Lehko nahraditelná - dcera preferuje otce

6
5.7.13 02:53

lehko nahraditelna

Dobry den, mam pocit ze ma 2,5 leta dcerka me nema rada. Jeji otec je pro ni cenejsi nez ja. Nez se rozepisu, tak ma dcera je na svuj vek hodne chytra a vnimava. Ja jsem ta prisnejsi z rodicu, protoze jeji otec ji nic nezakazuje a od rano do vecera dokazou delat blbosti. Jde totiz o to, ze v lednu jsem musela do prace na skoro dva mesice ja, staral se o malou pritel, uz tehdy jsem byla nestastna, protoze ona se mnou nechtela byt, porad utikala za otcem a kdyz za mnou prisla, tak jsem se na ni za neco hnevala, co jsem ji zakazala a jeji otec ji to akceptoval. Rikala mi vety, ze me nema rada at jdu pryc, ji ani trochu nevadilo ze nejsem doma. Pak se situace obratila pritel musel do ciziny za praci. Ze zacatku byla tak nevychovana a uminena, ale za chvili byla uzasna, nemusela jsem po ni rvat nebo upominat, ted mi to je fakt lito jak si vzpomenu ze i dostala, nekdy mi uletely nervy za to jaka byla oskliva a neposlusna kdyz je doma jeji otec. Najednou jsem byla pro ni maminka chtela se se mnou mazlit sama od sebe mi rikala ze jsem jeji maminka a ze me mooc rada. Fakt jsem byla stastna, dulezita jak mi to rekla. Po mesici prijel jeji otec a jsem s ni a chova se ke me normalne jen jak ji davam spat a pritom ji ctu. Rano jak se vzbudi vola,,tato!" nechce se mnou byt pomalu ani o vterinu dele a utika za nim do obyvaku, rika mu takove veci (aby jste to pochopili) ze se tu citila sama, mama me zlobi, mama je zla, ja nechci s mamou, nemam mamu rada neni fajna. :( uz ted vim, ze vase nazory budou zastavat to ze byl dlouho pryc, ale to je uplne jedno jestli odjel nebo je doma. Jak se objevi on ja uz neexistuju. Jsem uz utrapena a ubrecena z toho pocitu ze muzu odejit a ona si toho nevsimne, ze se ji po me neztyzka a po tatovi jo, sam mi jednou rekl, ze je zvlastni proc se na me nepta. Mala se chytne kazde hlouposti a to jeji otec umi mistrovsky a je zabavny, ale ja neumim byt takova, zkousela jsem uz to, ale dal vysokou latku. Mnohokrat jsem mu to rikala jaka je a i pres to me nezapoji do lumparen. Kdyz se na ni za neco hnevam a ona place nebo ne, tak prijde a utesi ji, misto aby stal za mnou, protoze ja vzdy za nim stojim a nepodrazim ho ve vychove, kdyz rekne on ne tak ja taky. Preju si nekdy aby byl zase pryc v zahranici nebo porad v praci v CR. Poradte mi at je to lepsi mezi mnou a dcerou. Ja nemam dobre rodice a myslim na ne ve zlem, taky nebyla jsem hodne dite a diky temto zkusenostem se snazim byt dobra mama a chci mit dobre vychovanou dceru a ne selhat. Vzdyt ona mi dala konecne smysl zivota, chci davat lasku ale ona o ni nestoji. Strasne moc dobre se vyjadruje a to co dokaze rict fakt zaboli, ona takove veci nerikala kdyby nemela k tomu duvod. Jsem asi fakt spatna? Dekuju predem za Vase nazory a nemuzu se dockat az si je prectu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2401
5.7.13 03:42

@Lucinka12 Ahoj, prvne chapu, ze ti musi byt tezko- byt mama je narocny, tim spis, kdyz se stane, ze clovek nema pozitivni zpetnou vazbu jako se to stalo tobe. Na me to pusobi dojmem, ze tvoje chytry dite umne vyuziva situace a snazi se tebou manipulovat, k cemuz ji velice dopomaha pristup jejiho tatinka, kterej jak rikas ji vse povoli. Pokud to jde, tak bych to primarne resila prave s nim- ujasnit vychovny pravidla, vysvetlit, ze to ze te stavi do role zlyho policajta ublizuje nejen tobe ale ve finale i ty maly, pokud je rozumnej, tak to pochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
5.7.13 04:05

Taky jeste nepises, jak na to reagujes, kdyz ti rika, ze te nema rada. Moje mala to na me zkusila taky ve vzteku, kdyz nebylo po jejim (byla teda starsi nez tvoje holcicka), tak jsem ji navenek naprosto v klidu (uvnitr byla smesice vzteku a smutku) rekla, at teda jde a najde si jinaci maminku a ja ze si najdu jinou holcicku- vim zni to drsne, ale tim zjistila, ze k zadnymu obmekceni nedojde a byl klid. Manzel stal pri me- to bylo dulezity, tohle ji absolutne netoleroval a pak kdyz jsme byli sami a videl, ze je mi z toho strasne smutno, tak me jeste uklidnoval, at si z toho nic nedelam, ze to mala nemysli vazne, ze to proste jen zkousi, pacz je vycurana jak mraky a mel pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
5.7.13 06:21

Myslím že si to moc bereš. Je to holt tatínkova holčička. On je momentálně ten vzácnější, ten kdo je na mazlení a legrácky a ty jsi ten vychovatel který se musí poslouchat a který po ní něco chce.
Navíc holčička zřejmě čuchá že ti to je líto, pokud ještě fňukáš před ní a ona ví proč, tak je možný že ti to dělá trošku i schválně.
Asi bych být na tvém místě neřešila vůbec nic a nechala to jet tak jak to jede. Pouze bych před malou nebrečela, nedolejzala za ní a neřešila jestli má tatínka radši než maminku a podobně. Jak známo čím víc se s něčím člověk maže tím víc se to táhne.
Prostě to tak ted je že holku to víc táhne za tatínkem. Bud ráda že se jí věnuje jak to jen jde.
A ještě jak píšeš že pokud se na ni ty zlobíš tak jde za tatínkem a on ji utěší - no a proč by si nešla k tátovi pro útěchu? to je přece normální. Ale záleží na tom CO jí řekne. Pokud jí řekne něco v tom smyslu že TY se zlobíš neprávem tak je to špatně. Pokud ji ale utěší a vysvětlí proč ty se zlobíš a bude ji přitom třeba hladit po hlavičce-tak co je na tom? Je to malý dítě a to potřebuje útěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
5.7.13 06:46

Ahoj, myslim, ze to musis vyresit predevsim sama v sobe- nemuzes podlehat naladam 2,5leteho ditete, co budes delat az ji bude 16 a bude tebou manipulovat v uplne jinych dimenzich?? moje dite taky hodne tihne k tatinkovi, prijizdi domu jen na vikendy a syn je z nej hotovy, jedou spolu na vylety a uzivaji si sami- a ja jsem rada, ze si muzu odpocinout… ted bydlime par mesicu i u mych rodicu a syn je hotovy z babicky- od rana do vecera lita jen za ni, ji poslechne na slovo, na me kasle, babi umel rict hned, mami porad jeste neumi - trosku me to mrzi, ale nechavam to tak…ja jsem mama a beru, ze moje pozice je neotresitelna a proste jina… nechavam si ho manzela a babicky uzit, vzdyt spolu budeme jeste dlouho… jedine co mi opravdu vadi je, ze manzel take obcas neakceptuje ma pravidla a dodrzovani diety u syna, je alergik a atopik a to je jediny duvod proc jsem zla- ne to, ze me syn nechce…vsak se to zas zmeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
5.7.13 07:01

Hlavně mám z tvého příspěvku pocit, že máš problém sama se sebou. Proč vůbec řešíš že bys mohla odejít a nikdo by si nevšiml? Fakt nad tím nehloubej, nerejpej se v tom, je to normální reakce takhle malého dítěte. Navíc je to holčička a je poprděná z tatínka - my to máme taky tak.
HLAVNĚ KLID A SEBEDŮVĚRU KTEROU MUSÍ CÍTIT I TO MALÉ DĚCKO. jinak ani ona nenajde tu svou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená jruz
5.7.13 07:11

Sama si v příspěvku odpovídáš - táta je vzácnější a především povolí více a blbne s ní.

Trošku si k tomuto rejpnu trochu OT - sedněte si s chlapem a ujasněte hranice, které stanovujete dceři - aby jste v zásadních věcech byli zajedno. Ty, když něco táta řekne, jej v tom podpoříš. On, když něco řekneš, ne. Děti jsou vyčůránci, kteří moc dobře a rychle pochopí, jak to v rodině funguje. Zkus trochu pohrozit chlapovi, že teď je to možná jen hra, ale že vám třeba prtě časem přeroste přes hlavu - oboum, pokud nebudete jednotní ve výchově.

P. S. Jinak k blbnutí s tatou. Mladej tak od 2,5 roku také dává přednost jednoznačně tátovi. A já jsem tak rááááda. Využiji toho k mému odpočinku, ať se klidně umlátějí :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Sysel-v-tísni
5.7.13 07:44

@Lucinka12
Já Ti rozumím, vnímám to podobně - moje zlatíčko už od nějakých šesti sedmi měsíců preferuje tatínka, s ním se víc směje a spokojeně vříská, já si občas připadám dobrá jen na to nakojení. Ale to se změní, neboj. Ona si dcerka taky najde něco, co jí budeš schopná dát jenom Ty a ne tatínek a bude to u Tebe vyhledávat. Třeba jí začne bavit pomáhat Ti při vaření, až jí budeš dělat puding nebo jinou mlsotu, kterou má ráda, nebo něco jiného, co já vím. Nezoufej si, bude líp :hug:. Vlídná důslednost na děti taky funguje, aspoň co já mohu posoudit.

• Citovat
  • Upravit
2526
5.7.13 08:36

Ahoj, tak mě by asi nejvíc zajímalo a asi i štvalo, proč můj chlap za mnou nestojí, když já řeknu ne. To by jste si měli v prvé řadě ujasnit. Protože tímto malé děláte zmatek v hlavě a pokud se to nezmění, budeš Ty vždy ta horší. U nás jsem prakticky taky ta přísnější já..no, jsem s dětmi víc. U nás je to tak, že i když taťka se mnou né úplně vždy souhlasí, vždy za mnou stojí a když se oči dětí stočí k němu, řekne „neumíš poslechnout, co Ti maminka řekla?“. A pak až večer, když děti spí se k tomu event. vrátí a řekne, jestli třeba bylo nutné, že jsem zrovna zvedla hlas. Jenže pak třeba hlídá on děti a já jsem v práci nebo jedu nakoupit a při návratu řekne „uf, maminka je doma, tak zas chvilku tyranizujte maminku :lol:.“ Ale nemyslí to zle-děti se prostě pošťuchují, ječí, dohadují se, provokují, prostě normálka, ale taťka na to tak často není zvyklý, ale po hlídání mě chápe. Jenže u nás je to taky tak, že ač jsem třeba ta přísnější (jenže u nás se děti nebijí, já vychovávám stylem, že důležité věci se prostě splní a hotovo, kraviny neřešim),tak zrovna tak s dětmi i blbnu, když je potřeba, nemusim se chovat jak dospělák, dokážu blbnout jako děti a díky jedné dobré duši tady z emimina už zas žijem opravdu super klidný život(jen pro vysvětlení, mám dítě v náhradce a měli jsme trošku výchovné problémy). Takže já si myslím, že pokud se máte s partnerem rádi a neděláte si naschvály, tak to zas tak moc neprožívej. Nikde přece není psáno, kterého rodiče musí dítě milovat víc. A možná bych se ještě být Tebou víc uvolnila. Co Ti brání v tom taky s malou blbnout? Život přece není jen o zákazech. Dítě je přece mládě a chce dovádět-podívej se třeba na zvířecí mláďata..taky dovádí. Tak se nadýchni, vezmi malou do přírody a udělej z odpolední procházky něco úplně šíleně prdlého, vždyť je dcerka ještě malá a to je věk na blbosti jako stvořený..víš o dělám třeba já s dětmi na výletě? Vaříme v lese v pařezu trpaslíčkům polívku ze šišek, trávy, hub, kytek…, pak jim postavíme domečky-schválně, kdo bude mít hezčí (no, mě vždycky nějakým zázrakem spadne a děti se můžou uřehtat, že jsem velká a neumím postavit domeček-..ale já nemusím být nej vždy za každé situace.., v rybníku hrajeme blátivou bitvu, v dešti běháme bosi, děláme závody v potoku (nikdy nevyhraju, ani to nemusím moc hrát-píchaj mě kamínky-,závodíme, kdo se líp zahrabe do sena na posekané louce..a tak dále, prostě blbnu a doma vychovávám a děti se na naše další výlety těší. Přítel je víc konzervativnější, ale někdy ho taky strhnem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
5.7.13 11:01

