Problémy se snachou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
14.9.15 12:46
@Krrysa píše:
@atominnka zakladatelka psalal, že měli málo a proto šel do rakouska, snacha s tím souhlasila…

já vím. odpovídám ryze na tvůj příspěvek… Kdyby tady byla diskuze : syn neuživí dítě a přítelkyni, protže má malou výplatu, ale má možnost dělat v rakousku, jezdit domů na víkendy a vozit super peníze, nenašel by se tu nikdo, kdo by to nepodpořil…
pokud měli málo peněz, tak není, co řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
14.9.15 12:50
@Krrysa píše:
@sagina ne,a le přes týden být každý dena noc u někoho jiného mě osobně přijde jako docela extrém..

někdo má rodinu v baráku, někdo za ní jezdí :nevim: rozhodně u někoho přespat, pokud tam jsem vítaná, je pohodlnější, než přejíždět sem a tam. třeba tam mají svůj program, třeba mají rodiče a prarodiče radost, že mohou být s vnoučetem, třeba tam jezdí mimo jiné proto, aby v rámci možností pomohla… její rodinný život to nenarušuje, protože by jinak byla doma sama. pokud její přítel žárlí na to, že nesedí doma, když on tam taky není, vidím problém spíš v něm. i když možná v tchyni, protože pokud musí problém rozmazat na netu, nejspíš jí to dost žere, takže jako snacha bych se asi v rámci vlastního duševního zdraví snažila jí vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.9.15 12:51
@Regina Hero píše:
no mohli klidně mít i normální plat, ale třeba vysoké splátky hypotéky a jiných dluhů… to my tu nevíme… ale asi jen tak z legrace tam nešel…

dobře, tak to napíšu jinak - pokud by jim plat stačil, tak bych to nepodpořila. Protože sama vím, jaký to je být na děti víceméně sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
@MisaHanuska píše:
Ježiš ženské a která by nadávala, kdyby inkasovala slušné prachy a mohla si trajdat kam by chtěla?
Většinově rodina funguje tak, že je máma s dítětem doma a stará se doma o domácnost. Ona nemusí, protože v té domácnosti nikdo nežije. Jo, je to super, ale na jak dlouho?

To ale furt nemění ic na tom, že to je věc, kterou si ti dva mají vyřešit spolu. Oni si to takhle zařídili, oni v tom žijí, oni budou řešit problémy, které tím nastanou. Jestli synkovi vadí, že ženská jezdí přes týden s dítětem po příbuzných, tak doma otevře hubu a vyřeší si to. Ne že si otevře hubu u maminky a ta to půjde řešit se snachou. To bych reagovala taky pěkně naštvaně a nejen na tchyni, ale i na manžela, protože tahá naše problémy ven z naší rodiny a to se prostě nedělá.
O tom, jaký snacha utrácí peníze, tady můžeme jenom spekulovat, konkrétní čísla nemáme, takže to je dost subjektivní pohled. A že se nestará o domácnost, ve které nikdo nežije? No a? Tříměsíční děcko buď kojí nebo mu dává UM a zbytek co? Má si vařit oběd sama pro sebe? Každá ženská, která zůstane přes týden doma sama, tak si musí udělat nějaký vlastní program, to tak bohužel funguje. Tahle jezdí po příbuzných. Tak ať si jezdí. Vadí to chlapovi? Tak ať si to vyřeší, ale prostě ne se svojí maminkou. Domluvili se tak, tak prostě musí přinášet kompromisy. Snacha by taky mohla sedět doma na pr.deli a užírat se tím, co ten její dělí celý týden v Rakousku bez ženský a jestli tam náhodou nemá nějakou jinou. Tak tahle to asi neřeší, když si udělá na celý týden program. Sama zakladatelka psala, že na víkendy je doma s mužem, tak ho nijak nešidí. Tady se opravdu vaří problém tam, kde žádný není. :roll:

