Lednice vestavěná nebo normální
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
lednice vestavěná nebo normální
Ahoj holky, co myslíte, že je lepší vestavěná lednice nebo normální?
Zařizujeme novou kuchyň a chtěli jsme vestavěnou lednici, ale zdálo se
mi v ní méně místa než máme teď. Chtěli bychom lednici co největší, protože
tam nebude sklep. Tak si myslím, že bude lepší volně stojící. Co si myslíte a jak je to s chlazením? Slyšela jsem, že ty vestavěné musejí vydávat víc energie. Je to pravda?
Díky za odpověďi.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vestavěný lednice jsou uvnitř prostě menší, ale rozhodně nedělaj takovej bengál jako volně stojící, takže si dávej pozor na hlučnost, protože většina lednic má jenom jeden kompresor, kterej táhne všechno. U vestavěný máš výhodu, mít mrazák zvlášť, lednici zvlášť, každý má svůj motor a líp se u reguluje teplota v mrazáku, toť moje zkušenost, teď mám volně stojící a dost dlouho mi trvalo než jsem si na ní zvykla, hlavně kvůli hluku, z počátku vydávala naprosto šílený zvuky, teď už je to docela dobrý, asi byla i špatně usazená.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozdíl by měl být jenom čistě estetický, i v kuchyňském studiu nám řekli, že je to jen na našem vkusu… + ta vestavěná je teda menší. My jsme potřebovali do vzniklé ďoury dát lednci co největší, volba vkusu šla stranou a je tam volně stojící. Co se hlučnosti týče, tak ještě nikdy žádný zvuk nevydala (zapnutá opravdu je
), takže nevím, co víc bych mohla chtít od vestavěné. Mrazák mám apriory jinde, tak o tom žádná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame vestavenou lednici a pod ni mrazak. Velikostne zalezi na tobe jak na ni mas velkou skrin a podle toho zvolis velikostlednice a mrazaku. V mistnosti to neni vubec slyset a ani poznat. A hlavnee........nechyta se pod ni a za ni bordeeeel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no hlavni nevyhodou vestavne je to, ze kdyz se ti po par letech podela, tak muze byt problem sehnat takovou, ktera bude do toho puvodniho mista pasovat, coz s volne stojici takovy problem odpada… resili jsme totez pred par lety v praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme volně stojící kombinaci mrazák a nad ním lednice. Zůstala nám z dob před přestavbou, je to jednomotorové Gorenje v nerezovém designu. Je to dominanta kuchyně a opticky vyvažuje masu špajzové skříně a skříně s vestavěnou troubou a mikrovlnkou na opačné straně. Kuchyni máme bílou, podlaha a pracovní deska světlý masiv, obklady tmavě modré a bílými spárami, nerezové a černé akcenty (varná deska, čela trub a lednice, dřez a doplňky). Kdybych si měla volit novou tak opět volně stojící, asi nějaký retro solitér v modrém provedení. Ta naše je dostatečně velká (tuším nějakých 100l mrazák+120l lednice, jsme sice 4 žrouti a vaříme často, ale takovou tu „americkou“ obrkrávu bychom neuživili), sama se odmrazuje a voda se odvádí sběrným kanálkem někam dozadu a tam kape na motor a odpařuje se (a to bych nerada aby se to odpařovalo do zabedněného prostoru, plísničky nejsou náš přítel), kravál nedělá vůbec, chladí parádně (třída A, mám zregulováno na stupeň 1-2, na zimu ještě ubírám).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak u nás zvítězil design.Máme všechno ve vestavbě protože prostor je hodně otevřený a spojený s jídelnou a obývákem. Nechtěla jsem, aby mi myčka, nebo lednice byla vidět. Vybrali jsme tu co má na trhhu největší mrazák-Liebher. Jsem s ní naprosto spokojená. Je ale pravda, že předtím jsme měli takovou „krávu“ Calex, tak ta byla prostornější. Fakt si myslím, že je to jen na vkusu. Vzadu je prostor nahoře otevřený a páry z automatického odmrazování stoupají tím otvorem pryč, takže žádné plísně nehrozí. Navíc dole když odklopím kryt tak pod ní můžu pohodlně vytřít, jelikož stojí vysoko jako ostatní skřínky kuchyně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my máme normální lednici s trojšuplíkovým mrazákem pod ní a můj drahý, truhlář, nám ji udělal do skříně, takže vlastně věstavěnou
akorát nemám kam dávat v budoucnu Vojtovo výtvory, magnet není kam lupnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…a to jsem zapomněla! To je důležité kritérium výběru - magnetky!
![]()
Matýsek si na nich ujíždí…co bychom si počali bez nezakryté lednice!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já jám vestavnou (dole mrazák, nahoře lednice) a je rozhodně menší než volně stojící. Dneska už si můžeš vybrat podle velikosti, hlučnosti, spotřeby i počet komresorů u obou typů, takže bych řešila jen velikost a vzhled. Mám ještě vedle stojící starý 3šuplíkový mrazák, ale ten časem nahradíme asi ještě jednou lednicí s mrazákem, protože teď mám co dělat se do té jedné vejít když nakoupíme a já navařím a mám tam nacpat hrnce. Myslím ideálně to vyřešila má sestřenka, která pořídila vestavnou lednici (jen lednici) do kuchyňské linky a ve spíži má velký 6 šuplíkový mrazák (volně stojící). Ale na to je potřeba mít místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím tebe a jak to tvůj drahý mažel truhlář udelal, my máme normální lednici a já bych ji chtela zabudovat do nové kuchyně a vestavnou- drahou kupovat nechci ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám vestavěnou lednici, je asi přes 2m vysoká a je super. Velká a praktická. neměnila bych ![]()
- Citovat
- Upravit
no mě spíše zajímá dámy jak z nevestavné udelat vestavnou, jelikoz lednici uz máme, tak, ji nechceme vyhazovat.
- Citovat
- Upravit
@vlasticka.123 píše:
no mě spíše zajímá dámy jak z nevestavné udelat vestavnou, jelikoz lednici uz máme, tak, ji nechceme vyhazovat.
tak to jedině udělat na ní skříň a tu dát do ní, jinak vestavěné ledničky mají speciální dvířka, které se zavěsí do dveří linky. To bys musela ale otevřít nejdřív dvířka skříně a pak lednici a to si myslím, že tě to bude otravovat ![]()
- Citovat
- Upravit
z nevestavné vestavnou neuděláš. nebo uděláš, ale odejde ti poměrně brzy, protože je dělaná tak, že potřebuje hodně větrat.
My máme vestavnou dvoumetrovou obrovskou a drahá mi tedy v porovnání s volně stojícími nepřišla
- Citovat
- Upravit