Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat, jestli má váš manžel rád vaši rodinu. Můj manžel ignoruje moje rodiče i moji sestru, i když mu nikdy nic neudělali a jednoznačně preferuje jenom svoji rodinu (k mamince každý den, s bráchou celý víkend, pokud přijede atd). Přitom moji rodiče mu nikdy nic neudělali a jsou z toho celkem špatní, že jim otevřeně dává najevo, že jsou mu šumafuk. Když jdu jednou za deset dní za sestrou, která bydlí za rohem, je na mě naštvaný a vyčítá mi, že on má bráchu 60 km daleko a vidí ho jednou za měsíc a po mě chce to samé. Chová se jako malé děcko. A to je dennodenně na návštěvě u své matky včetně víkendů… Jenom dodávám, že jeho bráchu i manželku mám ráda a rozumím si s nimi, s tchýní pravda o cosi míň…
Nedá se říct, že ji má rád - ale toleruje jí.
Trávíme všichni pohromadě vánoční svátky - teda i s jeho rodinou.
Jednou týdně k nám moje mamka přijde na návštěvu a ségra taky. Jednou měsíčně tu můj taťka přespí.
Neni z toho dvakrát nadšenej, ale nic neříká - většinou mi to pak vyčte někdy v hádce.
Sice jeste neni manzel, ale ano, ma rad moje rodice i segru s neteri, i kdyz treba nesouhlasi s jejich nazory a tak, ale vychazeji vyborne, s brachou a jeho zenou uz je to horsi, ale to neni problem ze strany pritele, ale ze strany brachy se svagrovou ![]()
a to nikdy nerekl, proc to tak ma? mne by to teda hodne vadilo..
Dneska je fakt den manzelskych krizi? ![]()
manzel moji ma svym zpusobem rad. rad jim neco priveze a udela radost. s moji mamou vychazi fajn, protoze nemaji zadny spolecny jazyk
ale proste vlastni rodina je vzdycky vlastni rodina. ja jsem k te jeho nejak extra neprilnula, rekla bych ze min nez on k te moji ![]()
ale u nas je to hodne tim, ze jsme roztahani po celem svete.
@Veveří můj muž říká mé mamce mamčo, ségře ségro
akorát tátovi říká jménem
takže ano má rád mou rodinu ![]()
Ze by se jim vrhal kolem krku, to rict nemuzu, vzhledem k vytizenosti meho pritele se vidaji jen velmi zridka, a to leckdy jen mezi dverma, umi byt drzy, dobira si jich, ale ja z toho poznam, ze je ma rad a veri jim, a proto se chova takhle sarkasticky. Pritel se svou rodinou nevida, tak ma jen nas.
Ahoj bud ráda, že k mamince chodí lepší než, aby maminka chodila stokrát za den k vám, jako je to u nás. Přítelova matka je naše sousedka a jeho rodina celá bydlí ve vesnici takže tady byl furt, jeho matka k nám chodila na zprávy apod. Nedalo se to unést a tak jsem si dovolila říct, že to nesnesu.
Ted se celá rodina(jeho) se mnou nebaví a to je doma teprve peklo přítel je mamánek asi jako ten tvůj. Mě osobně by stačilo vídat se jednou měsíčně na kávu, svátky apod. a dost
Přemýšlím jestli tady vlatně chci být právě kůli tomuhle..Já osobně na tvém místě bych si sním promluvila dala nějaké pravidla tohle je potom otřesný..ale záleží na tvé povaze a postoji k nim..
hodně štěstí
Ano, můj manžel má mou rodinu rád fakt hodně, děsně si s nimi se všemi rozumí… a nemyslím jen mé rodiče a bráchu, ale i babičku, tetu a její rodinu, prababičku, i babičky sourozence a jejich děti, se kterými se vídáme. Opravdu je má rád, a já jsem šťastná… bohužel je má raději víc, než svoje rodiče. S jeho stranou je to bohužel složitější ![]()
Tak u nás to je přesně naopak, než jak tu čtu. Můj manžel si v mé rodině našel tu vlastní a má je všechny rád od rodičů, bráchy, prarodičů, tetiček a strejčků. S jeho rodinou vycházíme hezky, ale nejsou tam takové pevné rodinné vztahy jak v té naši. Musím teda podotknout, že obě rodiny máme přes 100km daleko, ale k mé rodině jezdíme na víkendy a naopak rodiče jezdí k nám, ale k manželové rodině jedeme tak 2× do roka a oni k nám tak 1× do roka. Jsem si jistá, že manžel našel v mé rodině to, co doma nikdy neměl a i sám navrhuje, že pojedeme s mou rodinou na dovolenou, plánuje výlety atd.
Jsem za to strašně moc ráda.
@neprihlasena píše:
Ano, můj manžel má mou rodinu rád fakt hodně, děsně si s nimi se všemi rozumí… a nemyslím jen mé rodiče a bráchu, ale i babičku, tetu a její rodinu, prababičku, i babičky sourozence a jejich děti, se kterými se vídáme. Opravdu je má rád, a já jsem šťastná… bohužel je má raději víc, než svoje rodiče. S jeho stranou je to bohužel složitější
u nás to samé…
Oba si rodiny tolerujeme, ale ano moji rodinu ma rad. Ale taky jsou vycitky, kdyz se pohadame.
Ale ja mu jednou rekla, ze jedine ma rodina mi zbyde, kdyz bychom se rozesli nebo se neco stalo.
Muj skoro manžel ma mou rodinu taknák rad nebo spíš mu nevadí. Zato moje tchýně je hrozná bydlíme u nich na zahrade a ona než by mě viděla a snad pozdravila tak raději dělá že mě nevidí. Třeba včera jsme zajížděli do vrat a ona je radeji pustila a oninám odřeli auto
. Odskočila jsem od tématu tak snad nevadí ale muselo to ven ![]()
Ano, má je rád, bydlíme v mém městě, rodiče bydlí o dvě ulice dál, celé roky s námi bydlela moje babička, nebo spíš mi u ní
dnes už jsme v našem baráku sami
přesto tu denně je buď moje mamka nebo taťka, nebo jdeme k nim.
Manžel je má myslím radši než svojí rodinu, sám přiznává, že moje rodina je pomocné lano, když se něco děje ví, že stačí zavolat a moji rodiče letí.
Za celých 13 let, co tu bydlí s nima neměl nikdy výraznější konflikt, berou ho jako syna a mají ho radši než mě
kvůli němu se můžou přetrhnout
i když o svojí privilej, už taky přišel narozením naší dcery. To je totiž středobod jejich vesmíru ![]()