Problémy se snachou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
14.9.15 11:44
@Viwienn píše:
Velký problém, když syn pracoval v ČR chyběli jim peníze, proto se rozhodl jít jinam a ona souhlasila.

A?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.9.15 11:48
@Viwienn píše:
Velký problém, když syn pracoval v ČR chyběli jim peníze, proto se rozhodl jít jinam a ona souhlasila.

Tak to si musí člověk rozmyslet, jestli je lepší, když chybí peníze anebo manžel. Osobně si teda moc nedovedu představit situaci, že rodina s jedním dítětem a pracujícím šikovným mužem, živoří až tak, že musí muž odejít do zahraničí.

Já tě chápu, mám už syna odrostlého, sice děti nemá, ale představa, že by měl, není tak nereálná. A taky si myslím (protože mám i roční dítě), že je dobré, když má dítě řád, domov. A taky by se mi moc nelíbilo to, co popisuješ. Jenže to si člověk nevybere, nezbývá, než držet hubu a krok. :nevim: stejně si myslím, že příčina je ta, že on není doma a ona nechce být sama. A je logické, že jede za svou matkou svým otcem, než za tchýní, tak to je. Holky se táhnou k matkám. Mám tři syny (+dceru) a je mi jasný, že jejich ženy budou mít zřejmě bližší jejich matky, na tom se nic nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.9.15 11:49

Hádám:
Syn má strach, aby jeho syn nebyl jako ta holčička ze školky, kde učíš? Je to tak? Ty jsi
to probírala s mladými, spíš se synem tedy a snažíte se snachu udržet víc doma - tedy dítě v režimu.
 Ano?

Jak často tedy to dítě spí doma? Kolikrát do týdne? Přece nejsou po návštěvách 7 dní v týdnu. Nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
14.9.15 11:50
@Viwienn píše:
Syn je z toho zoufalý

z čeho je syn zoufalý? z toho, že jeho přítelkyně nesedí doma na zadeli, když on je pryč? no, upřímně - to mi zavání domácím násilím nebo přehnanou žárlivostí a citovým vydíráním… nebo tedy to ve skutečnosti s tou zoufalostí není až tak strašné a tchyně si přibarvuje :nevim:

já mám děti tři a dokud byly takhle malé, tak cestování s nimi bylo paráda - kde jsem byla já, tam byly spokojené. „problémová“ v tomhle byla jedině prostřední holka, která byla zvyklá spát v postýlce, takže jsem pro ni vždy potřebovala postýlku. nejstarší naopak v tomhle věku spala zásadně se mnou v posteli (a přes den v šátku) a nejmladšímu to bylo šumák, vyspal se jak v postýlce, tak se mnou v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
14.9.15 12:01
@Viwienn píše:
Jsem učitelka v mateřské školce, máme tam 2,5 letou holčičku, která také přespává skoro každý den někde jinde. Je to strašně bázlivé a vynervované dítě, které nemá žádné zázemí. Proto také mám strach, aby tak nedopadl můj vnuk.
Jinak díky všem za názory…

tak jestli jste učitelka v mateřské školce, tak víte, že každé dítě je jiné a každé dítě jinak bude zvládat změny. Taky záleží na tom, proč holčička přespává každý den jinde. Váš vnuk je neustále se svojí maminkou a jemu blízkými lidmi. Žádné násilné či hlučné prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
14.9.15 12:03

Vidím problém v tom, že pokud je snacha pryč 6 dní ze 7. Tak s chlapečkem je jeho vlastní táta pouhý den. A to mi teda v pořádku nepřijde. Navíc mi teda přijde taková rozcestovanost na hlavu. Proč proboha musí v jednom týdnu obrazit všechny? Tak může jet jednou k mámě, podruhé k babičce a být tam klidně celý týden a na víkend, kdy je doma tatínek se vrátit domů, když tam nevydrží. Ale i to o něčem vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
14.9.15 12:08

Já mám z toho nějak pocit, že to paní tchýně zveličuje a přibarvuje. V úvodním příspěvku píše, že víkendy jsou s tatínkem dítěte, ale jinak v průběhu týdne 2 dny tam, 2 dny tam a 2 dny jinde - to nějak nevychází, to by týden musel mít 8 dní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
14.9.15 12:10

Má svůj byt, ale jestli jako tchýně sledujete její návštěvy stejně jako její odjezdy k příbuzným tak se nedivím, že je pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.9.15 12:14
@Princess píše:
Já mám z toho nějak pocit, že to paní tchýně zveličuje a přibarvuje. V úvodním příspěvku píše, že víkendy jsou s tatínkem dítěte, ale jinak v průběhu týdne 2 dny tam, 2 dny tam a 2 dny jinde - to nějak nevychází, to by týden musel mít 8 dní :nevim:

nebo to taky může být, že každý týden stráví dva dny jinde než doma, zbytek je doma a o víkendu s tátou… což není určitě nic závadného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.9.15 12:15
@MisaHanuska píše:
Vidím problém v tom, že pokud je snacha pryč 6 dní ze 7. Tak s chlapečkem je jeho vlastní táta pouhý den. A to mi teda v pořádku nepřijde. Navíc mi teda přijde taková rozcestovanost na hlavu. Proč proboha musí v jednom týdnu obrazit všechny? Tak může jet jednou k mámě, podruhé k babičce a být tam klidně celý týden a na víkend, kdy je doma tatínek se vrátit domů, když tam nevydrží. Ale i to o něčem vypovídá.

A co je tchyni do toho? To si má snad její syn vyřešit sám, pokud je tedy svéprávný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.9.15 12:19

@Viwienn
Staráte se do věcí, do kterých vám nic neni. Měli jsme to s tchýni podobně, vyjadřovala se k věcem do kterých jí nic nebylo, pár let jsme to s manželem z ucty k rodičům přecházeli, nepřestala a teď se s ní už nestýkame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
14.9.15 12:22

@radkka jjj, já taky někde psala, že mi to přijde nefér z pohledu tatínka a tím je myslím řečeno to, že by si to měl řešit on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.9.15 12:25
@Raddkka píše:
Má svůj byt, ale jestli jako tchýně sledujete její návštěvy stejně jako její odjezdy k příbuzným tak se nedivím, že je pryč…

No, já si říkám, jestli snacha nesedí pokojně na zadku doma a do telefonu tchyni nelíčí, jak je 150 km daleko, aby náhodou neinkasovala návštěvu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
@MisaHanuska píše:

O čem to vypovídá? Tchýně na to může mít názor, ale těžko do toho může nějak zasahovat. Jestli to vadí synovi, ať si to s matkou svého dítěte vyřeší sám.

Zakladatelko, tříměsíčnímu dítěti je většinou dost jedno, kde spí, důležitá je pro něj přítomnost jedné pečující osoby. Dívej se na to z té lepší stránky, snacha tvému vnukovi zajišťuje program, věnuje se mu (nebo se mu věnují příbuzní). Proč spí ta holčička u vás ve školce každou noc jinde? Neprobíhá tam nějaká střídavka? Střídání pečujících osob může být pro malé děti mnohem větší stres než cestování. Navíc tři měsíce a dva a půl roku je pořád dost velký rozdíl.
Působí to na mě tak, že jste to se snachou obě vzaly za špatný konec. Ty s tím pruzením a vměšováním se (neuraz se), ona se svou nepřiměřenou dětinskou reakcí. Jezdí někdy i se synem na návštěvy k tobě? Chodíš někdy ty k ní? Normálně bych jí řekla, že bych se ráda s vnukem viděla a kdy by se jí to hodilo. A po dobu návštěvy bych se kousla do jazyka a zdržela bych se veškerých rad. Naopak můžeš třeba pochválit, co dělá dobře, určitě něco takového je. Ano, je pravda, že styk s vnukem může nařídit soud, ale proč si zbytečně kazit vztahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

@Viwienn asi jsem divná, a le já vnímám snachu jako fracka. nebude po jejím, tak hned neuvidíš dítě anzdar, to je řešení problémů jak stehno.. a že si syn má hledat práci blíže? co když vozí prachy, jaký by jinak neměl? kolik rodin takhle žije? a já teda visím neustálý převážení mimča taky jako tahání kotěte.. dětem sice cestováníé eva, a le taky mají rády svůj klid a zázemí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová