Lednice vestavěná nebo normální

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
13.8.09 05:35

lednice vestavěná nebo normální

Ahoj holky, co myslíte, že je lepší vestavěná lednice nebo normální?
Zařizujeme novou kuchyň a chtěli jsme vestavěnou lednici, ale zdálo se
mi v ní méně místa než máme teď. Chtěli bychom lednici co největší, protože
tam nebude sklep. Tak si myslím, že bude lepší volně stojící. Co si myslíte a jak je to s chlazením? Slyšela jsem, že ty vestavěné musejí vydávat víc energie. Je to pravda?

Díky za odpověďi.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
13.8.09 07:36

Vestavěný lednice jsou uvnitř prostě menší, ale rozhodně nedělaj takovej bengál jako volně stojící, takže si dávej pozor na hlučnost, protože většina lednic má jenom jeden kompresor, kterej táhne všechno. U vestavěný máš výhodu, mít mrazák zvlášť, lednici zvlášť, každý má svůj motor a líp se u reguluje teplota v mrazáku, toť moje zkušenost, teď mám volně stojící a dost dlouho mi trvalo než jsem si na ní zvykla, hlavně kvůli hluku, z počátku vydávala naprosto šílený zvuky, teď už je to docela dobrý, asi byla i špatně usazená.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
13.8.09 07:55

Rozdíl by měl být jenom čistě estetický, i v kuchyňském studiu nám řekli, že je to jen na našem vkusu… + ta vestavěná je teda menší. My jsme potřebovali do vzniklé ďoury dát lednci co největší, volba vkusu šla stranou a je tam volně stojící. Co se hlučnosti týče, tak ještě nikdy žádný zvuk nevydala (zapnutá opravdu je :lol: ), takže nevím, co víc bych mohla chtít od vestavěné. Mrazák mám apriory jinde, tak o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
13.8.09 08:11

Mame vestavenou lednici a pod ni mrazak. Velikostne zalezi na tobe jak na ni mas velkou skrin a podle toho zvolis velikostlednice a mrazaku. V mistnosti to neni vubec slyset a ani poznat. A hlavnee........nechyta se pod ni a za ni bordeeeel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
13.8.09 08:41

no hlavni nevyhodou vestavne je to, ze kdyz se ti po par letech podela, tak muze byt problem sehnat takovou, ktera bude do toho puvodniho mista pasovat, coz s volne stojici takovy problem odpada… resili jsme totez pred par lety v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.8.09 08:50

Máme volně stojící kombinaci mrazák a nad ním lednice. Zůstala nám z dob před přestavbou, je to jednomotorové Gorenje v nerezovém designu. Je to dominanta kuchyně a opticky vyvažuje masu špajzové skříně a skříně s vestavěnou troubou a mikrovlnkou na opačné straně. Kuchyni máme bílou, podlaha a pracovní deska světlý masiv, obklady tmavě modré a bílými spárami, nerezové a černé akcenty (varná deska, čela trub a lednice, dřez a doplňky). Kdybych si měla volit novou tak opět volně stojící, asi nějaký retro solitér v modrém provedení. Ta naše je dostatečně velká (tuším nějakých 100l mrazák+120l lednice, jsme sice 4 žrouti a vaříme často, ale takovou tu „americkou“ obrkrávu bychom neuživili), sama se odmrazuje a voda se odvádí sběrným kanálkem někam dozadu a tam kape na motor a odpařuje se (a to bych nerada aby se to odpařovalo do zabedněného prostoru, plísničky nejsou náš přítel), kravál nedělá vůbec, chladí parádně (třída A, mám zregulováno na stupeň 1-2, na zimu ještě ubírám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
13.8.09 09:17

No tak u nás zvítězil design.Máme všechno ve vestavbě protože prostor je hodně otevřený a spojený s jídelnou a obývákem. Nechtěla jsem, aby mi myčka, nebo lednice byla vidět. Vybrali jsme tu co má na trhhu největší mrazák-Liebher. Jsem s ní naprosto spokojená. Je ale pravda, že předtím jsme měli takovou „krávu“ Calex, tak ta byla prostornější. Fakt si myslím, že je to jen na vkusu. Vzadu je prostor nahoře otevřený a páry z automatického odmrazování stoupají tím otvorem pryč, takže žádné plísně nehrozí. Navíc dole když odklopím kryt tak pod ní můžu pohodlně vytřít, jelikož stojí vysoko jako ostatní skřínky kuchyně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
13.8.09 10:29

my máme normální lednici s trojšuplíkovým mrazákem pod ní a můj drahý, truhlář, nám ji udělal do skříně, takže vlastně věstavěnou :lol: akorát nemám kam dávat v budoucnu Vojtovo výtvory, magnet není kam lupnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
13.8.09 12:50

…a to jsem zapomněla! To je důležité kritérium výběru - magnetky! :lol: :lol:
Matýsek si na nich ujíždí…co bychom si počali bez nezakryté lednice!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
13.8.09 14:23

Ahoj, tak já jám vestavnou (dole mrazák, nahoře lednice) a je rozhodně menší než volně stojící. Dneska už si můžeš vybrat podle velikosti, hlučnosti, spotřeby i počet komresorů u obou typů, takže bych řešila jen velikost a vzhled. Mám ještě vedle stojící starý 3šuplíkový mrazák, ale ten časem nahradíme asi ještě jednou lednicí s mrazákem, protože teď mám co dělat se do té jedné vejít když nakoupíme a já navařím a mám tam nacpat hrnce. Myslím ideálně to vyřešila má sestřenka, která pořídila vestavnou lednici (jen lednici) do kuchyňské linky a ve spíži má velký 6 šuplíkový mrazák (volně stojící). Ale na to je potřeba mít místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vlasticka.123
23.5.12 11:41

Prosím tebe a jak to tvůj drahý mažel truhlář udelal, my máme normální lednici a já bych ji chtela zabudovat do nové kuchyně a vestavnou- drahou kupovat nechci :(

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
23.5.12 12:03

Mám vestavěnou lednici, je asi přes 2m vysoká a je super. Velká a praktická. neměnila bych :palec:

• Citovat
  • Upravit
vlasticka.123
23.5.12 17:17

no mě spíše zajímá dámy jak z nevestavné udelat vestavnou, jelikoz lednici uz máme, tak, ji nechceme vyhazovat.

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
24.5.12 19:26
@vlasticka.123 píše:
no mě spíše zajímá dámy jak z nevestavné udelat vestavnou, jelikoz lednici uz máme, tak, ji nechceme vyhazovat.

tak to jedině udělat na ní skříň a tu dát do ní, jinak vestavěné ledničky mají speciální dvířka, které se zavěsí do dveří linky. To bys musela ale otevřít nejdřív dvířka skříně a pak lednici a to si myslím, že tě to bude otravovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
24.5.12 19:30

z nevestavné vestavnou neuděláš. nebo uděláš, ale odejde ti poměrně brzy, protože je dělaná tak, že potřebuje hodně větrat.
My máme vestavnou dvoumetrovou obrovskou a drahá mi tedy v porovnání s volně stojícími nepřišla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max