Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:
A ruku na srdce, všechny zdejší diskutující… která z vás má doma muže, který by nesl nebo vezl nevyžehlené prádlo mamince, aby mu vyžehlila? Za svého chlapa můžu říct, že by to neudělal… stejně jako by k ní nešel pro jídlo, když doma není navařeno… vaši muži (manželé, partneři) to tak dělají?
Tak u nás doma nežehlím ani já, takže s tím by problém nebyl. Co se jídla týká, tak manžel běžně chodí k tátovi (mamku už bohužel nemá), protože ten ho pozve, když já nejsem doma. A nevidím na tom absolutně nic špatného.
@Krrysa píše:
vycházím z informací od zakladatelky, ty snad máš jiné?
no právě, zakladatelka nepsala, že dítě spí každé dva dny na jiném gauči, ta psala, že dítě spí v autosedačce a kočárku ![]()
a ten příspěvek, co mi doporučuješ přečíst - mně vůbec nepřipadá, že by měl být automaticky vztahován zrovna na tohle dítě
referenční osoby se u něj nestřídají, tou je stále matka. přílišné střídání prostředí a smyslových dojmů ve vypsaném smyslu (trvalá hlučná zvuková kulisa z rádia a televize, jasné osvětlení do pozdní noci, kdy dítě spí, časté neklidné cestování atd) taky zakladatelkou nebyly zmíněny, že by se dítě muselo přizpůsobovat životu mezi nezralými nebo velmi komplikovanými dospělými taky nemám důvod přepokládat a proč by nemělo mít u babičky možnost zabývat se svými vnitřními podněty, to mi taky není jasné
já nevím, co z toho bych měla vztáhnout na tohle dítě? zakladatelka tady nepsala nic, z čeho by to vyplývalo ![]()
a jako jasně, co nevadí dítěti teď, to mu může začít vadit později, jak poroste. pak bude na místě pořešit věci tak, aby mu to nevadilo, ale preventivně? jako k dítěti se přece chovám tak, jak vyžaduje jeho věk (vývoj, rozumové a pohybové schopnosti, emoce…) teď, ne jak to bude vyžadovat později ![]()
@RadkaCh píše:
Jinak jo, já bych to nepodpořila. Tenhle model rodiny se mi absolutně nelíbí a já bych to nezvládala. Buď zapracovat na příjmech doma nebo zmenšit výdaje nebo teda do zahraničí, ale všichni. Já bych v žádném případě nechtěla zůstávat takhle pravidelně doma sama. To bych se možná k rodičům nakonec i odstěhovala, abych nemusela být sama doma. Tohle, podle mě, prostě nemůže dlouhodobě fungovat správně.
Ale furt je to o tom samým. Prostě si to musí vyřešit sami. Jo a ptala ses něco o tom, kde se píše, že se do toho zakladatelka plete. Tak si přečti jenom ten úvodní příspěvek. Sama tam píše, že jí domlouvá, že to tak dělat nemá
tAKY MYSLÍM, ŽE TO NEBUDE K DOBRÉMU. i KDYBY SE TAKHHLE DOHODLI Z JAKÝCHKOLIV DŮVODŮ. NAKONEC SE PROSTĚ ODCIZÍ, CHLAP SI ZVYKNE, ŽE JE SÁM A MŮŽE SI ŽÍT PO SVÉM, ŽENSKÁ, ŽE MÁ SICE PENÍZE, ALE JINAK NA VŠECHNO SAMA, NENÍ TO DOBRÉ. nAKONEC SI TO VYČTOU VZÁJEMNĚ A ŽE TO BYLA DOHODA, NA TO S KLIDEM OBA ZAPOMENOU. nENÍ TO DOBRÉ.
Omlouvám se za přehozená písmena, ten caps mě nějak přitahuje.
A asi by se mi to jako babičce a matce toho dotyčného taky nelíbilo, fungující manželství vypadá jinak.
Jo a argument, že je mladá 21) a nezvládá domácnost a dítě, to je prostě perfektní vtípek!
@MisaHanuska píše:
@Regina Hero
Tak u nás doma nežehlím ani já, takže s tím by problém nebyl. Co se jídla týká, tak manžel běžně chodí k tátovi (mamku už bohužel nemá), protože ten ho pozve, když já nejsem doma. A nevidím na tom absolutně nic špatného.
jasně, zajít si pozvaný na oběd k rodičům (nebo jiným příbuzným či přátelům), proč ne. ale kdyby doma našel prázdnou plotnu, šel by si k tátovi stěžovat, že má doma nenavařeno a nechal si uvařit?
asi si začnu vážit svého exmanžela ![]()
@Viwienn píše:
Jsem učitelka v mateřské školce, máme tam 2,5 letou holčičku, která také přespává skoro každý den někde jinde. Je to strašně bázlivé a vynervované dítě, které nemá žádné zázemí. Proto také mám strach, aby tak nedopadl můj vnuk.
Jinak díky všem za názory… [/cita@Viwienn píše:
Jsem učitelka v mateřské školce, máme tam 2,5 letou holčičku, která také přespává skoro každý den někde jinde. Je to strašně bázlivé a vynervované dítě, které nemá žádné zázemí. Proto také mám strach, aby tak nedopadl můj vnuk.
