Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:
a co mu na tom tak strašně vadí?
Otázka č. 2, odkud to syn ví, když je doma dva dny v týdnu (tam bych čekala, že budou spolu)?
@radkka píše:
A to nejde mimo domov, jo?
Samozrejme ze jde. Odpovedela jsem na otazku, co je pro me zakladni rezim pro dite.
@Knihomyš píše:
Otázka č. 2, odkud to syn ví, když je doma dva dny v týdnu (tam bych čekala, že budou spolu)?
Tak jako normální partner snad od své ženy ví, kde tráví čas, ne? Zase bych všechno neházela na stíhající tchyni.
@Viwienn píše:
Správná otázka, kde žije ona, když je v podstatě všude krátkodobě, nechápu její myšlení. U příbuzných a známých přespává na gauči, ani u matky už nemá svůj pokoj, protože jí ho zabrala sestra…O domácnost se nestará, nevaří, nají se a vypere, tam kde se momentálně nachází. A tohle jí řekl syn, že se mu to nelíbí, ne já!!!
A ona se pak začala čertit, že dítě nemusí vidět vůbec…
Viwienn, ale pro koho by měla vařit, když je doma sama? Já vařím pro sebe a muže, ale když jsem byla sama, jedla jsem v práci a ve volnu jsem si klidně namazala chleba, párek…vařit pro sebe mě nebaví.
@radkka a to já zas jo
nedovedu si představit chlapa, co týden maká mimo domov a po příjezdu sám od sebe řeší, jestli děcku dělá dobře, že s ním máma jezdí po příbuzných a jestli z toho nebude neurotické…
Vycházím z toho, že chlapi bývají neřešiči a v odolnost dětí mají násobně vyšší důvěru než ženy. U nás podobné perly řešil chlap zásadně ve chvíli, kdy si něco přečetl nebo vyslechl. Sám od sebe nad tím nedumal.
Pokud teda po příjezdu najde týden nevynesený koš a obsah lednice si sám otvírá, je to jiná.
@Viwienn píše:
O domácnost se nestará, nevaří, nají se a vypere, tam kde se momentálně nachází.
no a o co se má v prázdné domácnosti starat? komu má vařit, když nikdo není doma? ![]()
@Krrysa píše:
@Regina Hero @Eemii a kde se píše o tom že tchýně prusí? proč je automaticky špatná? naopak píše, že se s ní moc nevídá a nešťastnej jez toho syn. nechápu, proč automaticky házíte vinu na tchýni.
No vidis a ja zas nechapu, na zaklade ceho oznacis snachu za fracka ![]()
@Knihomyš To jsme se nepochopily, já to myslela tak, že o cestování obecně ví od přítelkyně. Jinak si ale také myslím, že jako problém mu to do hlavy nasadila maminka, ale tak nevíme.
Vyhrožování od dotyčné není hezké, ale nastoupit na mě přítel, že podle jeho maminky jsem špatná matka a vychovám z dítěte nevyrovnanou osobnost, tak se mi asi také zatmí před očima.
@RadkaCh píše:
Tak si ji asi bude muset otevřít jiným způsobem, ale pořád bez maminky. Nebo tobě by se líbilo, kdybyste řešili s mužem nějaký problém a musela ho řešit i s jeho mámou? Jestli jo, tak prosím, ale pro mě jsi teda sebemasochistaMně prostě nepřijde normální, aby se rodinné problémy řešily mimo rodinu. Ať s tchyní nebo s vlastní mámou nebo s kýmkoliv jiným. To se prostě nedělá za žádných okolností. Jestli na ni synek spolu s maminkou nastoupili s řečmi o tom, jak JIM se to nelíbí atd., tak já bych se taky hodně zabejčila. Byla bych totiž neskutečně uražená a ponížená, že si muž musí přibírat na rodinné hádky svoji matku. A to bych ji mohla milovat sebevíc, prostě se to nedělá. Přes to u mě vlak nikdy nepojede.
kdyby ti manžel vyhrožoval,. že když se ti něco nelíbí, dítě už neuvidíš, nikomu bys to neřekla?? ![]()
@radkka Jojo, to se shodem. Zvlášť, pokud by s tou větou vstoupil po týdnu do předsíně bytu, který je podle tchyně jen a jen jeho. Urafla bych mu hlavu po první větě. Bez výhružek. ![]()
@Viwienn píše:
Správná otázka, kde žije ona, když je v podstatě všude krátkodobě, nechápu její myšlení. U příbuzných a známých přespává na gauči, ani u matky už nemá svůj pokoj, protože jí ho zabrala sestra…O domácnost se nestará, nevaří, nají se a vypere, tam kde se momentálně nachází. A tohle jí řekl syn, že se mu to nelíbí, ne já!!!
A ona se pak začala čertit, že dítě nemusí vidět vůbec…
A to má být týden SAMA doma? Taky bych takhle jezdila, kdyby mi manžel jezdil jen na víkendy. Protože to, že za mnou mohou dojít kamarádky nebo rodina pro mě není argument, proč zůstávat doma celé dny. I když, když sáhnu do paměti, taky jsem s malou trajdala -třeba celý den u našich/kamarádky/kdekoli jinde, dokud byla jen kojená. Muž jezdíval pozdě večer, malou viděl spící nebo ji na chvilenku pochoval. Vařila jsem jen kvůli tomu, že jezdil domů, tak aby měl něco teplého, jinak bych se na to vykvajzla ![]()
Taky hodně záleží, jak jí to syn podal. Pokud v klidu, její reakci nechápu. Pokud se začal čílit, tak baych asi taky nebyla zrovna v klidu. Neviděním děcek teda nevyhrožuju, ale každý jsme jiný
A čím vlastně utrácí manželovi peníze? Doma nespotřebovává energie, nají se jinde, předpokládám, že prací prášek si sebou taky nevozí, takže až na projetý benzín vlastně šetří ![]()
@Viwienn A oni jsou teda manželé a kdyby nebylo toho „trajdání“, tak mají pohodový harmonický vztah, jo? Nebo aspoň před dítětem měli a bydleli spolu?
@Regina Hero píše:
a co mu na tom tak strašně vadí?
pokud bys přijela jednou aztejden domů a bylo tam na aplec prachu, envypraný prádlo a všude např. vodní kámen, asi bys taky nadšením neskákala.
Ale ona ani neuvaří když je náhodou o víkendu doma, teď mi v sobotu přinesl hromadu nevyžehleného prádla a přišel na oběd, protože nedorazila.