Lékárna -práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3874
29.4.20 20:39

Muzu se úplně blbě zeptat? Doufám, že se nikoho nedotknu…

Vím, že farmacie je těžká škola, a právě proto mi vrtá hlavou, myslíte, že je nutné mít tak hluboké a rozsáhlé a náročné vzdělání, když pak vlastně prodává léky v lékárně? Buď na recept, nebo nějaké caje, vitaminy… Uplatní se v lékárně celý to vzdělání, nestačilo by mít akorát přístup do nějaké databáze kontraindikaci a vedlejších účinků? Co by se stalo, kdybych v lékárně pracovala obyčejný prodavacka, co by ji chybělo?

Dík (a nezlobte se)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
29.4.20 20:45

@Platanka spousta těch přípravků se přímo v lékárnách přímo chystá. Navíc musíte mít jistotu, že to co lidem dáte, tak jim nijak neublíží. Opravdu to není vybírání krabiček podle receptu a jen pípání čajů a vitamínů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.4.20 20:52
@Platanka píše:
Muzu se úplně blbě zeptat? Doufám, že se nikoho nedotknu…

Vím, že farmacie je těžká škola, a právě proto mi vrtá hlavou, myslíte, že je nutné mít tak hluboké a rozsáhlé a náročné vzdělání, když pak vlastně prodává léky v lékárně? Buď na recept, nebo nějaké caje, vitaminy… Uplatní se v lékárně celý to vzdělání, nestačilo by mít akorát přístup do nějaké databáze kontraindikaci a vedlejších účinků? Co by se stalo, kdybych v lékárně pracovala obyčejný prodavacka, co by ji chybělo?

Dík (a nezlobte se)

Já jsem ráda, že mně v lékárně dává rady vystudovaný člověk. Ne prodavačka, co si prečte krabičku. To s maturitou zvládnu taky.

Příspěvek upraven 29.04.20 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.4.20 20:53
@Cenarius píše:
@Russet kdyby měla tu co potřebuje, tak by se na to určitě neptala :think:

Jen mě to zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 20:54

Pro zakladatelku… tak ona je to jina prace s leky, ale to urcite chapes, ze je v tom velky rozdil… ke tvemu dotazu, precti si, co jsem psala vys, o studiu, ja osobne jsem sla ze zdravky a byla jsem spis prumerny student, bojovala jsem ale v podstate jen s matikou a fyzikou, jinak ok… ale o chemii a leky, lekove formy, apod jsem se zajimala od druhaku, kdy jsem pochopila, ze prace sestry pro me nebude… z chemie jsem i maturovala a stejne jsem s ni mela pak docela problemy, o chemii to cele v podstate je, mas ji od prvaku az do tretaku v ruznych podobach, at uz jako samostatne predmety - obecna, anorganika, organika, pak analyza leciv (praktika), chemie leciv,… tak se toho dotykas i v odbornych predmetech, jako v priprave leciv, laborkach,… jo a neni pravda, ze prvak je nejtezsi, me to prislo cim dal tezsi :mrgreen: ale kdyz chces a ucis se, neflakas to, tak se to zvladnout da… ja se fakt ucila, kazdy den po skole, vikendy (pise se hodne prubeznych pisemek), o Vanocich pak na zkousky treba… ale byl to muj sen
Jak uz tu zaznelo, nemusis byt jednickar, ale chce to docela odhodlani to dotahnout a taky nebyt flakac, protoze clovek s tim ma obcas fakt chut seknout… a soukrome skoly jsou fakt vic pohodove, ja bych do toho ale nesla, na kazdem pohovoru se me ptali, jakou mam konkretne skolu, jednou i hlavne at nemam soukromou, ze to je des… :nevim: praci jsem sehnala jeste pred ukoncenim skoly, s tim, ze nastoupim hned tyden po absolutoriu, druhou praci (v te prvni jsem nebyla spokojena) jsem nasla snad do 2 tydnu, co jsem zacala hledat a hned dalsi mesic nastupovala jinam

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.20 20:58

@Platanka bez toho vzdelani si to nedokazu predstavit, tu praci delat… samozrejme ze clovek dela i jine veci, ktere se ve skole neucil, jak jsem psala o tech fakturach apod, ale ohledne leku jako takovych, coz je samozrejme zaklad prace v lekarne, tak fakt ne… ono to vzdelani ma opravdu svuj duvod

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.20 21:03

@Cenarius @Russet libi se mi, ze to stale nekteri lide vidi, i diky vam ma nase prace smysl… uz jsem totiz i slysela „Kdyz se budes spatne ucit, tak budes taky jen takhle prodavat leky“… nebo „A pani prodavacko…“ atd…

• Citovat
  • Upravit
101532
29.4.20 21:04
@Russet píše:
Já jsem ráda, že mně v lékárně dává rady vystudovaný člověk. Ne prodavačka, co si prečte krabičku. To s maturitou zvládnu taky.Příspěvek upraven 29.04.20 v 20:53

A to já bych zas klidně 2 fronty uvítala, jednu k odborníkovi a druhou k té prodavačce, v 99% případů by mi stačila ta prodavačka, neb povětšinou chodím do lékárny nakupovat a ne poslouchat nevyžádané rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
29.4.20 21:05
@Anonymní píše:
Ano ano, moc růžově si to nepředstavují. Jen sbíram informace, pracují s léky už spoustu let. Mám i zodpovědnost. Vím o čem ta práce je. Děkuji děkuji.

Aha, tak to je zvlastni, ze jsi jeste nezjistila, jake je k tomu potreba vzdelani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 21:09

Jako nevím… 95% nákupů ze sortimentu lékáren objednávám online a jediný rozdíl je, že stejná věc je ve stejné lékárně s osobním vyzvednutím vychází tak o 30% levněji :mrgreen: A servis absoloventa VŠ, který mi předá balíček, tak nějak nepotřebuji :lol:

• Citovat
  • Upravit
53518
29.4.20 21:14
@Anonymní píše:
@Cenarius @Russet libi se mi, ze to stale nekteri lide vidi, i diky vam ma nase prace smysl… uz jsem totiz i slysela „Kdyz se budes spatne ucit, tak budes taky jen takhle prodavat leky“… nebo „A pani prodavacko…“ atd…

Moje oblíbená knížka byla Farmaceutka od A. Kutinové ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.4.20 21:16
@j.a.n.i1 píše:
A to já bych zas klidně 2 fronty uvítala, jednu k odborníkovi a druhou k té prodavačce, v 99% případů by mi stačila ta prodavačka, neb povětšinou chodím do lékárny nakupovat a ne poslouchat nevyžádané rady.

U nás v lékárně je určitě magistra a pak další obsluha. Netuším, s jakým vzděláním. Ale není to řetězec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 21:17

@Russet Kutinovou miluju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53518
29.4.20 21:20
@Anonymní píše:
@Russet Kutinovou miluju :kytka:

A fakt jsi slyšela osobně, jak tohle rodiče dětem říkají? To bych si netroufle teda nikde. A to mi máma občas říkala, že když se nebudu učit, budu utírat kravám zadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 21:23

@Russet to je prave laborantka/farmaceuticky asistent, dneska DiS. s vystudovanou VOS, driv, asi 15 let zpet (?), jeste stacila stredni skola, ta uz neexistuje (ten obor)… magistr muze vydavat leky na rp, FA ne, jen leky na volny prodej, doplnky stravy apod.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat