Lehká mozková dysfunkce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
5.2.11 17:39

misoule-děkuji :kytka: a co změna prostředí?jak jsem už psala že se chceme stěhovat a půjde asi do jiné školky,nebude to v jeho hlavičce příliš velký bordel?nemůže mu to nějak ještě víc přitížit??Dali jsme mu odklad o rok tak ten rok do té školy ještě chodit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
5.2.11 17:46

No, změna prostředí není jednoduchá pro nikoho. Otázka je, zda má či nemá kamarády ve stávající školce. Popřemýšlej o přípravné třídě. Doma zaveďte už teď pevný režim. Hra, učení, odpočinek, strava. Těmto dětem pomáhá pevný řád. I když se na něj nejdříve hůře přizpůsobujou, lépe se potom adaptují ve škole. Jejich cílená pozornost je pod 10 minut, nechtěj po něm víc. Takže to co po něm budeš chtít si ty nejdříve pořádně rozmysli a pak mu teprve zadávej práci v jasném znění. Strašně důležitá je pochvala. Chválit a chválit za banalily. Pokud bude motivovaný a práce ho bude bavit, je to hned o něčem jiném:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
5.2.11 17:58

misoule-kamarády má ale samozřejmě i to dost trvalo než se s ním děti začali bavit a i ted jsou některý takový odtažitý.To jsou ale spíš děti který jsou rozumově o dost napřed.naše situace ale vyžaduje přestěhovat se.bydlíme v 1+1 a brzy se nám narodí druhé ditě a tam jsme dostali byt 2+1 tak by měl Kubík svůj pokoj,což potřebuje kuli miminku.Jsem z toho tak strašně špatná,pořád na to myslím a štve mě že nám to nikdo dřív neřekl a my to nechali dojít až tak daleko.Něvěděli jsme jak se k němu chovat a to mě ted nejvíc mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
5.2.11 18:07

Vůbec se z toho nestresuj, tohle žádný rodič ovlivnit nemůže. On bude prostě v počátcích potřebovat trochu pomoc s přípravdou do školy a vůbec se srovnat se svým okolím. Ale i tyto těti mnohdy dokazují lepších výsledků, než jejich vrstevníci bez spec. poruch s sy. ADD. Nesouvisí to s IQ…v tomhle pozadu nebude, jen potřebuje jinak věc podat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
5.2.11 18:19

no snad to nějak zvládneme..budeme muset.Ted je na víkend u našich ale až přijede tak se moc těším na to,že začneme trochu jinak a snad to bude lepší.Je to strašně citlivý kluk,takový můj tulínek :roll:
snad i v té školce to bude dobré a zvládne to.je pravda,že na to,že mu bude 6let se chová jako kdyby mu bylo mín ale to bylo naší výchovou,špatně jsme to dělali.snad narazí na takovou chápající p.učitelku jako jsi ty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
5.2.11 20:06

Hele, vůbec nic si nevyčítej. Když jsem teď byla u zápisu, viděla jsem, jak jsou někteří mamánci, jiní odvážlivci a prostě s tím nic neuděláš. Je to dáno v povaze a to vy nezlomíte. Pomalu ho ,,otužujte" návštěvama dětských kolektivů (kroužky)… každé dítě dozraje, je dobře, že má odklad. Za rok už bude mazák:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
5.2.11 20:33

s těma kroužkama nevím.strašně ho baví karate,pořád chodí po bytě a dělá že boxuje ale příde mi že na to ho moc dávat nechci aby se to v jeho hlavičce pak neobrátilo a nepoužíval to na děti :-? něco aby šel na nějaký kroužek zatím není,nic ho netáhne jinak.ani zpěv,ani fotbal(ten tedy jo ale je to kus chlapa,nevím jestli by to pro něj bylo to pravé a je lenivý)ani žádne ruční dovednosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
5.2.11 21:16

Na karate jsem chodila 6 let, od 16 do 22… takhle malé děti se naopak učí, že své dovednosti nesmí jen tak používat proti druhým, je jim vštěpována filosofie toho, že mají předcházet střetům. Hodně běhají, dělají kotouly, učí se pár kopů a úderů. Naopak se perfektně vybijí. Každý kvalitní trenér prckoše učí sebeovládání. Oni pak doma bouchají do lap, ale moc jsem se s agresivitou vůči kaamrádům nesetkávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
5.2.11 21:26

tak myslíš že ho tam mám přihlásit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
5.2.11 21:41

Pokud nechtějí za rok hned 3tis.,můžeš si zaplatit na zkoušku měsíc, tak proč ne. První hoďku ho tam vem v tepláčkách, ať si to vyzkouší. Super jsou pak tábory a soustředění. Bude s lidma, které zná. Dítě si má vyzkoušet širokou nabídku zájmů a samo si vybrat. Tak mu ukažte několik možností:-) Ale v dnešní době je právě problém, že hned chtěj všude platit rok:-( Sama bych prcka klidně na karate dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.2.11 00:11

Kovinko, já jsem na prvním stupni vyzkoušel asi patnáct kroužků, než jsem našel to pravé (astronomie a modelářství). To jen na okraj k tomu, že se nemůžeš rozhodnout, co by pro synka bylo to pravé. Nech ho taky chvilku zkoušet. Něco ho chytne, něco ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.2.11 00:14

Tak mně napadá, zkus mu koupit pár čísel ABC, tak 4 až 6 těsně po sobě (je to časopis, čtrnáctidenník) - oproti mému „mládí“ má dneska hodně pestrý obsah. Třeba ti při pohledu do něj sám řekne, co by ho bavilo… ABC je teda pro trochu větší děti, ale ve srovnání s dřívějškem tam přibylo obrázků a fotografií a ubylo textu. Takže i šestletý by tam možná objevil něco podnětného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
6.2.11 06:03

Kovinko, mohu tě uklidnit, já mám tři syny ve věku 24, 23 a skoro 21 let. Postupně u všech tří byla „diagnostikována“ v té době LMD (bylo to ve věku 6-9.let). U nejstaršího se to projevovalo hyperaktivitou (byl jako neřízená střela), ale na druhé straně chytrý, ve škole jedničkář, u ničeho nevydržel. Druhý byl zase klidný, pomalý, takový kde jsme ho posadili, tam byl, stejně tak u her, stavebnic vydržel, rád četl a čte dodnes. Ve škole než si otevřel sešit všichni už psali. No a nejml. měl od každého trochu. Dnes jsou z nich „normální“ zdraví, dospělí „chlapi“. Sama psycholožka říkala, že těžko říct, jestli LMD bylo způsobeno porodem, během těhu nebo když jej mají všichni tři, tam není i genetická zátěž. Nevím, ale mohu říct, že to opravdu chce, aby byl učitel, jak ve školce, tak hlavně ve škole nápomocen a aby se dítě netrápilo. Myslím si, že dnes už učitelé ví o ADHD o hodně více než před 15.lety. Není to opravdu žádná vada či nemoc, tak se netrap, je to jen a jen o přístupu a ve škole je potom dobré být v kontaktu s vyučujícím (chodit častěji ne jen na tř. schůzky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
6.2.11 10:24

strašně moc všem děkuji za zájem mi napsat :srdce:
Počkám tedy až se přestěhujem a skusím mu domluvit to karate,uvidíme co nám tam řeknou ale manžel pořád říká že je to asi až od 8let,což mi příde jako nesmysl.nevíte někdo od kolika let to karate je??
misoule-to by se mu moc líbilo jezdit na tábor,je i zvyklí být od nás tak by mu to problémy nedělalo a je pravda že jak má kamaráda,nedá na něj dopustit.

juro-to ABC určitě zkusíme,sama ještě nevím co by ho tak moc bavilo.

Anulko-takže jsi taky asi měla co dělat,vid??já mám jednoho prcka a ty měla hned 3,smekám před tebou 8-o .je pravda,že malýho strašně baví skládat puzzle je v tom fakt dobrej a jedině snad u toho vydrží tak mu musím nějaký nakoupit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
6.2.11 19:10

No byl to záááhul, ale zvládli jsme to. Vždy jsme s manž. pracovali tak, aby kluci nebývali sami doma, aby s nima někdo byl. S tím puzzle mi připomíná toho našeho prostředního, knihy, stavebnice, puzzle, to bylo jeho. Právě, že LMD se projevuje různými způsoby, já taky nejdříve nechápala, že jeden je takový, druhý pravý opak a oba mají stejný „problém“. Neboj jsou horší věci v životě-puberta je „sviňa“ a prášky na ni nejsou :lol: a to bylo období, to nám fakt dali kluci zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí