Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Krrysa píše:
tak to je asi rozdíl, než když se jeho přítelkyně na všechno vykašle, domů nepřijede, jídlo mu taky neudělá… a v tom případě on udělal úplně to samý co ta holka, sebral se a šel ke svejm, co mu zbylo.. ale to on nesmí, to může jen ona.. kde berete pořád tu svatozář pro tu holku, to nechápu…
Jsem chtěla napsat to samé. Když jezdí domů na víkendy z rachoty, kam jezdí, aby se rodina měla lépe, čekala bych trochu jiný servis. Neříkám naklizeno, napečeno,…ale aspoň by tam ta osoba mohla být. A když není, tak by se snad každý chlap sebral a šel k rodičům. Fakt znám málo případů, kteří by zapli pračku a šli do hospody (to možná bez té zapnuté pračky jo
ale zas by byli bez toho čistého prádla).
@Krrysa píše:
tak to je asi rozdíl, než když se jeho přítelkyně na všechno vykašle, domů nepřijede, jídlo mu taky neudělá… a v tom případě on udělal úplně to samý co ta holka, sebral se a šel ke svejm, co mu zbylo.. ale to on nesmí, to může jen ona.. kde berete pořád tu svatozář pro tu holku, to nechápu…
Zrovna tady se mi zdá, že jsou ty názory vyrovnaný.
Nejhorší je, že každý tady má svou pravdu.
Tak. Všichni mají svou pravdu a všichni se musí snažit to společně vyřešit, pokud mají vůli to uvést do „normálního“ soužití. Ale co s tím, když si každej myslí, že chyba je v tom druhým? ![]()
@Talitha píše:
Zrovna tady se mi zdá, že jsou ty názory vyrovnaný.
Nejhorší je, že každý tady má svou pravdu.Tak. Všichni mají svou pravdu a všichni se musí snažit to společně vyřešit, pokud mají vůli to uvést do „normálního“ soužití. Ale co s tím, když si každej myslí, že chyba je v tom druhým?
- dítě si zaslouží stabilní zázemí, ať už si představíme, co chceme
- mladá holka si zaslouží muže doma a přiměřenou pomoc, ona zjevně neví, kudy kam a chová se jak jelito, peskování od muže i tchýně jí nepomůže
- muž si zaslouží teplý jídlo, vypraný prádlo a teplo domova, když se kvůli tomu dře až v daleký cizině
- tchyně si zaslouží vidět, že nová rodina žije v harmonii, syn je spokojenej, snacha se o něj s radostí stará a vnoučátko má teplou postýlku
Jo, tak nějak bych to taky viděla… je to sice starý model, ale je to funkční ![]()
@RadkaCh když by byl syn s rozumem v koncích, měl jít rovnou za právníkem? taky bych šla za svojí matkou, pokud s ním jeho přítelkyně takto jedná, nedivím se. a srovnáváš nesrovantelný, navštěvování a pobyt u babičky na víken jaksi není to samé, co přespávání každé dva dny na jiným gauči… holku obhajujete, ale kluk má sedět sám doma na zadku v bordelu, má si sám vyprat a nazdar, to je vše v pořádku, co?
@Krrysa píše:
@RadkaCh když by byl syn s rozumem v koncích, měl jít rovnou za právníkem? taky bych šla za svojí matkou, pokud s ním jeho přítelkyně takto jedná, nedivím se. a srovnáváš nesrovantelný, navštěvování a pobyt u babičky na víken jaksi není to samé, co přespávání každé dva dny na jiným gauči… holku obhajujete, ale kluk má sedět sám doma na zadku v bordelu, má si sám vyprat a nazdar, to je vše v pořádku, co?
přesně tak
![]()
@Krrysa píše:
přesně ![]()
@Krrysa Hmm, tak mi vysvětli, na základě jaký logiky holku obhajuju, když říkám, že si to mají vyřešit synek a snacha spolu. Pak se možná dokážu přepnout na debatu s tebou, až pochopím, protože jinak taky mele jedna o voze a druhá o koze.
A do diskuze o tom, jaký dopad to má na to dítě se pouštět opravdu nebudu, protože tohle se soudit fakt nedá, když to dítě nevidím. Každý dítě tohle prostě snáší jinak, to tak prostě je. Na tom gauči stejně přespává maminka, dítě přece spí v kočáru a ten má asi pořád stejnej, jenom teda v jiných místnostech. Lidi se kolem něj střídají pořád stejný a vyšlo by to úplně nastejno jak kdyby se tam rodina každý týden navalila a pak zase odjela.
A co by ti teda tvoje máma poradila v takové situaci, jako je tato rodinka?
Napadá mě, jestli není snacha někde zaláskovaná jinde…to má tak vstřícné příbuzenstvo a známé, že je pořád u nich na jídlo a byt???
Docela by mě zajímalo, jak byste reagovali kdyby se jednalo o opačný případ. Tedy, že otec je doma s dítětem o trajdá po příbuzných a známých a matka vydělává a o víkendu by chtěla mít dítě doma a mít rodinné zázemí, ale tatínek se rozhodne jinak.
@Viwienn píše:
Docela by mě zajímalo, jak byste reagovali kdyby se jednalo o opačný případ. Tedy, že otec je doma s dítětem o trajdá po příbuzných a známých a matka vydělává a o víkendu by chtěla mít dítě doma a mít rodinné zázemí, ale tatínek se rozhodne jinak.
kdyby to psala tchýně, tak já 100% stejně… ![]()
Pokud by to napsal jeden z páru, tak je to prostě jiné než když se do tohoto míchá tchýně.
@Viwienn Ale no taaaak…nejdriv pises, ze snacha trajda, ale vikendy travi s tvym synem, otcem ditete.Pak jsi po nesouhlasnych komentarich zacala tvrdit, ze jsi ji to rekla jen jednou a onahned reagovala, ze neuvidis dite, pak jso pritvrdila jeste vic, ze Tys nerikala noc, ale syn, jeji pritel a otec ditete. A ted tvrdis, ze otec chce byt se svym ditetem o vikendu a ona trajda a syn ma smulu. Bohuzel, tusim, ze vsechno to bude malicko jinak. I chapu, ze ti to treba vadi, ale srovnej se s tim, ze holt vychovava ona, ne ty, ty uz jsi sve dite vychovala. A syn holt odjizdi na tyden pryc, tak smula, o vikendu jsi jako prvotni informaci psala, ze s nim cas travi.Tak o co vlastne jde? Proste nebud prudici tchyne.Ja takovou mela, nastesti jsme si to vyrikaly, a ted je bezvadna. A dokonce kolikrat i sama o rady zadama
I ji sama zavolam…nezajedu, je 700km daleko, to zase ne.Ale jinak se to uklidnilo.Ja zkousla vic, kdyz ona malicko ubrala a zacala me tolerovat jako manzelku a matku, udelej to taky a nebudes u snachy za kravu, ale za partacku ![]()
@Viwienn píše:
Teď bych asi měla říct, že půjdu brečet za svojí mamkou, že? No jestli ti to udělá radost
Já bych prostě nešla. Neříkám, že by se mi to líbilo, ale neřešila bych to s rodiči. Ale to je jedno. Jestli máš pocit, že jim takhle pomůžeš ![]()
@lupto píše:
@Viwienn Ale no taaaak…nejdriv pises, ze snacha trajda, ale vikendy travi s tvym synem, otcem ditete.Pak jsi po nesouhlasnych komentarich zacala tvrdit, ze jsi ji to rekla jen jednou a onahned reagovala, ze neuvidis dite, pak jso pritvrdila jeste vic, ze Tys nerikala noc, ale syn, jeji pritel a otec ditete. A ted tvrdis, ze otec chce byt se svym ditetem o vikendu a ona trajda a syn ma smulu.
No to už vůbec nezkoumej
![]()
@Regina Hero píše:
no, neutrácí jeho peníze, ale jejich peníze… jsou rodina, peníze jsou společné… stejně jako ona (zejména když je syn někde mimo republiku) si může rozhodnout, co bude s dítětem dělat, kam pojede nebo nepojede… jestli je syn naočkovaný proti ní, není divu, že jí se to nelíbí…
No počkej, peníze ( ikdyž nejsou manželé) jsou společné, protože jsou RODINA, ale on nemá co mluvit do toho, kde jeho RODINA tráví čas? Dost divné, ne? ![]()
@araw Nejspíše spolu asi ti dva moc nekomunikují… v tom asi bude problém… A v mnohém dalším… Bohužel…