Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
My máme od fisher price zen houpátko-to je eletrický(zvolíš si rychlost, hudbu či jen ptáčky. Koupila jsem ho malé, když měla 3 měsíce. A hrozně se v něm bála. Oblíbila si ho až v 6 měsících ![]()
@Malvajs My měli Fisher Price, takovou tu základní klasiku. Samostnané houpání se mi zdá zbytečné ![]()
Nase mala ma lehatko od Zopa design, maji nekolik variant a cenove je take prijatelne. Vibruje, ale mala to moc nemusi. Blika a hraje nekolik melodii. Je polohovatelne, s pasy. Davam tam malou celkem na max. hodinku a pul denne, nekdy ani to ne.
@Malvajs Já měla to s prověšenou látkou a to prý na záda špatné není. Dávala jsem ji tam málo - při vysávání jsem si ji poponášela, při úklidu koupelny. Ale obecně jsem se ji snažila dávat spíš do lehu - třeba pod hrazdičku. Ke kuchyni, koupelně jsem si jezdila s postýlkou, nebo byla na dece na zemi a tak… když byla klidná, tak jsem ji enchala v obývaku na zemi a vysávala (vytírala) vedlejší místnosti.
To, co máme stojí 1500 a já pak moc moc litovla, že jsem se koupila nové. Bylo to zbytečné, dají se koupit za třetinovou cenu jako nové.
Každý máme jiné představy, ale po dvou dětech se mi zdá samohoupací lehátko za 3000 fakt zbytečný. Největší využití mělo stejně až při krmení, než si holky sedly.
Doporučuju Bright starts, mají lehátka a houpačky na principu zavěšené látky (bez pevné výstuhy pod tělíčkem), což je prý o dost lepší pro páteř miminka. My máme houpací lehátko Comfort and Harmony, má samostatné houpání, časovač, hraje celkem příjemné uklidňující melodie (nelezly mi na nervy, když hrály delší dobu), ale nevibruje. Houpání jsme hodně využili, syn v tom byl rád, i když jsem ho tam nenechávala nějak moc dlouho ani často. Později jsem lehátko využila i na krmení, když ještě neseděl, neměli jsme polohovací jídelní židličku. Hrazdičku moc zajímavou nemá, ale já jsem to vyřešila tak, že jsem mu na ni pověsila jeho oblíbenou hračku a to mu stačilo.
Jo a to naše Bright starts je polohovatelné na 2 polohy - víc do lehu a víc do sedu (není to ale úplný sed) a je vhodné od narození. Mimčo tam leží, jako bys ho měla v šátku nebo v náručí.
Jo a k těm hračkám - FP mají podle mě třeba pěkné hračky, ale stejně jsem tam věšela všechno možný ![]()
@Malvajs
Použité automatické od Fisher Price se dají sehnat za 1500,–kč a jsou perfektní, mají několik typů.
@Malvajs není zač.
Ono nikdy nevíš, jak tam to dítě bude dlouho. Já jsem tam dávala syna sice třeba na 10, 15 minut, když jsem potřebovala něco udělat s volnýma rukama a on na mě chtěl vidět, ale občas se mi stalo, že v lehátku usnul a to tam pak byl 2 hodiny v kuse.
@Malvajs Houpani ma 6 rychlosti, když byl maly uplne miminko, davala jsem to na tu nejpomalejsi, pak jak byl vetsi, tak mel radsi rychleji, ale to jsem davala jen na chvilicku. My mame houpačku bez vibrovani, ale jsou od te same znacky i vibracni, ale ty zase nehoupaji, bud jedno nebo druhé. Bohuzel clovek dopředu nevi, co se diteti bude libit.
Ohledne polohovani - zkus se podivat na internetu, jestli nenajdes obrazky. My jsme bohužel mimo domov a nemame ho tady, jinak bych ti to vyfotila. Pozice dítěte v lehatku je porad stejna, ale na bocich lehátka, tam, kde je zavesene na tech drzacich, je polohovani a sedacka se da naklopit nebo přizvednout. Lezici poloha je vhodna od narozeni.
Ahojte také vybírám lehátko a zatím jse rozhoduji jestli koupit babypoint elsa, newbudy lasco nebo fisher price precious planet 2v1 které by jste doporučily???
@kamajvik
Na Elsu od Babypointu jsem taky tenkrát koukala a byl to můj první favorit, ovšem když jsem se na ní byla podívat nepřišla mi moc pohodlná a praktická takže jsem od ní odstoupila. Newbuddy Lasco se hrozně líbilomé mamce ale mě nějak nezaujalo a přišlo mi hrozně nakloněné dopředu
S Fisher Pricem žádnou zkušenost nemám, ale máme od Bright Starts, maximální spokojenost ![]()