• Citovat
  • Upravit
10975
@Regina Hero píše:
a to víš jak, že tam nikdo nežije? A i kdyby si vyprala u příbuzných, navařila tamtéž, tak co? Je to povinnost doma šůrovat a starat se, když nemusím? Jak trajdat? Když jedu na návštěvu za rodiči, tak trajdám? Koukám, že ti ta něčí nepřítomnost doma pěkně leží v žaludku ;)Příspěvek upraven 14.09.15 v 12:42

Tak pokud žijí v synově bytě a on tam přes týden není, tak tam asi není nikdo. A tomu když jeden den někam přijedeš a druhý jedeš někam dál se říká u nás trajdat. Pokud by jela na návštěvu k rodičům, tak tam snad může zůstat dýl a třeba to prostřídat. A něčí nepřítomnost doma mi fakt v žaludku neleží, sama jsem celé léto s dětma víceméně mimo domov, takže o tom to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.9.15 12:52

@sagina jasně, pokud by jezdila sama, je to úúplně šumák, ale mě přijde to, že mimino tráví každou nco někde jinde docela extrém, děti mají rády svoje jisté, zázemí a pokud to jde, tak i režim.. být otcem dítěte, taky se mit o mc nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.9.15 12:53

@RadkaCh evidentně si doma hubu otevřela bylo mu řečeno, že taky dítě nemusí vidět vůbec.. mě to přijde jako problém kalibru, jež je hoden rozmáznout na netu i bez toho, a by tchýně byla kráva nebeská… @sagina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.9.15 12:54
@atominnka píše:
dobře, tak to napíšu jinak - pokud by jim plat stačil, tak bych to nepodpořila. Protože sama vím, jaký to je být na děti víceméně sama

jo, já to vím taky, ale pokud to tak někdo chce mít (z jakéhokoliv důvodu - lepší práce, našetřit na dovolenou, barák, cokoliv), tak proč ne… vždy je to věc jen těch dotyčných… někdo zvládá být na děti sám přes týden, jiný to nezvládá ani s manželem či přítelem a rodinou v místě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.9.15 12:56
@MisaHanuska píše:
Tak pokud žijí v synově bytě a on tam přes týden není, tak tam asi není nikdo. A tomu když jeden den někam přijedeš a druhý jedeš někam dál se říká u nás trajdat. Pokud by jela na návštěvu k rodičům, tak tam snad může zůstat dýl a třeba to prostřídat. A něčí nepřítomnost doma mi fakt v žaludku neleží, sama jsem celé léto s dětma víceméně mimo domov, takže o tom to není.

takže vlastně celé léto s dětma trajdáš taky… ;)
U nás se to používá jako hanlivé označení… normálně se říká, že jezdí tam a tam… a když chce někdo to samé říct urážlivě, tak řekne, že trajdá… takže jsem to slovo pochopila jinak než jsi ho mysela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
14.9.15 13:00

Cituji z knihy Základní formy strachu od Fritze Reimanna:

Pro začínající orientaci malého dítěte ve světě je nezbytné, aby mělo jeho okolí určitou stabilitu. Tak se s ním postupně seznámí a může k němu pojmout důvěru; důvěrné obeznámení je základem schopnosti důvěřovat. Příliš časté střídání referenčních osob, přílišné střídání prostředí a smyslových dojmů nemůže dítě zpracovat (např. trvalá hlučná zvuková kulisa z rádia a televize, jasné osvětlení do pozdní noci, kdy dítě spí, časté neklidné cestování atd.). Takový neklid v okolí a matky, které rušivě vnikají do bytostí dítěte, nedbají na jeho potřebu klidu a samoty, příliš se jím zabývají, všude ho vláčejí s sebou a nedávají mu možnost, aby se zabývalo svými vlastními vnitřními podněty, to rovněž způsobuje, že dítě se stáhne zpět a bázlivě a podrážděně se uzavře. Vedle těchto prostředí jsou i taková, která dítě záhy přetěžují, a tím působí ve směru schizoidního vývoje, protože mu neumožňují organický růst. Jsou to prostředí, v nichž se dítě musí přizpůsobovat životu mezi velmi komplikovanými nebo nezralými dospělými, kteří se neumějí vypořádat se svými vlastními problémy či se životem vůbec. Dítě pak musí velmi brzy vyciťovat nálady a chápat situace, aby ještě nezatěžovalo sebou samým atmosféru, která je sama o sobě napjatá a současně labilní…Přijde mi to docela zajímavé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
14.9.15 13:00

