Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sagina píše:
to určitě. ovšem pokud tchyně vnímá snachu, že žije u přítele doma, tak to mi taky přijde špatně nastavené, jestli se tam snacha taky tak cítí nebo jestli jí je to dokonce dáváno najevo, tak by možná změna bydlení za byt společný nebyla od věcijá musím zaťukat, já mám tchyni skvělou a i když jsem se taky přistěhovala za (dnes už ex) manželem domů, tak tchyně to pojala tak, že je to i můj domov a domov našich dětí.
jo, to mi taky utkvělo v hlavě o tom bytu…
Moje snacha bydlí s malou v mém bytě, syn je momentálně v zahraničí, ale když o tom mluvím, tak bych řekla, že je s malou doma a ne v mém (nebo synově) bytě… případně bych napsala, že není doma… ale napsat, že není v synově bytě… hmmm…
@Knihomyš no ono i to blbý praní, když to zapomeneš na celej den v pračce a pak to všechno smrdí atd, když je věčně bordel atd. a pak když by si dotyčnej zkusil jen trochu stěžovat, je mu řečeno, že dítě taky vidět nemusí.. to je vyloženě hitparáda…
Ale oni ani nejsou manželé ne? Píše se, že přítelkyně. A byt je jen syna a peníze taky jen syna - jestli v tomhle nebude jádro problému.
@ivik21 píše:Chlap jezdil kamionem, taky jsem seděla sama doma s dítětem, mobily nebyly… A co jako…
no ale každý není jak ty, někomu to prostě nevyhovuje, potřebuje společnost, potřebuje být mezi blízkými lidmi… stačí tu číst pár diskuzí… každá to máme jinak… já bych taky nechtěla být zavřená sama jen mezi čtyřmi zdmi…
@Princess píše:
Ale oni ani nejsou manželé ne? Píše se, že přítelkyně. A byt je jen syna a peníze taky jen syna - jestli v tomhle nebude jádro problému.
název diskuze je „problém se snachou“ ![]()
Mě to s tím bytem spíš přijde, jakože zakl. chtěla dát najevo, u koho v bytě zrovna je, abychom pochopily, kde se zdržuje…třeba mojí máme se dodns plete doma ( u ní doma, kde jsem byla doma 20 let, nebo u mě doma, kde mám rodinu)..
@Malaga píše:
Cituji z knihy Základní formy strachu od Fritze Reimanna:Pro začínající orientaci malého dítěte ve světě je nezbytné, aby mělo jeho okolí určitou stabilitu. Tak se s ním postupně seznámí a může k němu pojmout důvěru; důvěrné obeznámení je základem schopnosti důvěřovat. Příliš časté střídání referenčních osob, přílišné střídání prostředí a smyslových dojmů nemůže dítě zpracovat (např. trvalá hlučná zvuková kulisa z rádia a televize, jasné osvětlení do pozdní noci, kdy dítě spí, časté neklidné cestování atd.). Takový neklid v okolí a matky, které rušivě vnikají do bytostí dítěte, nedbají na jeho potřebu klidu a samoty, příliš se jím zabývají, všude ho vláčejí s sebou a nedávají mu možnost, aby se zabývalo svými vlastními vnitřními podněty, to rovněž způsobuje, že dítě se stáhne zpět a bázlivě a podrážděně se uzavře. Vedle těchto prostředí jsou i taková, která dítě záhy přetěžují, a tím působí ve směru schizoidního vývoje, protože mu neumožňují organický růst. Jsou to prostředí, v nichž se dítě musí přizpůsobovat životu mezi velmi komplikovanými nebo nezralými dospělými, kteří se neumějí vypořádat se svými vlastními problémy či se životem vůbec. Dítě pak musí velmi brzy vyciťovat nálady a chápat situace, aby ještě nezatěžovalo sebou samým atmosféru, která je sama o sobě napjatá a současně labilní…Přijde mi to docela zajímavé…
@ivik21 píše:
Měla jsem první dítě v 23letech a v jeho 10měs. v zimě se přestěhovala víc jak 50km od našich do manželova města. Znala jsem tam cca 5lidi, manžela, tchýni a švagry…Chlap jezdil kamionem, taky jsem seděla sama doma s dítětem, mobily nebyly… A co jako…
no co… ne každej to snese ![]()
@Krrysa píše:
@Viwienn asi jsem divná, a le já vnímám snachu jako fracka. nebude po jejím, tak hned neuvidíš dítě anzdar, to je řešení problémů jak stehno.. a že si syn má hledat práci blíže? co když vozí prachy, jaký by jinak neměl? kolik rodin takhle žije? a já teda visím neustálý převážení mimča taky jako tahání kotěte.. dětem sice cestováníé eva, a le taky mají rády svůj klid a zázemí…
@Regina Hero já vím, ale aby si někdo nemyslel, že třeba nemám zkušenost ![]()
A nebavilo mě sedět zavřená doma, ale tak jsem to takhle neřešila no…
V úvodním příspěvku píše, že syn má se svou přítelkyní miminko. Takže to chápu, že manželé nejsou. A vzhledem k tomu jak píše i o tom, že utrácí synovi peníze tak vnímám i to jak píše o synově bytě přesně tak jak to napsala - tudíž, že ten byt nepovažuje za jejich společný domov. Pak je otázka jak to vnímá ten syn a jestli ta „snacha“ tam vůbec je doma.
@Krrysa vidíš, já měla dojem, že reakce „dítě vidět nemusí“ (v původním příspěvku zřejmě partner a maminka, je tam množné číslo) byla na „domlouvání, aby s dítětem netrajdala“ - nevyprané prádlo byl bonus.
Ovšem vzpomínám si na dobu, že kdo mě moc sířil, tomu jsem prádlo prostě nevyprala…
@Princess Ha! Nejsou manželé, ergo zakladatelka nemá snachu a nevím, co nějakou cizí ženskou prudí ![]()
@atominnka píše:
no co… ne každej to snese
Každý ne, ale DOMOV jsem vytvořený měla, i z toho mála, co jsme si stihli pořídit po nastěhování…
O to jde, o DOMOV, kus místa, kam se může chlap vrátit po návratu ze světa ![]()
@Princess Jo, tenhle dojem mám taky, akorát nepořádněji čtu.
Ještě teda nevíme, za co vlastně „snacha“ synovy peníze utrácí. Že by kupovala plíny a sunar, osoba jedna rozhazovačná? ![]()
Měla jsem první dítě v 23letech a v jeho 10měs. v zimě se přestěhovala víc jak 50km od našich do manželova města. Znala jsem tam cca 5lidi, manžela, tchýni a švagry…
Chlap jezdil kamionem, taky jsem seděla sama doma s dítětem, mobily nebyly… A co jako…