Jinak díky všem za názory…Omlouvám se, ale to je pěkná hloupost…To dítě potřebuje maminku a tam s ním vždy je. Můj syn do tří let sám nikde u nikoho z rodiny nespal. Nechtěli a chápu. A tím, že bylo pořád jen se mnou, to na něj bude mít také ve školce vliv? Protože můj syn třeba nezažil, aby mu krom mě někdo jiný neuvařil? Jen já a manžel se o něj staráme a nikdo jiný, bude mít to na něj také vliv, když nějaká paní učitelka po něm něco bude chtít? Chodí do školky a je tam stále chválený, nestalo by se mi, že by se vztekal, krásně papá
Pak mám kamarádky, které mají fungující obě strany a děti od narození nechávají samotné u babiček a dědečků. Některé využívají i jesle a pak si sedí u kadeřníka a mají čas pro sebe. Je jen na mamince, jak jí to vyhovuje a určitě, ať dělá z toho cokoliv, své dítě miluje
@Raddkka píše:
Má svůj byt, ale jestli jako tchýně sledujete její návštěvy stejně jako její odjezdy k příbuzným tak se nedivím, že je pryč…
@lupto píše:
Problem ale je, ze zakladatelka nejdriv psala, ze snacha s jejicm synem vikendy travi.Az po nesouhlasnych komentarich stupnovala, aby se souhlasu dockala. A dalsi vec-to si snad maji partneri vyresit mezi sebou, ne? A ne, aby se jim do toho montovala jedna, nebo druha maminka. Puvodne zakladatelka psala, ze to vadiji, a jen okrajove zminila, ze synovi.Ted uz jede v tonu, ze to resi syn, a ne ona. Podle meho si tomu vyrikat oni. A diskuse je o tom, ze to nema vadit tchyni,resp.ze se do toho nema montovat. O synovi tezko neco muzeme psat, kdyz nepsal ani on, ani snacha. A pokud je to ojedinele, tak nevidim duvod, proc si nevyzehlit.Sama za sebe chlapa, co neumi vyzehlit, uvarit si aspon zaklad, proste neznam. V tom celem popisovanem souziti budou pravdepodobne zcela jine problemy, a ona tchyne do toho az moc keca a resi, co ji neprislusi, ale co ma resit synA jinak chapu, ze ji to vadi, ale bohuzel, to je tak vse.Na druhou stranu, z me zkusenosti-diteti toe neublizi. A pokud ona matka zvlada vybalovat, balit a spat na gauci, tak co…
A tohle tu přece dělají běžně snachy - když se jim nedostane po prvním příspěvku zastání, že ano, že tchyně je megera, tak to většinou stupnují téměř až - a žere děti!
@inkakřivák píše:
A tohle tu přece dělají běžně snachy - když se jim nedostane po prvním příspěvku zastání, že ano, že tchyně je megera, tak to většinou stupnují téměř až - a žere děti!
WTF? A co to ma spolecne se mnou? Ona je to obecne moda na emiminu - stupnovat dle potreby. A je i srdecne jedno, zda je totchyne, snacha, pes, nebo blecha…pokud to nekdo dela, vetsinou mi todokazuje, ze ho nemam brat az tak vazne. Kazdopadne je mi jedno, kdo to je. ![]()
@lupto Nic to nemá společného s tebou, jenom to, že píšeš v první větě o tom stupňování a já na to navazuji. To je všechno. A taky to beru, že pak je zakopaný pes někde jinde - asi jako zde. Nejde zřejmě v první řadě o to, že snacha tahá dítě po návštěvách, ale o to, že ten vztah je nefunkční.
@sagina zakladatelka teda psalal, že nikde nemá pokoj, že spí na gauči.. a že je každé dva dny jinde taky psala…
A mě teda nepřjde ani trochu, že zakladatelka stupňuje, spíš dokresluje na přání jiných uživatelek…
@Krrysa píše:
@sagina zakladatelka teda psalal, že nikde nemá pokoj, že spí na gauči.. a že je každé dva dny jinde taky psala…
no, ale v prvním příspěvku psala, že spí v autosedačce a v kočárku… jako že svá tvrzení postupně mění, jak se hodí do nálady diskuze, to už až tak nesleduji. a jak může vědět, jestli má dítě pokoj (předpokládám ve smyslu pokoj jako klid, protože pokoj jako místnost, to ve třech měsících neměly ani moje děti), když tam s nimi není?
@inkakřivák píše:
no jasně, že to dělají… ale tady se o nich nebavíme.. a zastávám se jak tchýní, tak snach, prostě podle toho, jak mi to přijde
@Krrysa píše:
A mě teda nepřjde ani trochu, že zakladatelka stupňuje, spíš dokresluje na přání jiných uživatelek…
no, kdyby potřebovala dokreslovat, tak odpoví na několik celkem zásadních otázek.. ona nedokresluje, ona překresluje (nejdřív je snacha na víkend doma, pak už není a ani nepere a nevaří)
@sagina moje děti nemaj pokoj (Místnost) ani teď… budou mít až za rok… já neměla do 17ti ![]()
@sagina tak spaní v kočárku se týkalo dítěte, ale pořád to vypadalo, že tam má matka svůj pokoj, ale pak zakl. napsalal, že matka nikde svoje soukromí nemá, že spí na gauči… to znamená, že dítě spí vedle gauče v kočáře či autosedačce nebo s mámou na gauči.. gauč bývá v obývák, dovedu si představit tenklid a soukromí, co mají, když zybtek rodiny vstává (a ůe to už ej samozřejěm moje spekulace, jelikož já, jako druhý rodič bych z tohohle rostla).