@Lucinka12 tak to znám důvěrně - chlap služebně cestuje, vždycky pár týdnů je pryč a pak v ČR ve firmě. Malá je tatínkova holčička od narození, miluje ho i když je na ní taky přísný a akceptuje i moje ne… ale dělají spolu blbinky a malá pořád o něm mluví i když tu není. A to se jí věnuje jen chvíli denně, často pak sedí u počítače. Mně malá říká, že jsem pitomá, hloupá apod (co pochytila ve školičce), tatínek je miláček. Někdy je mi to líto, ale zase je fakt, že pedagožka, co chodí k nám do MC, říkala, že je to u holčiček normální, že tíhnou k tatínkům…
Nesmutni, malá to tak opravdu nemyslí, v tomhle věku nechápe, že ti tím ubližuje…
Ale promluvila bych s partnerem především o tom, abyste měli stejné postoje - když ty zakážeš, tak to platí a naopak. Malá potřebuje mít stabilitu v tom, že to co řekneš, tak platí, jinak tě partner podrývá a dává tím malé najevo, že tebe poslouchat nemusí.
Neboj, za pár let bude malá chodit za tebou a táta bude ten blbej, i to je normální fáze vývoje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.7.13 22:07

Dekuju holky za rady. Zkusim vyzkouset ty spolecne prochazky s malou a doufam, ze se to zvrhne v nejakou srandu. Jde o to, otec se ani nepozastavuje, ze tam chybim. Dela fakt ohromne srandy a nema absolutne v zameru me do toho zapojit. Nedavno mi oznamil, ze nebude muset chodit do prace jak se mu vede a bude s nami doma. Zhrozila jsem se s predstavou, ze Kristynka a ja nebudeme mit na sebe cas, protoze bude doma uzasny tata. Nemam sancu ji ukazat jaka doopravdy koza prastena umim byt. Mam pocit jako by mi ji kradl a vubec se nad tim nepozastavuje, protoze on neni co strada. Nekolikrat jsem mu rekla jake nasledky to ma jak porusi me NE. Stejnak na to kasle. Zkusim si s nim jeste jednou promluvit a vysvetlit mu ze to neni dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
5.7.13 22:15

@Lucinka12 Kdyby byl táta doma pořád, tak se to taky změní - pro něho to za chvíli bude méně zábavné a pro malou taky. Aspoň u nás to tak je… A je jedno, kde s ní blbneš, jestli když ji koupeš nebo oblékáš… a zkusila bych malou i zapojit do pomáhání - připravíme tatínkovi snídani a ty mu ji doneseš (nebo sváču apod.) - ono to pro ni bude zajímavé a zábavné podobně jako blbiny, protože bude důležitá a bude to dělat pro tátu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.10.15 00:05

Návrat

Ahojte holky, tak teda po 2,5 letech jsem zpátky :D no čím začít…odešla jsem od něj a začala znovu úplně od piky. Neměla jsem ani na čem spát a on se mi vlastně vysmival, prostě je to sketa. Považuji se za člověka, který se nevzdává a bez žádné pomoci jsem vybudovala domov pro mě a malou. Ex si samozřejmě odjel do ciziny vydělávat své miliony :D prý odjel kvůli mně :D no nic méně miliony už má :potlesk: a teď je tu a dcera nesnáší být doma. Musím říct, že nikdy se nevracela ke mně rada. Pořád jsem čekala, že se to zvrati, a prd! Prosí, ať nemusí domu… prostě nic se jí tu u mě nelíbí. Bydlíme v byte a on má barák a zahradu v baráku svou tlustou mámu, tatu, potrefenou ségru s jejím přítelem, dva psy a nevím co ještě. S přítelem, když odjíždí k otci tomu říkáme morální prázdniny, ale i tak holky… :,( jsem tak nešťastná. Píšu vám to tady a smeju se jak on je legrační a všechno mu prochází, ale teď mi je na nic, když si vzpomenu jak je tu smutná. Jak ráno vstane, tak první otázka místo ahoj, kdy jde k tátovi. Dávám mu ji 1X 14 dni ale dá se říct každý týden na nějaké dny. Spoustu slov a rad jsem si vzala k srdci, ale nejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
26.10.15 00:21
@Lucinka12 píše:
Ahojte holky, tak teda po 2,5 letech jsem zpátky :D no čím začít…odešla jsem od něj a začala znovu úplně od piky. Neměla jsem ani na čem spát a on se mi vlastně vysmival, prostě je to sketa. Považuji se za člověka, který se nevzdává a bez žádné pomoci jsem vybudovala domov pro mě a malou. Ex si samozřejmě odjel do ciziny vydělávat své miliony :D prý odjel kvůli mně :D no nic méně miliony už má :potlesk: a teď je tu a dcera nesnáší být doma. Musím říct, že nikdy se nevracela ke mně rada. Pořád jsem čekala, že se to zvrati, a prd! Prosí, ať nemusí domu… prostě nic se jí tu u mě nelíbí. Bydlíme v byte a on má barák a zahradu v baráku svou tlustou mámu, tatu, potrefenou ségru s jejím přítelem, dva psy a nevím co ještě. S přítelem, když odjíždí k otci tomu říkáme morální prázdniny, ale i tak holky… :,( jsem tak nešťastná. Píšu vám to tady a smeju se jak on je legrační a všechno mu prochází, ale teď mi je na nic, když si vzpomenu jak je tu smutná. Jak ráno vstane, tak první otázka místo ahoj, kdy jde k tátovi. Dávám mu ji 1X 14 dni ale dá se říct každý týden na nějaké dny. Spoustu slov a rad jsem si vzala k srdci, ale nejde to.

No jo decka jsou casto nevdecni smradi a muze to tak byt v jakemkoliv veku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.10.15 08:43

@Lucinka12
Ty jo, to je mi strašně líto :( :hug:
Zrovna včera jsme se s manželem pohádali, ohledně výchovy naší dvouleté dcery.
Protože on jí dává na hraní to co já zakazuji, např. otvírák na víno :roll: :zed:

A přitom jsme se kdysi dávno, když jsme dítě ještě neměli shodli na tom, že budeme ve výchově za jedno. Že se u nás nestane, že jeden řekne ne a druhý ano.

A podívej se, on mi to snad dělá naschvál. 8o
Dle jeho slov, prý „jak ji mám zabavit?“
Podle mě to jsou jen výmluvy, on je jí schopný dát na hraní cokoliv o co si ona řekne, on neumí říct ne.

Nerada bych aby i moje dcera byla radši s ním, než se mnou :zed:

Kdyby byla vychovávána jen po jeho, tak z ní vyroste rozmazlený spratek, a to já nechci.
Děcko potřebuje ten řád, tu morálku.
Chci aby z ní vyrostl slušný a dobrý člověk.

V tvém případě, tvá holčička je ještě malá, nedej se.
Jednou pochopí, že tu výchovu, kterou jí dáváš je pro ní víc než majetné věci kolem manžela.
Představ si, co by z ní vyrostlo za člověka kdyby ji vychovával jenom on a jeho famílie. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí