Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, prosím o rady.
Mám doma spoustu sklenic zavařené zeleniny - lečo. My to doma jedli vždy s nějakou uzeninou a vajíčkem, k tomu chleba. Toto mně mé dítě nepozře. Máte nějaké osvědčené recepty s lečem, co k čemu a jak, aby to bylo chutné, pokud možno zdravé a třeba i oblíbené u malých nejedlíků?
Předem děkuji ![]()
Ja to pridavam normalne pod maso a treba s testovinama.Je to moc dobry.
Na těstovik, nebo na pizzu - jako matlání místo protlaku. Naředěné jako polévka, do zapečených brambor.
S uzeninou to taky nejím a s vejcem taky ne, ale mám ráda lečo jen s bramborem nebo chlebem.
Jo a taky klidně na rejži.
Rozmixovat na salsu k bramburkum.
Pod maso uplne uzasny.
Smes na bramboracky.
Jejej toho je
Kromě toho co psaly holky nade mnou, tak mám ráda s luštěninou - čočka, fazole se hodí, pro malýho červená čočka. Je to rychlé, dobré, zasytí…
Holky, děkuji za inspiraci.
Nemůžete se trošku rozepsat? Jako že uvařím rýži, prsknu na to lečo, promíchám a ochutím? To samé s čočkou? A k tomu dáte nějaké maso?
Cibul osmahnu, maso na kousky osmahnu pak na cibuli, zaleju sklenici, muzes dat cervenou papriku. Necham dusit, zahustim a podavam. Moje ala cikanska ![]()
Ala cina - kureci osmahnu, zaliji leceme, podusim, trochu sojovky, zakapnu to trochou solamylu a udelam k tomu bramboracky. Naserviruji bramboracek a na to smes.
V troubě upeču rýži,, cibuli omahnu na velké pánvi přidám mleté maso trochu červené papriky osolím a přidám lečo,, dle chuti trochu docukrovat a nechat podusit pak smíchat z rýži a máš výborné rizoto ![]()
Já dávám lečo na maso. Na vepřové koltetky dám plátky šunky, pak lečo, navrch nastrouhaný sýr a zaliju smetanou. Dám péct do trouby a jíme s kaší, je to dobrota.
A urcite by z toho byla dobra smes treba na topinky nebo tousty. Kureci maso na kousky osmazit na cibulce, pridal leco, podusit, pridat cesnek, chilli, mozna prisladit a sup na topinku.Na zaver posypat syrem.Mnam ![]()
Milujeme- upéct kuře, uvařit těstoviny.
Potom uvařený těstoviny nasypat do pekáře, přidat obraný maso z kuřete, zalít lečem a přidat eidam- zamíchat a krátce zapéct
Mňamka
Teda, tolik receptů! Děkuji, začnu zkoušet. Upřímně, mně se sbíhají sliny, jen ta moje malá nežrafka bude prskat, ona nejí omáčky ani nic blemc, jen suchý maso, suchá rýže - prostě transparentní jídlo, tak nevím. Ale třeba něco málo ochutná.