@Regina Hero Omyl, netrajdám. Já tam přijedu, měsíc setrvám a potom zase odjedu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.9.15 13:01
@Regina Hero píše:
jo, já to vím taky, ale pokud to tak někdo chce mít (z jakéhokoliv důvodu - lepší práce, našetřit na dovolenou, barák, cokoliv), tak proč ne… vždy je to věc jen těch dotyčných… někdo zvládá být na děti sám přes týden, jiný to nezvládá ani s manželem či přítelem a rodinou v místě…

jj to určitě ;) já to neodsuzuji, jen jsem psala pohled na věc, kdyby tu byla diskuse na toto téma (jak tu zmínila krysa)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
14.9.15 13:01
@Krrysa píše:
Kdyby tady byla diskuze : syn neuživí dítě a přítelkyni, protže má malou výplatu, ale má možnost dělat v rakousku, jezdit domů na víkendy a vozit super peníze, nenašel by se tu nikdo, kdo by to nepodpořil…

Jinak jo, já bych to nepodpořila. Tenhle model rodiny se mi absolutně nelíbí a já bych to nezvládala. Buď zapracovat na příjmech doma nebo zmenšit výdaje nebo teda do zahraničí, ale všichni. Já bych v žádném případě nechtěla zůstávat takhle pravidelně doma sama. To bych se možná k rodičům nakonec i odstěhovala, abych nemusela být sama doma. Tohle, podle mě, prostě nemůže dlouhodobě fungovat správně.
Ale furt je to o tom samým. Prostě si to musí vyřešit sami. Jo a ptala ses něco o tom, kde se píše, že se do toho zakladatelka plete. Tak si přečti jenom ten úvodní příspěvek. Sama tam píše, že jí domlouvá, že to tak dělat nemá ;)

• Citovat
  • Upravit
10975
14.9.15 13:02

Jinak jsem si teda přečetla úvodní příspěvek znovu a vlastně nechápu, kde snacha trvale žije. Jezdí k matce, babičce, synovi na víkend. Postýlku má jen v bytě u syna. A kde teda žije ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
14.9.15 13:08
@Krrysa píše:
@RadkaCh evidentně si doma hubu otevřela bylo mu řečeno, že taky dítě nemusí vidět vůbec.. mě to přijde jako problém kalibru, jež je hoden rozmáznout na netu i bez toho, a by tchýně byla kráva nebeská… @sagina

Tak si ji asi bude muset otevřít jiným způsobem, ale pořád bez maminky. Nebo tobě by se líbilo, kdybyste řešili s mužem nějaký problém a musela ho řešit i s jeho mámou? Jestli jo, tak prosím, ale pro mě jsi teda sebemasochista :lol: Mně prostě nepřijde normální, aby se rodinné problémy řešily mimo rodinu. Ať s tchyní nebo s vlastní mámou nebo s kýmkoliv jiným. To se prostě nedělá za žádných okolností. Jestli na ni synek spolu s maminkou nastoupili s řečmi o tom, jak JIM se to nelíbí atd., tak já bych se taky hodně zabejčila. Byla bych totiž neskutečně uražená a ponížená, že si muž musí přibírat na rodinné hádky svoji matku. A to bych ji mohla milovat sebevíc, prostě se to nedělá. Přes to u mě vlak nikdy nepojede.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová