Tchánovci ignorují naše děti

Anonymní
15.9.15 14:14

Tchánovci ignorují naše děti

Zdravím všechny :mavam:
Chci se zeptat na váš názor: tchánovci bydlí vedle nás ve vchodě v paneláku a nejeví zájem o naše děti. Starší syn začal chodit do školy a vůbec se nezajdou zeptat, jak se mu líbí ve škole, nikdy je nechtějí pohlídat (a to jsou děti moc hodný, vyhrají si sami, nevyžadují společnost…), prostě ignorace.Ani nenabídnou pomoc (že by je třeba vyzvedli z družiny, ze školky, dost by mi to pomohlo, kolikrát to sotva stíhám z práce).Zajdou akorát když potřebují oni s něčím pomoct a jinak ne. Dětem ani nic nekoupí, jen na Vánoce a na narozeniny. Přitom naši by je měli(naše děti) nejradši pořád, ale bydlí daleko a pořád jim něco posílají a pořád volají, ptají se.Dost mě to poslední dobou mrzí, už kvůli dětem :nevim:
Jen by mě zajímalo co si o tom myslíte.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2734
15.9.15 14:18

Znám z vlastní zkušeností, bohužel zájem si nevynutíme, takže jedině se stím smířit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
15.9.15 14:19

Že je to jejich právo (jsou to Tvoje děti, ne jejich)… i jejich smůla (jednou je to třeba bude mrzet, že k nim děti nemají vztah).

Co a jak dělají Tvoji rodiče, to s tím nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
15.9.15 14:24

Není to pěkný, ale mně by to bylo jedno. Vtirat se jim nemá cenu. Děti to pochopí, až budou větší a ty si s tím taky nedělej hlavu.

@Kozomr vsadím se, že lidi nemají rádi tebe a to dost :mrgreen: takhle trapně se vtirat do každý debaty s bezcennýma příspěvkama, to má zapotřebí jen opravdovej chudák :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kozomr
15.9.15 14:26

Pani se ptala co si o tom myslime, tak jsem ji jen slusne odpovedel. Kdyby ji a jeji deti meli tchanovci radi, tak se s nima vice bavi a vice o ne zajimaji.
Dekuji za pochopeni.

• Citovat
  • Upravit
5436
15.9.15 14:27

Chápu, že to mrzí, s tchyní to máme jako přes kopírák. Mrzí mě to hlavně kvůli dětem (i když přiznávám, že mně by taky hodně bodlo, kdyby si kluky občas vzala, nebo s nimi jen na chvíli šla na procházku). Její povinnost to ale není a myslím, že do budoucna je to spíš její škoda, protože kluci k ní (na rozdíl od druhého dědečka) opravdu žádný vztah nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.9.15 14:31

Co na to manžel?
Jinak s tím těžko něco uděláš. Zkoušela jsi je přímo požádat o pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
15.9.15 14:32

@Kozomr no jistě a do ostatních debat ses vetrel věru stejně upřímným a pochopeniplnym příspěvkem… Nemá cenu.. Už jsi dneska druhej tydyt.. Bych se vsadila ze jste jeden a ten samej.. :lol: trapný.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
15.9.15 14:34

@Terrinka93
taky dneska koukám, že tu je nový uživatel s velice „užitečnými“ příspěvky :think: :think: chjo zase

Zakladatelko,
zeptám se obráceně ---- co vy? zajímáte se o ně? jdete k nim s dětmi a ptáte se, jak se mají, co dělají, jestli něco nepotřebují? nosí jim děti ukazovat co namalovaly třeba?
(tím nechci nic podsouvat, situaci co popišuješ bohužel znám velice dobře. přesto si zkus odpovědět…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
15.9.15 14:35

Je to škoda. Hlavně jejich. Ty s tím asi moc nenaděláš, možná by nebylo na škodu, kdybyste je trochu „zapojili“ sami. Nebo si s nimi manžel na rovinu promluvil, jestli jim něco vadí. Ale lásku a přízeň si nevynutíš, to musí být v nich, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.9.15 14:39

Není jejich povinností ani hlídat, ani nic kupovat, ani pomáhat atd.. znám. Mi tchánovci ignorovali zcela - vč našeho syna, a to jsme bydleli v jednom domě… ignoruj je též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
15.9.15 14:44

@budi mě takový ignoranti většinou nechávají zcela chladnou, včetně tohohle.. Jen už mě nebaví, že ať si čtu kdekoli, je tam on i s jeho,, smutnejma,, příspěvkama.. A ze by musel psát o smrti dětí jen tak aby něco vyblil mi už trošku vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80164
15.9.15 14:54

Třeba mají strach, aby někdo neřekl, že se pořád vnucují. Ono to tu často bývá, stačí projít diskuze. Tak seberte děti a jděte je navštívit a domluvte se, že byste třeba byli rádi, kdyby malého brali ze školy. Copak musí s iniciativou chodit oni? Jenom se nechtějí třeba míchat do vaší rodiny, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
15.9.15 15:08

Moje tchýně taky nemá zájem o holky. Nic s tím neudělám a upřímně je mi to úplně jedno. Ona má co dělat sama se sebou a se švagrovou, které platí soukromou vejšku, která ji stejně nebaví a k ničemu nebude. Na vnučky není ani čas ani síla a asi tam není ani potřeba z její strany. Holkám je to naštěstí jedno, mají druhou babičku skvělou a báječnýho dědečka k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová