? třeba spí každý den ve stejné korbičce… stejném košíku… nebo prostě má svá čtyři místa na spaní, a co? to měly moje děti taky, a to v rámci jedné domácnosti, ani nepočítám další místa u babiček ![]()
@atominnka píše:
s tímto souhlasím…
s posledním odstavcem ne, tchýni do toho nic není
Ale je to jeji vnouce, ktere miluje. Neni prece cizi clovek.
A ruku na srdce, všechny zdejší diskutující… která z vás má doma muže, který by nesl nebo vezl nevyžehlené prádlo mamince, aby mu vyžehlila? Za svého chlapa můžu říct, že by to neudělal… stejně jako by k ní nešel pro jídlo, když doma není navařeno… vaši muži (manželé, partneři) to tak dělají?
@Krrysa píše:
a ona neí schopná být s děckem doma? proč on si má sám vařit a žehlit? má sedět sám v prázdným bytě? jenom proto, že má máslo na hlavě, že si dovolil přes týden vydělávat?
a pokud na pokus o debatu mu přítelkyně řekne, že neuvidí dítě, chápu, že se svěřil matce a třeba u ní hledal podporu a pomoc…
hele, byla jsi u toho? Tohle všechno jsou maximální spekulace.. pokud teda nevíš něco víc, co my ostatní nevíme…
@Regina Hero píše:
A ruku na srdce, všechny zdejší diskutující… která z vás má doma muže, který by nesl nebo vezl nevyžehlené prádlo mamince, aby mu vyžehlila? Za svého chlapa můžu říct, že by to neudělal… stejně jako by k ní nešel pro jídlo, když doma není navařeno… vaši muži (manželé, partneři) to tak dělají?
Muj by si nevyzehlil. A na obed by si k mame dojel.
@Pomka to ano. může říct svůj názor, ale tady se do toho už moc motá a navíc si myslím, že i záměrně zveličuje a přisazuje si… ![]()
@Regina Hero tak to netuším… ale nejspíš by nešel, udělal by to sám, pračku zapnout (snad) umí-přinejhorším je na pračce manuál, prádlo sice věší jako když to sežvejká kráva, ale taky to umí… žehlit by ho nežehlil… no a uvařit si umí polívku z pytlíku, ale on je typ, že si raděj koupí chleba a salám ![]()
@sagina je rozdíl sedět v prázdným bytě a dopřát dítěti nějaký stabilní zázemí…a byla to reakce na to, že tady většina napsalal, že si má vyprat sám a nazdar.
@Pomka píše:
Ono je otazka, jak to je s tema navstevama. Jestli to takhle mela treba jen jeden tyden a objela navstevy nebo tak jezdi pravidelne. Mne se nechce verit, ze by se ji to chtelo s miminem absolvovat kazdou chvili. Jestli je to pravda, tak se chlapovi nedivim, ze mu to vadi…
vycházím z informací od zakladatelky, ty snad máš jiné?
@sagina píše:
a jak ty víš, že spí miminko každé dva dny na jiném gauči? třeba spí každý den ve stejné korbičce… stejném košíku… nebo prostě má svá čtyři místa na spaní, a co? to měly moje děti taky, a to v rámci jedné domácnosti, ani nepočítám další místa u babiček
to je prostě rozdíl, mě jako rodiči by to rozhodně vadilo. Navíc miminu josu tři měsíce, co nevidět už bude fakt vnímat a najdi si ten příspěvek na tohle téma, co tu byl vytažen..
@Regina Hero když bych se na něj vyprdla a on měl doma npř. haldu košil, ketrý potřebuje mít vyžehlený a dopma nic k jídlu.. tak aono, třeba otec mých dětí má se svou mámopu hezký vztah a ona mu ráda pomůže…stejně jako já, když potřebuju pohlídat děti, tak řeknu tý svojhí…
@Regina Hero píše:
hele, byla jsi u toho? Tohle všechno jsou maximální spekulace.. pokud teda nevíš něco víc, co my ostatní nevíme…
to nejsou spekulace, a le informace od zakladatelky, psala, že je každé dva dny u jiného příbuzného, že tam přespává na gauči, že už ani na víkend nedorazila a syn neměl čistý prádlo. to, že mu bylo řečeno, že dítě taky vidt nemusí je taky informace od zakladatelky…
naopak to, že za všechno může tchýmě a jak je snacha chudák její oběť jsous spekulace…
@Regina Hero píše:
Asi tak, muj muz urcite ne, bracha to taky nedela, totez to nikdy neudelal ani muj tata…proste kdo vi, jak to tam vsechno je.
@Krrysa mně stačí si přečíst komentáře zakladatelky… na začátku to bylo tak, pak se jí nedostalo odpovědí, jaké chtěla, tak si přisadila, ani pak nedostala, co chtěla, tak si opět přisadila. ![]()
Já na tom nevidím nic špatného, ale měla by si pořídit cestovní postýlku. Moje sestra také neustále s dítětem cestuje. Její syn je na to zvyklý a bere to úplně v pohodě.